High End sestava nová nebo vintage

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: High End sestava nová nebo vintage

Příspěvek od svartenatt »

Myslím, že po prodeji Warhorse můžeš následovat Zappu. Je to z jiného fóra, sorry. http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?t=519

Z jeho popisu sestavy: Tannoy Westminster Royal + monobloky Manley REF250 + MCINTOSH MCD1100 + JADIS pre JPS8 + 2X Harmonix HS-101GP XLR + 3X Harmonix Studio master sítový kabel + stolek Quadraspire reference.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jen tak pro pobavení, zatímco tu vychvaluju svoje Wotany, přišly mi nějaký divný vejšky na levý straně. Po chvíli pokusů jsem zjistil, že skutečně jdna benda hraje hůř, tak jsem ten vejškáč vyndal a rozebral a bože to je prasečina :) Toje kus plechu, magnet, na který jsou položený tři tyčinky, tak blbě vyrobený, že ani nejsou stejně dlouhý a na všech stranách opracovaný. Ty asi měly na jedný straně původně nějakou gumu a vatu, kterou přitlačovaly na folii páskáče. Teď ale zbyla jen neidentifikovatelná rozpatlaná šedá hmota. Rozebral jsem i druhej repasovanej, kterej vypadá o dost líp a hezky ho opravili. Nicméně mlj pokus jejich dílo napodobit pomocí vaty z tampónu a lepicí pásky nepomohl, tak půjde na repas i druhej :) Takže ano, může se to posrat když je to starý. Naštěstí první repas udělali za pár týdnů a stál asi 2000 a hraje to dobře.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

To je u toho XX1000 paskace klasickej problem. Ze se ty neodymove magnety odlepi od te kovove desky, secvaknou se a pri nejlepsim jen tlaci na folii. V tom horsim na ni prerusej to vedeni. Jestli budes posilat do quadralu, tak doporucuju nechat udelat obe. Nove tam davaji folii a magnety jine nez byly ty puvodni a paskace jsou o 2dB hlasitejsi. Osvezi to celou reprodukci. Primo v quadralu v DE to vyjde na 90-95€ za dva kusy. Zpet prijdou jak nove.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jinak ma nekdo zkusenost s timhle? Class A s 350w na kanal? :) http://www.yamaha10000.com/mx10000.htm

Vena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vena »

Jestli si dobře vzpomínám, tak jsi tady kdysi vybíral repro na metal? Jak jsi nakonec dopadl? Jestli jsem to přehlíd, tak se omlouvam.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Já být milovník krásných starých strojů, tak si asi vyberu repro z nové doby, které jako vintage vypadá - např. ty Elfton nebo Harbeth a jiné. Těch vyloženě starých modelů bych se bál. Na druhou stranu u železa bych si vybral podle svého vkusu a pak se informoval v Casea, jestli se s tím dá něco udělat - oživit, vylepšit, zrenovovat atd.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Vena píše:
12 bře 2019 00:48
Jestli si dobře vzpomínám, tak jsi tady kdysi vybíral repro na metal? Jak jsi nakonec dopadl? Jestli jsem to přehlíd, tak se omlouvam.
No nakonec jsem koupil Quadral Wotan a dodnes je mám a považuju za super. ALe přeci jen bych teď bral něco většího a lepšího. Přičemž bych chtěl zkusit Titany MKV, který jsou ale momentálně nesehnatelný.

Odpovědět