DK & MULTIKANÁL – AVpreamp vs. „Kombajn“ s regulací zvuku

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: DK & MULTIKANÁL – AVpreamp vs. „Kombajn“ s regulací zvuku

Příspěvek od lachim »

No prave. Ona ta nepohodlnost je prave u takto slepeneho dk velmi omezujici.
A to jsi jeste s tim Dk ani nezacal, ze?
Zvuk L+r+c... Tez orisek. Takovy ten ujeceny, ussssyceny zvuk z centru neni zadna vyjimka.
Osobne bych pro variantu A koupil v 2 hnd spickovy avr a postavil dk tak, aby ho zvladla pustit i tchyne.
;)
A koupit si nejake udelatko a k tomu 3 kanal primare... To mi prijde jako totalni pitomost.

boxer

Příspěvek od boxer »

Já bych Lachima opravil.

....aby ho nezvladla pustit jen tchyně.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já to mám propojené dle návodu, který je v manuálu na CA 851E preamp. Preout z receiveru mám trvale připojený na preamp 851E. U něj se dá i zafixovat hlasitost na jeden vstup, takže nemusím ani nic nastavovat. Když chci zapnout stereo, pustím preamp a zapnou se koncáky. Přehrávám hudbu. Když k tomu chci přidat kino, pustím receiver (napájí jen C+SL+SR) a k tomu přepnu na preampu fixní vstup na kino (preouty z AVR). Ten přes koncáky napájí R+L. Nic nikde nepřehazuju a nepřepínám jen jeden vstup na preampu. Na kino to bohatě stačí. V řetězci je sice jeden preamp navíc, ale mé ucho to při filmech ani koncertech nevnímá. :mrgreen:
AVR brzy vyhodím, koupím tři mono koncáky na centr a zadní R+L. Připojím CXU a nic se nezmění. Nebudu nic přepínat dál. Alespoň takto si to maluju...

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

lachim píše:A to jsi jeste s tim Dk ani nezacal, ze?
No právě že tím to vše začlo. Nejdřív jsem měl stereo (Denon + Phonar) , pak jej prodal a koupil kompletní kino (Marantz + Monitor Audio) s tím, že to bude slušně hrát i stereo. No a protože stereo "nebylo ono", postupně jsem začal měnit komponenty až jsem se dostal k aktuálnímu slepenci, ze kterého se potřebuji dostat ven. Se stereo částí jsem spokojen a chci s co nejmenšími náklady dostat na slušnější úroveň kino. Ale jak jsem psal - pořád pro mne kino zůstává na okraji zájmu, takže nechci do něj cpát zbytečně velké peníze. Protože pak by bylo nejrozumnější vše prodat a začít stavět vše od nuly. Myslím, že už tuším, jak by to mohlo vypadat, aby to bylo uživatelsky přívětivé a i oku lahodící. Jen netuším, zda by to ve stereu hrálo tak, jako teď... :lol:

Mimochodem - a jaký 2hand AVR by jsi doporučoval?
boxer píše:....aby ho nezvladla pustit jen tchyně.
tchně? ... no coment, kdyby bylo po mým, tak u nás nasmí šáhnout ani na kliku, natož na apec *taktone*
drfish píše:Preout z receiveru mám trvale připojený na preamp 851E. U něj se dá i zafixovat hlasitost na jeden vstup, takže nemusím ani nic nastavovat. Když chci zapnout stereo, pustím preamp a zapnou se koncáky.
Měl jsem to podobně - preout zapojen fixem na vstup do preampu luxmana. Pak stačilo jen přepnout vstup a nastavit hlasitost na "12". Když jsem to pak ale zkusil napřímo do konce, zjistil jsem že to hraje líp. Alespoň subjektivně :lol:

Jaké plánuješ koncáky na ten centr + zadní bedny?

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

kombinace dobre stereo a kino je zatracene draha ...
pouzivat jako "procesor" bd prehravac ma sva omezeni - to uz tu zaznelo
pokud by jsi hledal pouzitelne avr - tak ted jsem videl na hifionline Denon 1kovou řadu za slusne penize - mozna to je reseni ?

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

zabiny007 píše:
Dinosaurjr píše:Teoreticky - koncák s 2ma vstupy (těch ale není moc v prodeji), a k tomu stereo PRE a druhý DK PRE.
Prakticky - kvalitní stereo (nejvíce co finance dovolí) a DK stř. kategorie.
Ale dumám nad tím už docela dlouho, jak skloubit Stereo & DK...
Díky za názor, ale myslím, že jsem už o krok dál. Stereo mám vyřešeno a mám jasno, jak to propojit s DK. Nyní jen řeším část větve DK a to, jestli zvolit kombajn s regulací zvuku, nebo zda jít cestou AV preampu...
No o krok dál asi budeš (jak píšeš), ale otázky k řešení, aby to nebyla lepenice, spíše přibývají...
Kotlík už je žhnoucí, jdu grilovat večeři, tam to je jednoduché - 3 min z jedné strany a 2 min z druhé strany, na rozdíl od DK.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

No, tak po přečtení všech rad, po studiu webu a aktuání nabídky mi vychází několik variant. Mám z nich docela zamotanou hlavu, tak nevím. Asi to celé nechám chvilku v sobě uležet. Stejně jako krok č.1 mne čeká nákup nového centru, abych jej měl sladěn s hlavním repro, nyní využívám provizorně ještě z minulých beden. Ale alespoň si nyní udělám jasno, jakým směrem jít, abych mohl skočit po případné zajímavé příležitosti...

Takže v hlavě se mi honí tyto možnosti:

1) CXU + Primare 30.3 (nebo 3xProject AMP MOX DS MONO), předky propojeny na Luxman
- asi nejlevnější řešení

2) CXU + Primare 30.2 + Primare 30.3
- o trochu dražší řešení, ale zase by zde byla kompatibilita barvy zesilovačů (ale je to nutné? Nejspíš bez kalibračního mikrofonu ano...)
- kino by tak bylo úplně oddělené od sterea, jen bude potřeba přehazovat kabel od hlavních repro

3) Stávající BluRay + Denon AVC -A1HC (předky buď přes denon, nebo propojeny přes Luxman)
- nejdražší řešení, ale nebude i nejčistší??? Výhodou kalibrační mikrofon...

4) stávající BluRay + MARANTZ AV7701 + Primare 30.3 + předky na Luxman
- výhodou je kalibrační mikrofon, asi nejlevnější řešení

5) stávající BluRay + MARANTZ AV7701 + Primare 30.3 + Primare 30.2
- výhodou kalibrační mikrofon + stejný zesilovače na všechny bedny...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

zabiny007 píše: Jaké plánuješ koncáky na ten centr + zadní bedny?
Zatím koketuju s jedním Pro-Ject Amp Box RS Mono http://www.box-designs.com/main.php?pro ... ne&lang=en
a dvěma Pro-Ject Amp Box DS Mono http://www.box-designs.com/main.php?pro ... ne&lang=en na zadní kanály.

Uvažoval jsem na ten centr i o CA 651W v biampu. ;)
V obou případech si snad nepohorším oproti svému ONKYU.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

drfish píše: Zatím koketuju s jedním Pro-Ject Amp Box RS Mono....
A jak jsi s tou výměnou daleko, resp. kdy to plánuješ rozseknout a realizovat? Výsledek by mne pochopitelně dost zajímal...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Drfish
Pozor, zda maji vsechny ty monobloky trigger.
Abys nemusel nejake zapinat manualne.
Ono...na webech se to hezky planuje. Realita je pak casto velmi rozdilna.
*palec*
(Brum z x zdroju muze byt tez otravny)

Zabiny
1 nebo 5ka, ne? To mezi tim je takove ani ryba ani rak, ze?
;)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

lachim píše:Zabiny 1 nebo 5ka, ne? To mezi tim je takove ani ryba ani rak, ze? ;)
Chápu to dobře, že jako nejlepší řešení vnímáš 5) a v rámci cenové optimalizace by jsi volil 1) ?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Zabiny
Nejlepsi reseni neni ani jedno.
1.ka s project...to bych resil jako levne, kulisoidni dk. Sam bych si to tak urcite nepostavil.
Pokud budes mit centr stejne rady jako obe bedny... Kombinace luxman+project? To si neumim predstavit.
5.ka s koupi 2 koncaku primare...hodne penez a vysledek poznas na zvuku? To uz by zase chtelo xlr prpojeni a filtraci, ne?
Tady to nejde resit. Vazne se s nekym porad. Abys nebyl smutny z praktickeho vysledku.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

lachim píše: Vazne se s nekym porad.
A já myslel, že to právě dělám... :mrgreen:
Více do SZ.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

mozna jsem spatne procital - ale zasadni otazka - co od kina cekas ? a budes poslouchat i hudebni BD. ktera jsou cim dal vic na trhu a jsou i velmi kvalitni ? od toho by se to melo odvijet myslim - alepson ja to tak resil ....
pokud to mas jen tak btw na filmy a sledovani TV - dle meho by stacil tenhle Denon http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... /avc-a1hd/

pokud to myslis nejak vazne, tak verze 1 - 5 bude vzdy kompromisni - verze 5 asi nejmene ..

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Fotolaik
Díky, dobrý dotaz, tím jsem měl asi úplně začít... U mne je stereo na prvním místě a pak dlouho, dlouho nic. Pak jsou multikanálové nahrávky a koncerty, které se mi doma začínají hromadit. Takže zkouším poslouchat na stávající aparatuře, což mne ale až na vyjímky neuspokojí, takže je poslouchám stejně nakonec v 2.0. No a úplně někde na konci jsou filmy, které mne ale netrápí. Moc je nesleduji a když, tak většinou s dětmi jako "rodinné" kino. Ale sám si film nepustím - to raději dobrou desku. Každopádně u filmů je ale nejvíc slyšet handicap jiného centru, takže ten plánuji měnit v první řadě...
Tedy odpověď na dotaz - co od změny očekávám je: Možnost si plně a kvalitně užít multikanálové nahrávky a koncerty tak, aby mne to po dvou skladbách nenutilo přepnout na stereo... :lol:

Odpovědět