Prostě mě zajímá, jestli by ten soubor někomu hrál na jeho aparatuře tak, že by byl spokojen - jasně že audiofilové porovnávají, nakupují, vylepšují, ale mě tu jde čistě o to, že slyšíš, že to fakt není jako ve skutečnosti. Jestli to tady všem i na nejlepší aparatuře bude znít jako smažení řízků a ne voda.Pesi píše: ↑14 lis 2022 14:37" někdo vyzkoušet doma?".No obávám se, že všichni z tohoto fóra toto zkouší furt, celé fórum vlastně není o ničem jiném než o porovnávání, argumentech proč je co lepší a v čem, staré, nové, přehrávače, zesilovače , bedny, do toho kabely a různé podložky, zatlumení, prostě všechno...
Hledá se šikovný a ochotný audiofil
Re: Hledá se šikovný a ochotný audiofil
no já od tý doby, co jsem zažil cvrlikání na louce u lesa v noci v létě, tak si lámu hlavu, jak to přenýst do obýváku - když jde krásně realisticky nahrát zvuk trubek nebo cella nebo bicí nástorje, že to zní, jako kdyby ti hráli v pokoji, tak to musí jít i s přírodou a je to jednodušší řešení než stěhovat se k vodě.
Jestli můžu, tak jsem před pár lety testoval binaural nahrávky a byl tam i děšť. Bylo to tak věrohodné, že jsem měl uplně ledová záda. A to nemám nijak extra sluchátka.
Bylo tam víc nahrávek i nějaká procházka městem, co si tak vybavuju.
Bylo tam víc nahrávek i nějaká procházka městem, co si tak vybavuju.
Ano, pro nejvěrohodnější zážitek jsou nejlepší trochu lepší in-ear sluchátka a slušná binaurální nahrávka. S náhlavními už je to trochu horší, protože máte to monstrum na hlavě a to není pro každého úplně příjemné a přirozené. In-ear je ideál. Dával jsem na ně link v předchozím příspěvku. Ze stereo repro to bude vždy jen do určité míry simulace.
No, "trochu lepší" in-ear sluchátka jsou trošku problém... Já jich poslouchal z "výzkumných důvodů" více, aby se v podstatě ubezpečil, že "no go" , přes různé "chvalozpěvy".
Do té doby než se mi dostaly do uší Etymotic ER4 SR. Samozřejmě, že jsem si je nechal...
Do té doby než se mi dostaly do uší Etymotic ER4 SR. Samozřejmě, že jsem si je nechal...

Co se týče přírodních zvuků, doporučuji něco od Gordona Hemptona, nahrává binaurálně umělou hlavou Neumann, některé nahrávky působí na dobré aparatuře a sluchátkách naprosto realisticky.
https://www.soundtracker.com/
https://www.soundtracker.com/
Takže podle tebe neexistuje technologie, nahrávka, kde by sis pouštěl zvuk jezu z repráků doma a neslyšel rozdíl? Neřeším odkud a jak nahlas, řeším, jestli to zní fakt jako voda a ne prskání oleje na pánvi.
O těch jsem slyšel. Opět se ptám, slyšel jsi v nich někdy zvuk cvrčků nebo potoka a jak to znělo? Byl to trochu nepříjemný zvuk, na rozdíl od skutečný přírody?
Asi nejdeš správnou cestou.
Tvůj problém řeší, popř. zmírní, farmakoprodukt pod názvem Tanakan, Tebokan, popř. jiné s účinnou látkou Ginkgo biloba.
Se zvukem to bude problém, kde máš jistotu, že ta která nahrávka je ta realistická. Jak to bylo nasnímáno, jak kvalitní technikou, na jak kvalitní aparatuře to budeš přehrávat. Není rozdílu v náročnosti realistického přednesu zvuku cvrčka a např. houslí. O tom to celé Hifi je a je to nekonečná cesta vzhůru po schodech dlážděnými statisíci kačáků.
Pokud znáš tu 100% realistickou nahrávku, tak to sděl a někdo to třeba vyzkouší. Jinak je to řeč o ničem, protože je tam spousta proměnných.
Tento problém má spousta Hifistů a hudebníků a jediné řešení je v mozku. Prostě se nad to povznést a nemyslet na to.
Tak nějak to působí, že si tu děláš šoufky.
Tvůj problém řeší, popř. zmírní, farmakoprodukt pod názvem Tanakan, Tebokan, popř. jiné s účinnou látkou Ginkgo biloba.
Se zvukem to bude problém, kde máš jistotu, že ta která nahrávka je ta realistická. Jak to bylo nasnímáno, jak kvalitní technikou, na jak kvalitní aparatuře to budeš přehrávat. Není rozdílu v náročnosti realistického přednesu zvuku cvrčka a např. houslí. O tom to celé Hifi je a je to nekonečná cesta vzhůru po schodech dlážděnými statisíci kačáků.
Pokud znáš tu 100% realistickou nahrávku, tak to sděl a někdo to třeba vyzkouší. Jinak je to řeč o ničem, protože je tam spousta proměnných.
Tento problém má spousta Hifistů a hudebníků a jediné řešení je v mozku. Prostě se nad to povznést a nemyslet na to.
Tak nějak to působí, že si tu děláš šoufky.
Myslím, že to Oldear tou poslední větou pěkně shrnul
.
Udajne se to leci v nejake pretlakove komore. Ale to by asi doktor navrhnul nebo to nefunguje vždy. Jenom sem to někde zaslechl, treba je to blbost.
Jarda: není to jednoduché, mám to taky , ale ještě snesitelné. Zvykl jsem si .... Loni úraz hlavy, a po třech měsících to najednou začlo. Když jsem po nějaké době přesvědčil obvodaka aby mě poslal na ušní, že to fakt i když je mi skoro padesát není v pořádku, tak orl mi vynadal , že jdu pozdě, že se to musí řešit nejlépe hned, po třech nedělích je už pozdě, už to jde těžko něco s tím dělat, tebokan se může brát jen několik měsíců, pak přestávka, ale když máš přítok krve do hlavy ok, tak to stejně nepomůže, no masakr
. Ale to je ot
Jsem přesvědčen, že si ruinin legraci nedělá i když to tak může působit. Myslím, že i vím, proč tu přírodu chce slyšet přirozeně. Ale to zde není téma.
Tanakan, ORL, neurolog - na tinitus většinou nic nepomůže, leda tak od peněz, pokud někomu ano, tak má opravdu velké štěstí, velká výjimka. Sám jsem vše neúspěšně absolvoval. Naštěstí to je u mne docela snesitelné.
Tanakan, ORL, neurolog - na tinitus většinou nic nepomůže, leda tak od peněz, pokud někomu ano, tak má opravdu velké štěstí, velká výjimka. Sám jsem vše neúspěšně absolvoval. Naštěstí to je u mne docela snesitelné.
Asi jsem v tom OP neměl vůbec tinnitus zmiňovat a měl jsem se zeptat, jestli někdo už slyšel v reproduktorů přirozeně a bez zkreslení přehrávat zvuky přírody.
Ještě než jsem měl tinnitus, tak jsem měl taky chuť si doma lehnout na zem, pustit si z repráků zvuk moře a jen tak se zavřenýma očima relaxovat, ale už tehdy mi to nepřišlo úplně v pořádku ten zvuk. Nejde mi o žádný jemný nuance, ale prostě - jo, tak to evidentně není zvuk moře, nebo tak tohle fakt nerozeznám od toho, když jsem u moře.
Mohl byste si někdo pustit tohle a říct mi, jak se vám to zdá? Můžete si volit různý frekvenční pásma, ty zeslabovat a zesilovat. V tom nejvyšším pásmu mi to už zní jako - pořád se opakuju - smažení řízků. Hledám někoho, kdo mi potvrdí, že jeho aparatura to hraje naprosto přirozeně a že je to, jako kdyby mu doma tekl potok. Pak bych teprve zjišťoval, jakou aparaturu ten člověk má, a kde je u mě ten problém.
https://mynoise.net/NoiseMachines/water ... erator.php
Ještě než jsem měl tinnitus, tak jsem měl taky chuť si doma lehnout na zem, pustit si z repráků zvuk moře a jen tak se zavřenýma očima relaxovat, ale už tehdy mi to nepřišlo úplně v pořádku ten zvuk. Nejde mi o žádný jemný nuance, ale prostě - jo, tak to evidentně není zvuk moře, nebo tak tohle fakt nerozeznám od toho, když jsem u moře.
Mohl byste si někdo pustit tohle a říct mi, jak se vám to zdá? Můžete si volit různý frekvenční pásma, ty zeslabovat a zesilovat. V tom nejvyšším pásmu mi to už zní jako - pořád se opakuju - smažení řízků. Hledám někoho, kdo mi potvrdí, že jeho aparatura to hraje naprosto přirozeně a že je to, jako kdyby mu doma tekl potok. Pak bych teprve zjišťoval, jakou aparaturu ten člověk má, a kde je u mě ten problém.
https://mynoise.net/NoiseMachines/water ... erator.php
To jsou prostě debilní doktoři, jak ty máš vědět, že se s tím musí jít hned... já to taky nevěděl. Když dostaneš hned do tří dnů pořádnou dávku kortikoidů kapačkama, tak je dost velká naděje, že se to ještě zastaví. Jenže to skoro nikdo neví. Já jsem v lednu objednanej na foniatrii a půjdu cestou high end naslouchátek.Pesi píše: ↑15 lis 2022 11:12Jarda: není to jednoduché, mám to taky , ale ještě snesitelné. Zvykl jsem si .... Loni úraz hlavy, a po třech měsících to najednou začlo. Když jsem po nějaké době přesvědčil obvodaka aby mě poslal na ušní, že to fakt i když je mi skoro padesát není v pořádku, tak orl mi vynadal , že jdu pozdě, že se to musí řešit nejlépe hned, po třech nedělích je už pozdě, už to jde těžko něco s tím dělat, tebokan se může brát jen několik měsíců, pak přestávka, ale když máš přítok krve do hlavy ok, tak to stejně nepomůže, no masakr. Ale to je ot