ebay

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: ebay

Příspěvek od Aleska »

boxer píše:Aleska

Jaké máš s touto firmou zkušenosti?
Já měl (doposud) to štěstí, že jsem její pomoc nepotřeboval. Když jsem kupoval v USA naposledy dva kusy výškáčů Ess Amt A1, tak mi je osobně dovezl šéf z firmy, kde jsem pracoval (je Kalifornie). Prohlásil, že jsou to ku.vy těžký (á 6,5 kg/ks), ale dovezl. Takže nevím.

To Agavel: Jestliže prodávající tam od počátku nemá napsáno že do Čech posílá (a předběžnou komunikací ti to neslíbí), tak to ber za bernou minci, že do Čech nepošle. To není jeho problém, ale tvůj. A přesto, že jsi aukci vyhrál, podmínky jsi porušil a jemu kazil kšeft, protože a) musí řešit tebe a b) oslovovat druhého v pořadí. A ten může říci, že již nechce...
A mít na Ebay 100% kredit, je zárukou úspěšné koupě či prodeje a skoro i jistoty, že tě někdo nepodvede...

PS: Nehledě na to, že zaslání do Německa je mnohdy mnohonásobně lacinější.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Děkuji všem kdo mi poslaly že pomohou, klobouk dolů, že je ještě na tomto foru hodně upřimných lidí, veliké díky. Už dražím tak snad to vyjde, oslovil jsem člena Davidhighend, a večer mi odpověděl že pomůže.

Snad to vyjde

Díky Mirek

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Aleska píše:Aleska
Jestliže prodávající tam od počátku nemá napsáno že do Čech posílá (a předběžnou komunikací ti to neslíbí), tak to ber za bernou minci, že do Čech nepošle. To není jeho problém, ale tvůj. A přesto, že jsi aukci vyhrál, podmínky jsi porušil.
To musí být nedorozumění. Ty určitě mluvíš o situaci, kdy je na německém či anglickém ebay uvedeno Deutshland respektive United Kingdom. Já měl na mysli situaci, kdy je tam europe. Pak to musí poslat a žádné kšefty mu nekazíš. Jinak se samo člověk má nejdříve dotázat. Teď už si asi rozumíme, ne?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Promiň,
nyní ano - většinou se s nimi dá dohodnout, že ne když do Čech, tak někam jinam ano. Ale již jsem se také setkal s tím, že tam byl napsán celý svět a korespondencí jsem se dozvěděl, že to je pro něj pouze Německo, Rakousko a Francie. Tam mnohdy (hlavně pro Američany) často končí svět... *headbang*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Tak kdyz jsem neco vydrazil a pak jsme se nedohodli na doprave tak proste muj prihoz zrusil a dalsimu v poradi dal "second chance offer" zadny problem jsem s tim nikdy nemel a to ani v dobach kdy prodejci mohli davat negativni hodnoceni, coz uz nemuzou.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Asi před 10.dny jsem odklepl tento krásný gramofon na eBay....
Obrázek

..a takto včera dorazil.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Prodávající / ikdyž jsem ho žádal o perfektní zabalení přístroje/ gramofon nerozložil a poslal ho pohromadě. Hliníkové šasi a těžký skleněný taliř udělali pořádnou paseku.
Po špatných zkušenostech na eBay končím. To, že se někdo narodil v tzv. vyspělém světě ještě neznamená, že někam dospěl.
Prože to není první zkušenost /nedávno přišla Sony 777. s vylágrovaným lasrerem /, apeluji na vás, aby jste se z občenů vyspělého světa neposírali a dali si na ně stejný pozor, jako na všechny ostatní.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

To je hrůza. Nový talíř ti snad nějaký sklenář vyrobí, horší bude raménko. Moje zkušenosti z aukcí jsou trochu lepší, i když výstižné je anglické "mixed bag". Ano, lidi jsou všude cca stejní.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

To bude o prodejci. Bral jsem z USA na Audiogonu a vše v naprostém pořádku. Vybral jsem si prověřeného a zkušeného prodejce, který posílá do celého světa. Jen ty nejlepší reference z několika tisíc. Takže je třeba vybírat i prodejce a ne koukat jen na cenu.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

To je sakra smůla.
Vše, co jsem koupil přes ebay (UK) dorazilo vždy perfektně zabalené a v naprostém pořádku...
Včetně gramofonu, raménka, přenosky, zesilovačů...
Nakupuji jen od těch, co mají vysoké reference.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Foxi mám Michell talíř originál z Gyrodecu od Peera.
Kdyby pasoval na ložisko, což myslím bude, dám ti jej.
A máš mladší model. :-)

Ramínko spravíš, jinak bys dal jiné.

To vyřešíme.

;)

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

To je síla! Poslat gramec složenej.
Jaké měl prodávající feedbacky?
To je skoro na vrácení peněz, pokud je seriózní. To asi ale nebude, když to tak poslal.
Ještě, že jsem spokojený Pro-Jectista.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Měl 100%, psal, že je to jeho osobní přístroj a že ho má od novoty.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Gramofon nebyl až zas tak moc levný. Přišel mne na 490 GBP.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Co na ty fotky říká prodejce? Jestliže má 100% pozit. feedback, tak se nějak musí vyjádřit.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

To dle mého vypadá jasně na negative feedback a ztracené peníze. Občas má někdo dost levé ruce při balení a někdy u toho i nemá hlavu na krku. Ano, i toto je realita eBay. Mám pocit, že jestli jsi to platil přes PayPal, že tam je nějaká kompenzace pojištěním do 500 liber. Určitě bych to zkoušel řešit kontaktováním eBay a nevzdával to a neházel flintu do žita. Oni v poslední době prý dost přidali na ochraně zákazníků.

Odpovědět