ebay

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Pytel
Kontaktovat uživatele:

ebay

Příspěvek od Pytel »

Zdravím všechny přátelé Hifi, mám velkou prosbu, potřebuji vydražit jednu věc do mé sbírky, velice mi na tom záleží, ale bohužel dotýčný anglán, odmítá zaslání do ČR.

Prosím, nemáte někoho v UK, kdo by to vydražil a zaslal, vše zaplatím.

Chlapci děkuji

Mirek Š.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: ebay

Příspěvek od Peer »

Zkus poprosit našeho člena Davidhighend.
Pracuje v UK.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tak se pokus, aby souhlasil třeba s Německem, pak by to již nebyl snad problém.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud to píše v textu, ve kterém popisuje předmět, nebo to přímo uvádí v podmínkách, tak je to problém.Pokud to je ale uvedeno v hlavičce aukce, může se jednat o to, že to při vypisování ukce zapomněl označit . Zkus normálně dražit a uvidíš. Když prodávající nebude s tebou souhlasit, tak tě z aukce vyškrtne.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

fox píše:Pokud to píše v textu, ve kterém popisuje předmět, nebo to přímo uvádí v podmínkách, tak je to problém.Pokud to je ale uvedeno v hlavičce aukce, může se jednat o to, že to při vypisování ukce zapomněl označit . Zkus normálně dražit a uvidíš. Když prodávající nebude s tebou souhlasit, tak tě z aukce vyškrtne.
Na tohle bych si dal pozor. Vždycky se nejdřív zeptat přes formulář email the seller (je to někde v hlavičce), question about shipping for this item. Když to má přímo v popisu, tak se dá zkusit ještě nabídnout vyzvednutí kurýrem u něj doma s platbou předem. Pokud je to jen v hlavičce, tak to většinou nic neznamená. Někdy je třeba zkusit i dotaz v případě, že neposílá vůbec. To když má doma krabice, což bývá zmíněné v popisu. Nechce se mu to transportovat na poštu atp. Pak ten kurýr kolikrát zafunguje.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ano přes formulář jsem mu psal a odpověď do ČR NE!!!

To Peer : Dík za tip, oslovím ho se suplikou, třeba pomůže?

Kdyby měl ještě někdo návrh jak to dostat z UK, děkuji předem.

Jedná se o malý servisní kufřík značky TEAC.

Mirek

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

*offtopic*
Pytel píše:Kdyby měl ještě někdo návrh jak to dostat z UK, děkuji předem.
Napiš mu, že je nafrněnej anglán a ať neblbne a kouká ti to poslat, že se jinak takovýho střepu nezbaví. On se chytí za nos a nabídne ti třeba ještě dobrou cenu.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

To Agavel:

To už mu psal i Vadik, který má hodně zkušeností s Ebay.uk. také mu odepsal že neee!!!!

Nechci nikoho urážet ( prodejce na ebay ) , mají právo že nechtějí poslat do ČR, asi mají třeba zlé zkušenosti. Mě se myslím v loni, také nepodařilo vydražit jednu věc na Ebay .de, prý důvod nesolidnost kupujícího přede mnou z východního bloku !?!?!?

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Ja jsem jednou prodejce ukecal. Kdyz jsem kupoval 3 kanalovy koncak, tak taky nechtel posilat. Tak jsem mu napsal, ze uz mam 2 kanalovy koncak, ze si to hezky sedne k sobe, ze akceptuji vyssi postovne a hlavne za mam vysoky max. limit a slo to. Poslal. Ale uz se mi taky stalo, ze neposilal vubec do zahranici a obmekcit se nedal. :(

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

fox píše:Pokud to píše v textu, ve kterém popisuje předmět, nebo to přímo uvádí v podmínkách, tak je to problém.Pokud to je ale uvedeno v hlavičce aukce, může se jednat o to, že to při vypisování ukce zapomněl označit . Zkus normálně dražit a uvidíš. Když prodávající nebude s tebou souhlasit, tak tě z aukce vyškrtne.
Pytel píše: Nechci nikoho urážet ( prodejce na ebay ) , mají právo že nechtějí poslat do ČR, asi mají třeba zlé zkušenosti. Mě se myslím v loni, také nepodařilo vydražit jednu věc na Ebay .de, prý důvod nesolidnost kupujícího přede mnou z východního bloku !?!?!?

To Fox: Postup by měl být spíše: Nejdříve se zeptat a pak dražit, ne?

To Pytel:
Dokud se budeme chovat dle rad Foxe, asi to nebude lepší. Děláme si to sami.
Nicméně dávat kolektivně vinu na východní blok je nesmysl.
Já jsem s tím nikdy problémy neměl. Pravda, vždy jsem se zeptal a pokud odmítl do ČR poslat, respektoval jsem to. Je to právo prodávajícího.
Ale nakupuju na ebay téměř výhradně LP a to problém nebývá.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Je to hlavně specialita ebay.co.uk. Že mají určité mínění o nás i o východním bloku je fakt. Máme tu holt takové (vládnoucí) skupiny, které občas způsobí jisté zaostávání za úrovní dosaženou v UK. Většinou jsem se nesetkal s tím, aby po zdvořilém dosazu neposlal někdo, kdo to nemá uvedeno přímo v popisu aukce. Na druhou stranu někteří prodávající z UK taky nejsou svatoušci (přehrávač cestoval vzhůru nohama a s volně loženou dálkou). V UK se taky někdy věc vyskytuje přímo v Londýně a to už je někdy otázka, zda se nevyplatí udělat si při dnešních cenách výlet (s bednama v podpaždí by byl i romantický, ne?). Hodně se změnilo od našeho členství v EU, postupně nás berou. A taky možnost platit paypal s kreditkou vzbudí leckdy důvěru.
Němci s náma mají kupodivu menší problém, ale tyhle dva eBaye se dost liší, respektive se ten německý liší od většiny ostatních.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Jo chlapci, o geografickém vědomí lidí z UK mám hodně smíšené pocity, jako študák jsem jezdil pravidelně na brigády do Skotska a už to bylo po našem vstupu do EU. Povědomí zejména u mladých je hodně bídné.... Často to souvisí se vzděláním a někteří mají dobrý přehled, ale min v 50% případů jsem se dozvěděl, že "československo" už slyšeli. Ovšem že sousedíme z Německem, Rakouskem atd. to bylo mnohokrát pro ně překvapení. A jako perličku jsem se pro změnu zase já dozvěděl, že máme sousedy Slovince a jednou dokonce Turky.... *thumbs down*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Neochota zasílat do Čech (a všeobecně do bývalého východního bloku) je běžná i v Holandsku a Belgii. Vydražit a teprve poté se zeptat zda to zašle do Čech je "vstupenkou do průseru". Taky se ti může stát, že si na tebe bude oprávněně stěžovat a budeš mít "ušrum", prostě si již nic na Ebay nekoupíš. Po těch průserech co byly s falzifikátama a s podvodama (to není jen jev běžný v Česku) si Ebay kvalitu prodejců dost hlídá. Když to již jinak nejde, pak je výhodnější to řešit zasláním do jiné země (například známému či příbuznému). Nákup z USA lze řešit ještě specializovanou firmou, která za tebe koupí, doveze a tobě předá. Například http://nakupvusa.cz/, http://www.nakupvamerice.cz/nakup-v-usa/. Na stránce http://www.zasilky-usa.cz/ je přímo návod jak postupovat při nákupu na Ebay.com. Možná že by pomohli (i jen radou) při nákupu v Anglii.

boxer

Příspěvek od boxer »

Aleska

Jaké máš s touto firmou zkušenosti?

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Aleska píše:Neochota zasílat do Čech (a všeobecně do bývalého východního bloku) je běžná i v Holandsku a Belgii. Vydražit a teprve poté se zeptat zda to zašle do Čech je "vstupenkou do průseru". Taky se ti může stát, že si na tebe bude oprávněně stěžovat a budeš mít "ušrum", prostě si již nic na Ebay nekoupíš.
Ale ale. To přece není problém tvůj ale jejich. Mají možnost si omezit kam prodají. A holt když tam napíšou Europe, tak musí počítat s tím, že tam sice neleží Turecko, ale Slovensko, Slovinsko a nakonec i Čechy taky. Obecně se dá říct, že prodávajícímu může být šumák, kam to pošle. Když napíše že zodpovědnost za dopravu nenese a nabídne možnost pojištěné zásilky, tak je z obliga. Nebo má napsat, že local pickup only a je to. Slušnost je potřeba ale odsud pocud. Jako nakupující od nás máš stejná práva a povinnosti jako z jiné země EU. Že to někdo nechce posílat, když má přitom předem zaplaceno je znakem toho, že je to mamlas. Daleko větší riziko je pro kupujícího. Ale feedback je mocná zbraň, solidní prodejce si dává velmi pozor, co mu tam kdo napíše.

Odpovědět