amatér prosí zkušené o rady

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Rado
Kontaktovat uživatele:

Re: amatér prosí zkušené o rady

Příspěvek od Rado »

Když jsem poslouchal tyto 603-ky, neměl jsem pocit, že potřebují ještě subwoofer. Mě naopak přišlo, že spodků je tam víc, než dost. Subwoofer by určitě zpřesnil basové pásmo (nastavil by sis vhodné dělení Hz). Když píšeš, že máš malý pokoj, tak bych se od subu odprostil, pokud nemáš regály...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Rado píše: V Tvém případě bych se zajímal o nabídku Mirka - nick "Pytel"
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 922#p40240

A máš po starostech na dlouho.. *palec*
nechcem nikomu kaziť predaj, ale toto je presne to, čo ten chlapec nepotrebuje. X ponúk na komponenty, ktoré ho posunú akurát k prázdnejšej peňaženke. Miesto toho, aby sme sa s ním podelili o skúsenosti a najdôležitejšia skúsenosť je dlho počúvať, navštíviť čo najviac hifistov aby spoznal rozdiely a po pár mesiacoch sa začne sám orientovať a uvedomovať si aká je to hovadina kúpiť prvú vec, čo padne do oka. Miesto toho sa tu na neho zletia supy, cítiac ľahkú korisť, lebo ako sám povedal, je v hifi neskúsený. Čo vyplýva aj z jeho príspevkov. Pytel to vie a preto mu nič neponúka.
Ja síce pripúšťam, že si to nemyslel zle, no vypálilo to presne naopak.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Rado píše:..Subwoofer by určitě zpřesnil basové pásmo ...
Ano, ale aký subwoofer? Určite nie subíky za 20 českých a pod. Tie bedne hrajú lepšie basy ako ktorýkoľvek sub pod 30 000 českých a to som optimista. Len potrebujú primeraný zos a samozrejme by bodla miestnosť. Tu na fóre má možno 10 ľudí naozaj hrajúci sub a to mám obavy, že som prestrelil. Ale hovorím o sube, ktorý neskurví zvuk tým BWéčkam. Samozrejme je x zostáv, ktorým pomôže aj niečo z Tesca, no to nie je tento prípad. Dobrý bas stojí poriadne peniaze a každý Hz pod 28 je vykúpený tisíckami. Ak mu to nemá hrať aspoň od 20-25Hz tak nech sa vyprdne na sub. A dobrý sub čo to dokáže stojí minimálne 40 litrov. Ako, chlapcovi sa to bude zo začiatku páčiť, no neskôr vytriezvie a to dunenie ho rýchlo dostane do reality.Naozaj som počul suby, ktoré "nebolo počuť" no všetky stáli cez 1700€ a všetky hrali v aspoň trochu upravených miestnostiach.

Vážne, nechcem byť zlý ani arogantný, ale mám ľudí rád a keď niekto chce poradiť a dostáva len rady, ktoré úplne zbytočne vyrabujú jeho peňaženku, to ma... ....mierne povedané, mrzí.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Acon, dobře jsi to řekl. *thumbs up*

Myslím, že ty BW DM603 v začátku mohou přinést ještě docela dost radosti z muziky,kterou poslouchá a dá se na nich ještě stavět a to, i s tím stávajícím receiverem, i když ho neznám a nebude to asi špička. Samy o sobě budou mít pro jeho, řekněme nezkušenější uši, výborné basy a slušný celkový zvuk, ale...
Musí jim totiž vůbec umožnit hrát, aby ukázaly co v nich je. V takovém rozestavení jako je na fotce, to je zabitá reprodukce a subwofer by to jen dorazil. Pokud to v tom pokoji nemůže fakticky ustavit aspoň trošku vzdušněji od boční a zadní stěny, je úplně zbytečné uvažovat o jakékoliv investici do čehokoliv.(Minimálně 50cm, ale metr by byl lepší od té boční a aspoň 30 - 50cm obě od zadní stěny,a i to je dost velký kompromis!.)

Jinak pokud ty bedny a receiver umožní zapojení do BI-Ampingu, zapojil bych je tak na stereo a na celé domácí kino, centr, sub, efekťáky v této cenovce bych radši zapomněl. Ale jak říkám, první prubířský kámen a nejdůležitější krok nestojí zatím ani korunu - vytáhnout ty bedny od té boční a zadní stěny co nejvíc to půjde, bez tohoto kroku nemají další úvahy smysl, protože pokud je tam tak málo místa,že to nepůjde odsunout, už vůbec se tam nemůže vejít poslouchatelná reprodukce z větších beden.
Přes řeku do stínu stromů.

sAI3Ro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sAI3Ro »

Včera v noci jsem měl skoro půlhodinový hovor s původním majitelem mých sloupů. V podstatě mi nejmíň 20 minut rozmlouval subwoofer, což mi ze začátku nedělalo moc velkou radost, protože jsem si ze všeho nejvíc přál právě ho najít pod stromečkem, ale budiž. Je fakt že jsem neměl nikdy možnost slyšet "levný" subwoofer v nějaké sestavě a porovnat ho se špičkovým. Další věcí je fakt že zná můj pokoj a říkal že už teď s tím co mám by sousedi zešíleli kdybych tomu pořádně osolil a že si neumí představit k tomu připojit nějaký sub ve slušné kvalitě (přímo podemnou mají sousedi ložnici a narodil se jim před 7mi měsíci malej kluk ). On sám měl 5.0 a říkal že mu bohatě stačily sloupy a basy které šli z nich. Když bych teda úplně zapoměl na to že jsem chtěl subwoofer ze všeho nejvíc, přece jen to asi bude rozumné řešení, ušetřené peníze bych mohl investovat do jiného zesíku, ale na AV receiveru trvám. Volal mi hlavně kvůli tomu že se doslechl že sem se vyptával na jeho regálovky které se mu válejí doma a nemá je na ničem zapojené. jde o repra B&W DM 602. Nejspíš by i tyhle regálovky stačily se slušným zesíkem na dost dobré stereo, v mém případě půjdou ale dozadu, teda jestli je koupím. Vím že bedny budou po zvukové stránce v nejlepším stavu, jediná vada na kráse je prej kousek odlepené dýhy u jedné z nich. Při manipulaci s ní někde ťukl rožkem, říkal že za 7000 - 8000,- by mi je nechal. Brát či nebrát ? Taky mi potvrdil názor že 70% zvuku půjde ze středu, takže by mi zbývalo mrknout se po nějakém slušném středu...

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Tohle už je rozumější příspěvek :-) Pokud chceš tak skálopevně Domácí Kino tak si ty regálovky od známého kup cena není zlá.
Centr dokoupíš za pár kč. Na ten subwoofer se vyprdni a radši si pořid pořádný AVR zesík. Ten pionýr co máš je kaše nový stojí 7000kč
Ted z repro dostaneš tak půlku jejich potenciálu. Na číselné údaje o wattech nedej protože jsou to jen reklamní bláboly.
Značka Denon není špatné AVR recievery dělají velmi dobré. Doporučil bych tyto dva modely budou úplně jinde než tvůj stavající zesík
Denon AVR - 1910 za 14K
Denon AVR - 2310 za 24K
Ten dražší model bude samosřejmě zvukem ještě dál než ten levnější má o něco větší výkon.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Korys :

jednoznačně perfektní příspěvek ! *thumbs up*

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Já bych doporučíl Harman

kukni sem
http://www.hifibazar.cz/

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Vážení, ja sa nestíham diviť. Uvedomte si, že chlapec má bedne vnovej cene za cca 40 000. Odjakživa platilo, že stereozosík by sme mali hladať v podobnej cenovke. A vy mu tu s prehladom tlačíte kaleráby, ze receiver za 17 je to pravé orechové. :roll:
Už vidím ako ten chlapec dopadne. Nechá si poradiť, kúpi šunt od Denonu, Yamahy.... a bude mu nagrc z toho, že sa zvukovo nikam neposonul. Ja som teda amatér a verejne sa k tomu priznávam, no na toto nemám. Zamyslite sa nad sebou.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

toto je receiver, ktorý je adekvátny k tým bedniam. http://www.webinzeraty.sk/detail_webinz ... a-dsp-a1Ak už bolo nutné hneď niečo riešiť.... ale ako som hovoril, počkal by som, niečo napočúval a dostal sa do obrazu.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Pokud musí být nutně AVR, tak bych to neviděl tak přísně jako Acon. Buď tedy nekompromisní předek a samostatný multikanál na konci (bude vždy mimo - cenově, místem atd.)nebo nějaký výkonově slušnější AVR. Pro mě jsou recenze špičkových AVR dosti rozpačité (např. Onkyo za původně 100 klacků 1, 2,3. Dokonce i prodejce občas připustí, že nejvyšší modely AVR hrají ve stereu podobně, jako jejich současná stereo produkce, pokud ji pořád ještě nemají jen do počtu. A rozdíl ceny AVR a příslušného stereo zesáku bývá obrovcký. Tomu myslím odpovídá i ve stereu stěží vídaný pokles ceny, opět doporučuji web např. hifibazar.cz.
Co tím chci naznačit? Ten současný Pioneer nemusí výkonově dostačovat a to může být problém nekonkrétních basů. Rozhodně jím ale bude případ, kdy je propojení realizované kablíkem z NTB. Takže bez obrovských investic bych doporučil koupit slušnou zvukovku do PCMCIA nebo PC card či jak se jmenují ty NTB sloty. Jako příklad bych uvedl ECHO Audio Indigo, která má ale jen analogový výstup. Podíval bych se na stránky Hudebního centra). Pokud se signál dovede v digi podobě do Pioneeru, čekám výrazné zlepšení, i když výkonové stupně zůstanou stejné.
Když nový AVR, tak bych se zaměřil na větší výkon koncových stupňů. Známý měl myslím Denon 19xx, který nehrál vůbec zle, ale jeho Authentic 624 třípásmovky nedokázal nakrmit. Neznám přesně výkonové nároky těchto beden, ale znám číslování Pioneeru (a nemyslím tím, že je to špatná firma!). A jen podle toho čísla vím, že to nebyla špatná investice pouze v případě, že by to člověku umožnilo poznat, že cestou AVR a domácího kina ne. V každém případě to nebude ve stereu ideál. Ale já mám taky univerzální přehrávač jako zdroj signálu, i když už vím, že čistý CD přehrávač by mohl nabídnout víc. Každému co jeho jest.

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

tu je tiež pár receivrov na výber napr. Denon 3806
http://www.hifionline.cz/hifibazar/av-receivery/

Vraný
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vraný »

Před lety, jsem měl podobnou sestavu domácího kina BW 603 S2, 601 S2 a centr CC6, k tomu AV reciever Onkyo 575 a DVD stejné značky. Celá sestava stála celkem dost peněz, ale výsledný zvuk tomu příliš neodpovídal. Ve stereu nic moc, zvuk bez dynamiky, basů a prostoru, v režimu domácího kina to bylo o trochu lepší. Reciever Onkyo 575 patřil v době kdy jsem jej kupoval mezi nejlepší ve střední třídě a stejně na 603ky ani zdaleka nestačil. Nejlépe jsem slyšel 603ky hrát se stereo zesilovačem Cambridge audio 740 A, ten je již dokázal zvládnout a rozdíl ve zvuku byl neuvěřitelný. Tyto bedny prostě musíš nakrmit a v případě domácího kina to bude hodně peněz.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

no a tu je teória potvrdená praxou. Tie bedne jednoducho neboli postavené do DK. Ak potrebuješ výkonný motor, ničím to neodrbeš

MMM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMM »

Na ten subwoofer se vykašli. V cenové kategorii, kde se pohybuješ by Ti udělal víc škody, než užitku.
Vzhledem k nevyužitému zvukovému potenciálu Tvých repro, bych se být Tebou spíše zaměřil na pořádné (do)krmení. To se budeš divit, jaké Ti z toho potom polezou basy ... ;)

Vzhledem k tomu, že z finančních důvodů nechceš roztáčet spirálu prodej/koupě, bych Ti doporučoval k tomu receiveru v případě, že má výstup z předzesilovače - Pre Out, pořídit lepší koncovou amplifikaci.

Tady by mohlo být zajímavé vyzkoušet „ekonomickou“ třídu koncových monobloků od Vincenta:

- SP-996 ... http://www.hifionline.cz/zesilovace/kon ... nt-sp-996/
- SP 997 ... http://www.hifionline.cz/zesilovace/kon ... nt-sp-997/

Ten receiver to může ale také v preampu pěkně zkurvit, tzn. chtělo by to vyzkoušet ...

Obrázek

Odpovědět