Plánuji nahradit reciver Marantz SR6008, který aktuálně používám jako AV předzesilovač, za něco kvalitnějšího a dumám, jakým směrem v ceně do cca 50tis jít. Řešení nákupem z druhé ruky mi nevadí... Požadavek je, aby měl HDMI vstupy (využívám z DUNE D1 i z BluRay přehrávače), optiku (zvuk z TV), dva HDMI výstupy (projektor + TV) + aktuální kodeky pro plnohodnotné přehrávání filmů i multikanálu ( využívám 5.0 resp v budoucnu 5.1; atmos jde mimo mne). Přední bedny hraji přes Luxman L530. Na centr a zadní aktuálně plánuji pořídit PRIMARE A30.3. Výhledově budu doplňovat sestavu o subwoofer.
VAR1) – kombajn s regulací hlasitosti – např. Cambridge Audio CXU. Tím bych úplně vyřadil potřebu AV předzesilovače a docela mne toto řešení láká. Ale - nedostanu za stejné peníze lepší zvuk při použití i třebas základního předzesu?
VAR2) – AV předzesilovač. Typově mi vyhovuje např. PRIMARE SP33, který je cenově mimo. V rámci +-ceny má např. MARANTZ AV7702 vše co potřebuji, navíc se dá koupit jeho podobně vybavený jetý předchůdce AV7701 kolem 20tis, ale... bude to výrazný posun vůči stávajícímu reciveru? Nebudu za půl roku řešit jeho výměnu? Co jiného se dá v mém limitu koupit? Zatím vše co jsem našel má nějaké omezení - většinou chybějící HDMI a samozřejmě jen starší kodeky... (např. Primare P30, CLASSÉ SSP-300 atd).
Anebo je to špatně a nejlepší řešení je vydržet s tím co mám a přišetřit? Třeba zmiňovaný "ideál" SP33 se prodává jetý za 3tis EURO, tedy cca 80tis, ale přeci jen je to už veliká darda na to, že chci multikanál jen jako doplněk ke stereu... Když to srovnám s AV7701 - poskytne mi to čtyřnásobný požitek?

Budu rád za vaše názory, rady a postřehy.