DIY HiFi stolík, pomoc s rozmermi
Re: DIY HiFi stolík, pomoc s rozmermi
stano.
systém pater "naim" by mohl být pro tebe výbornou inspirací.
sklo je fakt blbost.
systém pater "naim" by mohl být pro tebe výbornou inspirací.
sklo je fakt blbost.
Odar
Kolečka jsou fajne řešení.
Když se navíc zapustí ze spodu (stěhovací válečková) a vyčnívají jen několik mm, nejsou vidět.
Ale nevypadá to high-endově, hifisti uznávají jen cerabally a hroty...
Přitom je to blbost - tuhá guma odruší otřesy podlahy mnohem lépe, vyzkoušeno-posloucháno stetoskopem.
Když se navíc zapustí ze spodu (stěhovací válečková) a vyčnívají jen několik mm, nejsou vidět.
Přitom je to blbost - tuhá guma odruší otřesy podlahy mnohem lépe, vyzkoušeno-posloucháno stetoskopem.
odar
stojan s komponenty co má stano musí být pevně "ukotven".
nesmí se nijak "mlejt"
pokud by pod kvalitní, pracně vymyšlený stojan namontoval kolečka, mohl zůstat u stolku z ikea.
můj názor může rozpoutat velikou názorovou výměnu... vím.

stojan musí "sedět"!
stejně jako reprobedny.
když někde vidím stolek ikea pod drahými komponenty nebo bedny pohupující se na plovoucí podlaze....pláču a lamentuji.
stojan s komponenty co má stano musí být pevně "ukotven".
nesmí se nijak "mlejt"
pokud by pod kvalitní, pracně vymyšlený stojan namontoval kolečka, mohl zůstat u stolku z ikea.
můj názor může rozpoutat velikou názorovou výměnu... vím.

stojan musí "sedět"!
stejně jako reprobedny.
když někde vidím stolek ikea pod drahými komponenty nebo bedny pohupující se na plovoucí podlaze....pláču a lamentuji.
křeček
ještě jsem nikdy u nikoho neviděl dobrý audio-rack a na kolečkách.
sice jsme to nikdy lékařsky neposlouchali....,
ale fakt jsem to u nikoho nikdy a u žádné sestavy neviděl.
....a že třeba v mnichově uvidíš pitomostí.
ještě jsem nikdy u nikoho neviděl dobrý audio-rack a na kolečkách.
sice jsme to nikdy lékařsky neposlouchali....,
ale fakt jsem to u nikoho nikdy a u žádné sestavy neviděl.
....a že třeba v mnichově uvidíš pitomostí.
lachim --> Primerana velkost koliecok na koberci by nepomohla? Trebars, ze by to po tom koberci chodilo tazsie, ale vzdy lepsie, ako to odsuvat, ked to ma hroty a hrabat sa vzadu pri prepajani komponentov 
Ale ako pisem - nemam s tym skusenosti. Preto sa pytam mudrejsich, nakolko o comsi podobnom ako Stano uvazujem.

Ale ako pisem - nemam s tym skusenosti. Preto sa pytam mudrejsich, nakolko o comsi podobnom ako Stano uvazujem.
Právě. Hifista slyší to co vidí...lachim píše:...sice jsme to nikdy lékařsky neposlouchali....,
Ale souhlasím, že skleněné police hodně rezonují. Stejně tak tenká překližka nebo laťovka. Spárovka je lepší.
Třeba zvuk trafa to zesílí ukrutně - zkuste doma.
odar
již jsem to psal křečkovi.
..a nevím k jakým komponentům stavíš stojan ty...,
nikdy jsem neviděl žádný kvalitní audio-rack na kolečkách.
nikdy, nikde.
to asi něco znamená, ne? bo šoupat s tím potřebují všichni.
ale třeba je křeček inovátorem, který otevře oči zaslepeným hifistům

již jsem to psal křečkovi.
..a nevím k jakým komponentům stavíš stojan ty...,
nikdy jsem neviděl žádný kvalitní audio-rack na kolečkách.
nikdy, nikde.
to asi něco znamená, ne? bo šoupat s tím potřebují všichni.
ale třeba je křeček inovátorem, který otevře oči zaslepeným hifistům

Aby jste nepotřebovali podobná kolečka, jako se používají pro pojízdná lešení. Plný stolík komponentů něco váží. Někdy víc, než dospělý a řádně vyspělý chlap. 

fox
moc se směju. vynikající!!
moc se směju. vynikající!!
Opravdu to s těmi skleněnými policemi je tak špatné? Drtivá většina hifi stolků se právě prodává ve skle. 

takže takto by to vypadalo na spôsob Naim:

páči sa mi

páči sa mi

Křeček píše:Odar
S tymi kolieskami to moze byt pravda, cital som o tom na nemeckom hififore, kde to bolo zdovodnene podobne, ako pise Krecek. Esteticky krajsie resp. highend-ovejsie vsak naozaj vyzeraju hroty. Takze ak zoberieme do uvahy, vplyv na kvalitu zvuku, prakticnost pri manipulacii a esteticnost, rozhodnut by sa Stano mal podla toho, comu dava vacsiu prioritu.Křeček píše:Hifista slyší to co vidí...
Psychoakustika je mocna carodejka

Mohol by som poprosiť obrázok? Dik.Křeček píše:Kolečka jsou fajne řešení.
//edit
ani nebude treba, ak si spočítam tú hmotnosť tak radšej nech je to na fix
Máš pěkný 3D a renderovací program a umíš, ale pozor na estetickou stránku, ve výsledku by to nemuselo být pěkné. Čtverec jako základna není to pravé ořechové, zásady tzv. "zlatého řezu" platí i zde. Na to snímku od Naimu je to něco jiného, protože je to přistavěno k racku vlevo, jako dodatek.Stano píše:takže takto by to vypadalo na spôsob Naim: .................. páči sa mi
Při hloubce 500 mm by tedy měla být šířka 700 mm a na to se potom perfektně hodí již zhotovené a prodávané polotovary. Když jsem stavěl rack já, viděl jsem v Hornbachu na Černém Moste v Praze polotovary desek 500x1000 mm z tmavého akátu

Jak budou pohlceny vibrace, které jdou ze stran?
Co vyrobit něco na způsob finite elemente - Pagoda.

Sám jsem si udělal takový stojan a velký přínos. Vibrace mají velký vliv na zvuk. Už se to hodně řešilo na forech, ale mám to odzkoušené.
Co vyrobit něco na způsob finite elemente - Pagoda.

Sám jsem si udělal takový stojan a velký přínos. Vibrace mají velký vliv na zvuk. Už se to hodně řešilo na forech, ale mám to odzkoušené.