Elektronky
Elektronky
Zdravím jaké dat elektronky do zesilovače Vincent 227 aby to mělo vliv na zlepšení zvukového projevu ??
Re: Elektronky
Ahoj,
každý má jiné ucho a zlepšení vnímá jinak. Co chceš vylepšit a nebo změnit? Prostor, tvrdost-měkkost, detaily, basy, výšky....?
každý má jiné ucho a zlepšení vnímá jinak. Co chceš vylepšit a nebo změnit? Prostor, tvrdost-měkkost, detaily, basy, výšky....?
Ahoj.
Viděl bych to na basy a dynamiku ...
Viděl bych to na basy a dynamiku ...
Ahoj,
jsou tam 3 elektronky. Mám ten samý zesilovač. Na vstupu - prostřední - mám TAD 7025 HG a na kanály - pravá a levá - Genalex Lion Gold 12AX7 spárovaná dvojice.
Perfektní hloubka, bas, dynamika, detail, vřelost, prostor. Nákladově něco přes 3.000,-
jsou tam 3 elektronky. Mám ten samý zesilovač. Na vstupu - prostřední - mám TAD 7025 HG a na kanály - pravá a levá - Genalex Lion Gold 12AX7 spárovaná dvojice.
Perfektní hloubka, bas, dynamika, detail, vřelost, prostor. Nákladově něco přes 3.000,-
Děkuji za radu
Chtělo by to poslechnout
Chtělo by to poslechnout
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
potřeboval bych poradit.
Snažím se identifikovat elektronku na fotce.
Měla by to být 6L6, ale když jsem jí dal k 6L6 od Sovteku,
tak je větší a má o jeden pin víc, takže mi to přijde spíš jako 6550.
Navíc na ní není vůbec nic napsáno, takže ani netuším, kdo jí vyrábí.
Ale zvuk má skvělý a chci jí sehnat, tak pokud by to někdo dokázal identifikovat, budu moc rád.
Děkuji
potřeboval bych poradit.
Snažím se identifikovat elektronku na fotce.
Měla by to být 6L6, ale když jsem jí dal k 6L6 od Sovteku,
tak je větší a má o jeden pin víc, takže mi to přijde spíš jako 6550.
Navíc na ní není vůbec nic napsáno, takže ani netuším, kdo jí vyrábí.
Ale zvuk má skvělý a chci jí sehnat, tak pokud by to někdo dokázal identifikovat, budu moc rád.
Děkuji
Mám předchozí model Vincent 226. Obecně všechny elektronky 12AX7/ECC83 hodně barví zvuk do tepla! Zkoušel jsem TESLA ECC83 a dobrý. Philips 5751 pro armádu krásný sametový zvuk. BRIMAR 12AX7 výborný zvuk. Dále RFT, TELEFUNKEN, TUNGSRAM, SOVTEK atd. Každopádně bez měřáku jste jak slepý v lese. Nevíte co tam vlastně strkáte! Vincent má své hybridní zesilovače dobře navržené. Můj zachráněný ze zastavárny hrál solidně i s elektronkami na konci životnosti. Na závěr každého varují před nákupem elektronek na AUKRO. Již asi nikdy v životě nepotkám tolik všiváků a podrazáků jako tam! Ahoj Tom.
@Mike: jde o 6550 cili jako KT88.
@Jarda66: neni vseobecna pravda, ze vsechny ecc83/12ax7 maji takovy zvuk a jsou teple a nevim jake. Z nove produkce zkus Northern Electronic nebo PSVane 12ax7. Za me radeji NOS, Brimar ecc83, Miniwatt ECC83,EI ECC83 (levnejsi nez Telefunken), Baldwin 12ax7, GE 12AX7 s dlouhou deskou(long plates), Tesla E83CC.
BTW: souhlas lepsi si promerit lampy, kdyz je kde. Ale jinak bych aukro neodsuzoval, napr Brimare mam prave z nej, top stav!
@Jarda66: neni vseobecna pravda, ze vsechny ecc83/12ax7 maji takovy zvuk a jsou teple a nevim jake. Z nove produkce zkus Northern Electronic nebo PSVane 12ax7. Za me radeji NOS, Brimar ecc83, Miniwatt ECC83,EI ECC83 (levnejsi nez Telefunken), Baldwin 12ax7, GE 12AX7 s dlouhou deskou(long plates), Tesla E83CC.
BTW: souhlas lepsi si promerit lampy, kdyz je kde. Ale jinak bych aukro neodsuzoval, napr Brimare mam prave z nej, top stav!
Davide ty jsi koupil na Aukru tři kousky Brimar ecc83 ? Nechceš mi jednu prodat ?
Mam ji jako zalozni, ale klidne pujcim s dalsimi na poslech at nekupujes "na hlucho" . Rad bych slysel Tesla E83CC, protoze u me jinak Tesla Ecc83 soupe jen stridacku.
Teslu e83cc jsem poslal kolegovi na zkoušku a nevím jestli si jí nenechá, tak že momentálně doma nemám , ale kdyby jsi ten jeden kousek Brimar prodal měl bych zájem
Potrebuji par :/. Brimarky nejsou na prodej , jsou vyborne a smetli u me i sesterske Mullard (s zlutym potiskem).
Já mám vše po jednom kuse.
Aha, ja myslel ze jich mas vic, jak jsi jeden par prodaval. Nevadi poresim je na hrani .
BRIMAR byla obchodní společnost bez vlastní výroby. Nakupovali a prodávali elektronky od různých výrobců se střídavou kvalitou. Něco podobného je TAD - Tube Amp Doctor.Tam máte záruku že elektronky změří a popřípadě spárují. Také si to nechají pořádně zaplatit. U mě Tesla ECC83 měly lepší zvuk než E83CC. Těch jsem měl asi deset a nenašel jsem jedinou aby měly obě elektrody stejné parametry. Tesel je již málo, zásoby jsou dávno vyčerpány! Škoda zlikvidované fabriky! Převedená výroba na Slovensko a jejich produkce mě nenadchla. Měl jsem doma jejich JJ ECC803 a JJ ECC83MG. ECC803 měly malé zesílení ale čtyři kusy JJ ECC83 MG byla naprostá katastrofa. Velké rozdíly v zesílení jednotlivých elektrod a jedna elektronka byla dokonce ve zkratu. Firma na email nereaguje. Tomáš.