CLO z Ameriky, kolik???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

CLO z Ameriky, kolik???

Příspěvek od THresil »

Zdravím všechny, nevíte náhodou, jak je to s proclíváním (cenou) například při poslání zesilovače z Ameriky?

Předem děkuji za reakce...

Teti
Kontaktovat uživatele:

Re: CLO z Ameriky, kolik???

Příspěvek od Teti »

Kalkulacka cla a DPH
http://www.dutycalculator.com/

V pripade zakoupeni doporucuji domluvit se zasilatem oznaceni mensi hodnoty zasilky. Nikdy jsem s tim nemel problem a vsichni to pro me vzdy radi udelali. Napr. Brian z Audio Note Kits z Kanady rikal,ze me oznaci hodnotu zasilky 125 dolacu.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Vsechno jde pres rentgen a pokud v balicku neni faktura tak chteji dolozit platbu. Uvedena hodnota na baliku uz je vubec nezajima.

Odar

Příspěvek od Odar »

Donuts --> Mam inu skusenost. Objednaval som kable, na balicku zaskrtnute "Gift" a hodnota 19,90 USD. Vo vnutri faktura na skutocnu cenu (z ktorej by som clo + DPH zaplatil). Prislo mi to bez problemov bez colneho konania. Podla mna je to skor o tom, kto sa tym konkretnym balickom zaobera.
Zvukova karta mi napr. takto nepresla. Tiez bola oznacena ako "Gift". Tam som musel dolozit hodnotu tovaru (vypis z PayPal), vyrubili mi v colnom konani poplatok a poslali na dobierku v hodnote colneho dlhu.

Urcite by som negeneralizoval *sunglases*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

On se pta na zesilovac. Balik s kusem kabelu urcite celnik otvirat nebude.

Odar

Příspěvek od Odar »

To mas pravdu. Priznam sa, ze to, ze ide o zosik, som nedopatrenim prehliadol *headbang*

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Uvedená cena už je fakt nezajímá. Přišel mi balík z US s uvedenou cenou asi před rokem a musel jsem jim doložit fakturu o zaplacení. Dnes navíc klesla minimální cena pro zaplacení CLA na tak nízko, že ti nikdo nezbaští, že ve velkém balíku je něco za 30 euro. Jediná cesta asi je, poslat si to FedExem, který má vlastní sklad a celnící ten balík vůbec neuvidí a zajdeš si k nim jenom s papírem od Fedexu, alespoň mě se to poštěstilo když mi přišla kamera. Celníci tak nemají šanci zjistit jestli je to kamera za 1000EUR, nebo 50EUR, ale zase zaplatíč za dopravu. Osobně bych už z USA nic nekupoval, pokud rozdíl v ceně není opravdu zásadní a nebo se to tady a v EU nedá sehnat.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Navic se do cla zapocitava i cena za dopravu, takze je s tim potreba pocitat.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Přeně tak, i když mi při posledním ebay obchodu prodejce vystavil fakturu na desetinovou částku (150E), celnící si k tomu připočetli nejvyšší možný poštovný - tj 220 E a DPH se clem pak tedy vypočítali ze sumy 370E :-( I tak se to naštěstí vyplatilo, ale radši nakupu v rámci EU, pokud je tu zboží dostupný... Nekdy není jiná možnost jak USA, nebo HongKong.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Souhlasim s vami, az na to, ze se vyplati trochu riskovat a oznacit to na mene penez. Zatim me to vzdycky proslo a za zasilku odpovida odesilatel.
Situace zrejme bude jina v cesku, ja ziji v anglii.
Take preferuji evropu a kdyz nejde jinak, tak hongkong

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Co ja mam skusenosti,tak chcu normalne vypis z uctu,kolko som presne za to zaplatil. Uz ich pomaly ani faktury nezaujimaju,lebo ta sa da vzdy spravit nizsie,chcu vypisy.

Som nad tym tak rozmyslal,tak dalo by sa to aj tak spravit,aby to vyslo menej,ale nebolo by to koser :)
Faktura klasicky na nizsiu sumu a vypis z uctu vytlacit z internet bankingu,ale predtym sa s tym vypisom pohrat vo photoshope,aby to sedelo so sumou na fakture :)
To je iba teoreticky,nikdy som to tak neurobil. Ale ten vypis z internet bankingu im stacil,ked som kupoval naposledy z USA golfove palice.

Odar

Příspěvek od Odar »

Alebo sa dohodnut s dotycnym, ze mu to uhradis na 2X. Nizsiu sumu a ostatok. Colnym uradom by si dal k dispozicii len vypis s tou nizsou sumou. Otazne je, ci by na to predavajuci pristupil.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

No comment!.... To už není jen daňový únik, ale také falšování dokumentů. Opravdu skvělé nápady. Ono to totiž není jen o clu, ale také o DPH a to je v ČR 20%. To dělá 5000,- Kč při ceně zboží už za 25000,- Kč. A to je již hranice pro trestný čin. Kde na takové kraviny chodíte?!
Párkrát jsem už z USA něco objednával, ale vždy jsem zaplatil to, co jsem zaplatit měl.
Kromě toho je dost riziko si na zásilku nechat napsat nižší částku, protože když se se zásilkou něco stane, tak je pojištěná jen na tuto uvedenou částku a chtěl bych vidět obchodníka z USA, že by vám doplácel, v případě ztráty nebo poškození zásilky, rozdíl v ceně, na kterou je zásilka pojištěná a skutečné ceny zboží.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Slavek69

Hovorim,ze to neni koser 8-)
To bolo iba cisto teoreticky,ze by to slo tak spravit. Ja tiez,co som parkrat kupoval z USA (golf,elektronky a neviem co este),tak som vzdy platil to,co som mal.
Nechcel som mat zbytocne problemy. Ale ked to riziko niekomu za to stoji,tak nech sa paci :)

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Vidím, že diskuze se pěkně rozjela...:-D

A mohli byste prosím napsat konkrétní příklady doplatku (CLO) u různých částek (10 000, 15 000, 20 000, 30 000 Kč) z vlastních zkušeností?

Odpovědět