ESI JULI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
PavelN
Kontaktovat uživatele:

Re: ESI JULI

Příspěvek od PavelN »

Tak nakonec mi zvukovka ukazuje 96 kHz. Jen ten Kernel output nefunguje.

Robo77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo77 »

Zkontroluj v nastaveni zvukovky, zda mas naprovo v samplerate nastaveno na auto, pokud ne tak to nastav, pokud tam mas nejakou frekvenci tak to taky de, ale musis ve foobaru nastavit tu kterou tam naualne mas. Lepsi je proto pouzivat to AUTO, protoze kernel streaming obchazi veskere softwarove veci a posila na zvukovku surova data ve formatu, ktery umi. Podtím CLOCKSELCT bys měl mít na INT. Pokud si nejses jisty, tak dej v ovl.panelu zvukovky CONFIG/RESET TO DEFAULT.
Ve foobaru predpokldam ze mas output 32 bit a v SOX 96 kHZ.

Robo77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo77 »

Jo a předpokládám že máš verzi ovladačů 1.07...

Robo77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo77 »

Taky nevím jaký máš operační systém. To co jsem popisoval by sice mělo platit pro všechny, ale pokud máš třeba XP, tak zkus snížit bitovou hloubku co to udělá. Pak ještě můžes skusit místo kernel stramingu ASIO nebo WASAPI (jen ve win7), sice je to o fous horší (wasapi o dost), nicméně je to stále lepší než ten directsound (DS), kterej degraduje sebelepší zvukovku na huhlající lampion. Pokud by sis chtěl přečíst něco o zvuku ve windows a jak se pracuje s ovladači tak doporučuji tento článek: http://www.staudio.de/kb/english/drivers/, co je wasapi - http://wiki.jriver.com/index.php/WASAPI....

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

Mam malej problem SOX je stahnutej, načtenej a nastavenej ale kernel straming mám sic stahnutel skopirovanej do foobaru, components ale v samotném programu v DSP Manageru nic nepřibylo :(

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Robo 77 moc díky za cenné rady

omlouvám se za své otázky začátečníka. Kde lze zjistit, jakou mám verzi ovladačů (zvukovky?), popř. stáhnout tu verzi 1.7

Pokud se ti v nabídce nezobrazuje SOX resampler, tak se podívej na jeho soubor, který jsi zkopíroval do složky Foobar/components. Na ten soubor klikni. Mě se tam ukázalo, že obsahuje další soubory a v nich je sox resampler, který jsem z něho vytáhnul do components. Pak už byl sox resampler v nabídce DSP.

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

SOX je OK, problém je kearnel streaming když ho stáhnu tak stahnu soubor foo_out_ks.dll skopíruji ho do foobar2000, components a v samotném programu v DSP Manageru v Available DSPs se mi nic nenačte a nebo to má jiný název.

Odar

Příspěvek od Odar »

Preco nepouzijes WASAPI? KS by si mal vidiet v OUTPUT (tak isto WASAPI).

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

Vše nastaveno moc děkuji za radu.

Robo77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo77 »

PavelN: posledni verzi ovladačů najdeš zde:http://download.esi-audio.com/?w=esi&p=6&g=0&l=en
Docela dlouho jsem poslouchal rozdíli mezi Kernel Streaming, Direct Sound, WASAPI, ASIO.
Teoreticky by měli být KS, ASIO a WASAPI zvukově stejné. Ale WASAPI je velkým sklamáním, zdaleka nedosahuje KS nebo ASIO, sice velký pokrok vůči Direct Sound (alespoň nic nepřesamlovává). V čistotě zvuku ale vede KS, ASIO je drobně horší (už je to ale zteží identifikovatelné), záleží asi i na kvalitě samotných ASIO ovladačů, u ESI prostě suveréně vítězí KERNEL STREAMING.

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

Ovladače mám poslední verzi teď už si jen uživám poslech. *2thumbsup*

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Mám windows XP, ovladače ESI Juli@ verzi 1.7 - nejnovější
verzi Foobar 2000 1.1.5 - nejnovější (nešlo to ani ve starší)
do components mám daný soubor foo_out_ks.dll (možná mám poškozený - dejte prosím odkaz, odkud jste jej stáhli a funguje)
po nastavení KS: ESI Juli@ mi spadnou Windows (opakovaně)
Kde je chyba? Poraďte prosím.

Odar

Příspěvek od Odar »

Kernel Streaming support
http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_ks
Ak ti to pada, neskusaj prerazit hlavou mur - skus ASIO, alebo WASAPI ;)
ASIO4ALL
http://www.asio4all.com/

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Alebo to skús zo staršou verziou Foobaru, možno k nej nepasuje starší .dll súbor.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Co máš na výběr v Precerences/Output mimo DS? Máš tam i ASIO 2.0 - ESI Juli@? Mělo by to tam být. Já jsem nestahoval nic navíc. Zkus se podívat na přiložené CD.

Odpovědět