CLO z Ameriky, kolik???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CLO z Ameriky, kolik???

Příspěvek od samoT »

TomasT píše:Protoze stat je rozkradeny a pomalu uplne v piˇi, tak je treba vybrat od lidi co se da. Kazda koruna dobra. Proto se uvaluji spotrebni dane, dph, ruzne jine skryte dane, poplatky za luzko atd... Takze aby stat nezchudl uplne, rozumnej aby bylo stale co krast a tunelovat, je treba zvysovat dph. Z ceho by se pak ty nejkvalitnejsi ceske dalnice platily ? A nebo z ceho by se platilo za ozvuceni promopru ?
TomasT, tento odstavec sis mohl odpustit. S tématem nijak nesouvisí a pokud si četl pravidla, víš, že to sem vůbec nepatří. Takže se pro příště tohoto vyvaruj, nebo budu nucen trestat.
Velmi důrazně prosíme do fóra nevkládejte:
- diskuzi o politice - jsme fórum o hi-fi a poslechu hudby

A pro tebe Sekale. Stačilo na to upozornit a počkat, až si toho někdo z moderátorů všimne. Nemusíš zde psát několik dalších příspěvků, jenom aby ses domohl ihned "spravedlnosti" a při tom téma zasíráš dalším OT. Více trpělivosti pro příště.

Vraťte se k diskuzi o tématu a přestaňte řešit ptákoviny. Další OT budu rovnou mazat.

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Zásilka neobchodní povahy po novelizaci k 1.4.2011:

Clo - limit 150E
DPH - limit 22E

Pokud se něco příslušným činitelům nezdá, vyžádají si od vás fakturu s výpisem zboží a doklad o zaplacení (výpis z banky, Paypal...), přičemž na balíku může být 100x napsáno Gift a nízká cena... a i tak mohou nasadit své cenové kalkulačky, dosadit poštovné dle jejich tarifů a finální cena zboží vyletí raketově vzhůru.

Do limitu DPH se započítává i poštovné. Poště zaplatíte za zmanipulování vámi zaslaných dokladů:

- vypočtené DPH + 180 Kč za zmanipulování + 22 Kč za složenku, kterou to zaplatíte.
- pokud není DPH vypočteno, ale byly po vás vyžadovány výše uvedené doklady, zaplatíte poště za zmanipulování 96 Kč.

Jakoukoli úpravu odesílaných dokumentů a podobné "nápady" nelze vůbec doporučit! Celní úředníci totiž mohou dané problematice (třeba čistě náhodou) rozumět, internet mají samozřejmě k dispozici, takže si mohou velmi rychle udělat jakýsi obraz o reálné ceně. Potom samozřejmě hrozí postih.

Objednával jsem několikrát a bez DPH prošly pouze malé věci, dokonce jsem dokazoval cenu hodinek za 16 dolarů. Když k tomu připočtete 96 Kč vyplacených poště za zmanipulování mých dokladů, zjistíte, že i když nebylo DHP placeno, tak se cena hodinek navýšila na celkových cca 21 dolarů...

Pro ty, kdo si chtějí počíst více, předkládám solidní počteníčko i s mnoha zkušenostmi kupujících. A třeba tyto stránky i někdo znáte ;)
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=36818

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

TomasT.Jsem s tebou.Rozumím tvému hněvu.Je pak logické mít potřebu vyventilovat své pocity.Nevidím v to nějaký záměr.
Dnes mi přišly 2 balíky,jeden z USA a jeden z Japonska.Oba ve stejné hodnotě.Z USA mi byl balík zdaněn,z Japonska ne.Stalo se to vícekríát,zaměřují se hlavně na USA! *headbang* Nechápu to,diskriminace USA?

Odpovědět