amatér prosí zkušené o rady
Re: amatér prosí zkušené o rady
Asi jsem dostal trošičku rozumu a receiver vyměním .)... Nějakou dobu jsem trávil v UK a zůstalo mi tam dost kamarádů, až neskutečný ceny na ebay.co.uk, jenže řeším dopravu, takovej receiver má třeba 30 kilo a když bych dal za něho třeba 400 - 500 liber, tak jen za poštovný dám dalších 250 minimálně, musím propočítat a zvážit, samozřejmě se zároveň dívat u nás bo na slovensku. Teď na něho nemám peníze tak nikam nespěchám... Mám domluvený regálovky, musím sehnat střed a budu chvíli fungovat na nynějším receiveru, ale už se teda moc těším no novej .)... 
Ale, pozor byl jsi v UK a víš,že mají napětí jen 120 Voltů a proto ty ceny jsou nižší. Zkus raději německý Ebay.
V UK by měli mít napětí stejné, jen zásuvky-zástrčky mají jiné.
Nemají, na sto procent 120-140V.
Zřejmě jsi spadl z višně kolego.... V Anglii je zcela určitě 230V -6%/+10% a samozřejmě 50Hz síťový kmitočet. Přecházeli ve stejný čas jako my na toto napětí z 220V. Zcela určitě bych se výrobků z Anglie nebál a vše bude u nás bez problémů fungovat. Jediný rozdíl jsou jiné síťové vidlice. A již opět nebudu rušit zdejší famózní diskuze.
monte píše:Nemají, na sto procent 120-140V.
Z UK mám CD, SACD, gramofon. 230 V jako u nás! Takže, nepropadejte panice. Vše nakoupeno přes ebay.
Mají akorát jiné zástrčky. Postačí výměna přívodního kabelu. nebo výměna zástrčky.
Poštovné z UK se pohybuje kolem 40-50 GBP. Doporučuji se vždy zeptat prodávajícího. Angličané většinou poštovné na pevninu neuvádějí a mohlo by se stát, že by si někteří mohli povýšit výslednou cenu z aukce.sAI3Ro píše:Asi jsem dostal trošičku rozumu a receiver vyměním .)... Nějakou dobu jsem trávil v UK a zůstalo mi tam dost kamarádů, až neskutečný ceny na ebay.co.uk, jenže řeším dopravu, takovej receiver má třeba 30 kilo a když bych dal za něho třeba 400 - 500 liber, tak jen za poštovný dám dalších 250 minimálně, musím propočítat a zvážit, samozřejmě se zároveň dívat u nás bo na slovensku. Teď na něho nemám peníze tak nikam nespěchám... Mám domluvený regálovky, musím sehnat střed a budu chvíli fungovat na nynějším receiveru, ale už se teda moc těším no novej .)...
Byl jsem v UK aspoň desetkrát a tyto věci na 220V se tam prodávají, ale domorodci musí kupovat adaptéry. Můj kluk pracuje v London a naposledy dovez mámě kartáček na zuby a musela čekat na adaptér byl 120V. Když jsem tam byl naposledy , zaujal mne vysavač VOX u nás 12000,- tam polovic, podívám se na štítek a hle 120 voltů.
Pašule, vítám tě opět na foru...
Monteho příspěvky tě nenechaly v klidu, co?
Připomíná mě to létající cirkus...
Monteho příspěvky tě nenechaly v klidu, co?
Jo já věřím, dochází v UK asi ke změně, ale je tam spousta asi míst, kde třeba ještě nedošlo ke změně. I na Ebay kolikrát píší u výrobku pozor 120V atd. Vyměnit asi v celé Anglii trafa atd. to musí být pěkně náročné, možná začnou jezdit i vpravo.

Bože vy jste fakt někteří berani, byl jsi někdy dál než na ryby ?Peer píše:Pašule, vítám tě opět na foru...![]()
Monteho příspěvky tě nenechaly v klidu, co?![]()
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Monte,
myslím, že nemáš pravdu
. Můj kamarád (davidhighend) žije v Manchesteru cca deset let a od něj vím, že tam mají stejné napětí jako u nás, tedy 230V/50Hz. Pouze síťové zásuvky jsou jiné, takže jejich síťové kabely se nedají u nás použít.
Možná by nám to vysvětlil přímo on sám.
Davide, kde jsi

myslím, že nemáš pravdu
Možná by nám to vysvětlil přímo on sám.
Davide, kde jsi
Jasně monte, v klidu.
Prdel musí být...
Prdel musí být...
Tak tohle je fakt moc.
Monte pálí tu kořalku asi příliš silnou ale rád bych jí okoštoval