Dac,nebo streamer?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dac,nebo streamer?

Příspěvek od FS »

@koudy42, jbajci:
Správné připomínky a děkuji za ně *thumbs up*
Je pravda, že způsob připojení do mého DAc vykazoval v rámci minulých testování jistou preferenci I2S - ale nikdy jsem neměl možnost porovnat USB vs I2S ze stejného zdroje. Porovnával jsem je COAX vs I2S ze stejného transportu.

Nicméně, než jsem opustil:
- audio PC coby digitálního transportu přes USB
- ve prospěch DSS přes I2S
do téhož DAC, tak jsem dost řešil, zda mi ten relativně nevelký rozdíl stojí za to a zda bych nedorovnal skóre třeba další lepší USB kartou v PC. Tady se v případě Ultra bavíme o velkém rozdílu ve zvuku, takže bych si alespoň za sebe vyhodnotil tak, že Ultra poslouží hůře než odladěné PC.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

FS: Vdaka za zrozumitelny popis tvojho porovnania Wiim Ultra s DSS ale aj “odladenym PC”. Ja osobne som nedavno skusal porovnavat iny komponent (zosilnovace) v zostave z velmi rozdielnych cenovych aj technologickych kategorii (A, AB, D-class) a bolo to pre mna poucne

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

FS píše:
10 dub 2025 10:04
Před časem jsem tady položil otázku ohledně Wiim Ultra:
FS píše:
06 pro 2024 07:54
Teď se hodně mluví o WiiM Ultra, nezkoušeli jste někdo porovnat se svými aparáty v roli digitálního transportu?

Přiznám se, že jsem se docela těšil na možnost, vyměnit, co se funkcí týče, méně vybavený DSS za Wiim Ultra.
Bohužel, v přímém porovnání byl zvuk z Wiim placatý a bez života.
Můžu jen tipovat, proč je tomu tak - nabízí se vysvětlení, že je to způsobeno kompromisním napájením Wiim Ultra bez možnosti připojit pořádný zdroj, ale to jsou jen bezcenné spekulace.
vyslovím domněnku že Wiim měl zapnuté digitální řízení hlasitosti/filtr to snižuje dynamiku - pro relevantní srovnání je potřeba přepnout do režimu Bit Perfect:

https://faq.wiimhome.com/en/support/sol ... im-devices

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

To by mohlo určite mít vliv. Nicméně majitel mi potvrdil, ze měl hlasitost na 100% a všechny úpravy zvuku vypnuté - co to konkrétně na Ultra znamená, však, pravda, netuším.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Co vlastne vedlo k tomu to testu? Papirove to byl duel Davida s Goliasem 8-).

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Z pohledu funkčnosti je tady Goliáš Wiim Ultra, DSS je takový Davídek :)

Mně na na DSS chybí 2 věci:
- nepodporuje openhome standard pro upnp, takže ho musím provozovat v kombinaci s PC, na kterém běží Bubble Upnp Server
- už nikdy k tomu nejspíše nebude nový firmware s podporou Qobuz connect

A taky jsem byl zvědavý.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

není důvod aby každý ten streamer hrál jinak - chybu bych hledal jednak v nastavení streameru - je potřeba porovnávat stejný výstup tj. oba přepnout do BitPerfect a druhý problém bude připojený DAC. Levnější streamer bude generovat na výstupu víc "bordelu" který přes USB/I2S které není galvanicky oddělené ovlivnovat připojený DAC. Takže levnější streamer jako generátor "bordelu" bude potřebovat lépe zaizolovaný DAC nebo dokoupit USB izolátor viz post260673.html#p260673

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Nebo TOPPING U90 USB Interface *2thumbsup* - USB je galvanicky odděleno
U90.jpg
https://shenzhenaudio.com/products/topp ... RZBZyixPm

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To je docela limitujici a "krkolomne" streamovani a upgrade asi klepe na dvere *thumbs up*.

Odpovědět