je mi jasné, že z takových dotazů, jako budu mít já - tedy ve stylu "nemám ani páru" - tu asi nebýváte moc nadšení, ale pokusím se alespoň co nejdůkladněji popsat, co chci. Pokud tedy má smysl při budgetu cca 12 000,- vůbec cokoliv specifikovat...Sám to znám, když občas radím na fóru s výběrem notebooku, ale i tak budu rád, když se najde někdo, kdo mě, jako naprosto neznalého, nasměruje.
Takže rád bych do svého studentského panelákového pokoje +- 25m čtvetečních pořídil svou první hudební aparaturu, která by sloužila zejména k relaxaci ve stylu "přijdu v 8 večer z práce, svalim se do křesla, pustim si oblíbené album a jen poslouchám" a dále samozřejmě k produkci zvukové kulisy k běžné činnosti (nikoliv na filmy). Nevlastním žádné CD (pouze několik eLPíček a to spíše z nostalgického hlediska), hudbu bych rád přehrával pouze z digitálního uložiště - ideálně ze serveru na domácí síti, ale klidně i z notebooku nebo připojeného harddisku. Nejsem žánrově vyhrazený a neposlouchám nic mega alternativního, těžiště mého poslechu je určitě v různých formách rocku 60tých a 70tých let, prostě klasika jako Zeppelíni, Floydi, Doors, Velveti atd.,a k tomu dál třeba různé ženské jako P.J.Harvey, Kate Bush, Björk nebo Norah Jones, ale i elektroničtější věci jako MGMT nebo Radiohead. A někdy mě klidně přepadne chuť třeba na Dr.Dre na přelomu tisíciletí - dnes už, imho, vpodstatě taky klasiku. Vážná hudba není vyloučena, ale šlo by o minoritní záležitost, stopové množství určitě nepřekročí většina "taneční" hudby nebo opravdu syrové (či surové) odnože metalu.
Nakonec dodám, že netoužím po designových výstřelcích, rozhodně dám přednost "obyčejným" dřevěným krabicím. Úplně se ani nebráním bazarovému nákupu, ale pokud to nebude vzhledem k rozpočtu vyloženě nutné, rozhodně bych to bral spíš jako alternativu než primární cestu.
Ještě jednou budu moc pokud se najde někdo, kdo si dá tu práci a smysluplně mi poradí, díky
P.S.: Záměrně jsem nevyjmenoval, jaká dílčí zařízení vlastně hledám - tedy prostě vše, co potřebuji k tomu, abych přehrál hudbu uloženou na disku.