Jak se dopracovat k vyhovujícímu zvuku?
Re: Jak se dopracovat k vyhovujícímu zvuku?
47Hz při poklesu -6dB značí že bedny basovat moc nebudou.
Nebo neco takovyho a nemusis nic ladit, tunit, premyslet, trapit se..
https://www.hifistyl.cz/Pioneer-P1-S-d903.htm
Medzi novými to nebude nejako veľký rozdiel, ale medzi second hand už ano, lebo to už bude rozdiel nie 10tis ale možno 20tis a aj viac. Avšak nie je pravidlo, že drahšie je lepšie.štětináč píše:Mne by zajímalo, jaký by byl skok mezi reprama za 10 000 a 20 000 Kč. Možná by byl problém navždy vyřešen, kdyby to bylo bez diskuze vyladěnější, nehledě na výrobce.timcs píše:V akej cenovej kategórii hľadáš? Nové alebo second hand?
Se vším souhlasím. (ten web funguje až ten nahoře co je první). Kdybych to srovnal s automobilem, mám docela obyčejnou Dacii a neřeším to. Zato zvuk řeším až moc, ale taky za něj nedám statisíce.sonofstars píše:Tak postupně.
1) nemyslím si, že na různé žánry je potřeba různých repro. To je zase dle mého názoru dáno tím, že se kombinují chutě slané a sladké, kořeněné a kyselé (rozumněj různé komponenty, které jsou každý laděn dle preferencí výrobce). Když koupíš kvalitní repro, takové co barví zvuk co nejméně a zapojíš je do aparatury podobného ražení, máš vyhráno.
2) repro 10-20tis nemusí vykazovat žádné rozdíly a naopak můžou být hodně vzdálené. Je to o tom co je to za bedny, jak barví zvuk, jaké mají měniče, můžou být mrtvé do jednotlivých pásem. Těch faktorů je milion. Na včerejší výstavě hrály badny za milion pro mě velice hrozně a jiné za pár tisíc velice dobře.
3) nefunguje ti ten web odkaz (nebo mě?)
Tohle je pěkný. Ale taky to před tím nebylo ve slevě a neměl jsem takové (ne)zkušenosti s řešením hudby. Na tento styl už mám menší Yamahu MCR v ložnici, 2x20W třída D, velice povedená mašinka, ale ten zvukový zážitek z toho nedostanete. Takové lepší ořezávátkokychtax píše:Nebo neco takovyho a nemusis nic ladit, tunit, premyslet, trapit se..
To reálně nehrozí, ale dík za inspiraci.kychtax píše:Zkus si kef ls 50. Nove za 30tis. Bazarovky se temer neprodavaji.. To ma svuj duvod
Trochu jsem pokročil. Přepínám mezi Heco a Magnat a je jasně slyšet rozdíl ve zvuku. Ty první jsou takové zvukově sušší, ale neotravují. Ty Magnaty hrají muzikálněji a živěji, ale trochu vtíravě. (proto ten neúspěch s poslechem Káji G). Na basech jsou podobné. A teď to hlavní. Na DVBT mám puštěnu stanici Jazz. A podařilo se mi omylem přepnout na repro A+B. První dojem absolutně super.Ta hudba dostala šťávu, barva zvuku skvělá atd atd. Zkusím ještě jiné žánry. Co s tím, nikdo něco takového neprovozuje. Je to padlé na hlavu?
Je to normální. Právě proto se ve zlatých časech dělaly zesilovače s ekvalizery.štětináč píše:Trochu jsem pokročil. Přepínám mezi Heco a Magnat a je jasně slyšet rozdíl ve zvuku. Ty první jsou takové zvukově sušší, ale neotravují. Ty Magnaty hrají muzikálněji a živěji, ale trochu vtíravě. (proto ten neúspěch s poslechem Káji G). Na basech jsou podobné. A teď to hlavní. Na DVBT mám puštěnu stanici Jazz. A podařilo se mi omylem přepnout na repro A+B. První dojem absolutně super.Ta hudba dostala šťávu, barva zvuku skvělá atd atd. Zkusím ještě jiné žánry. Co s tím, nikdo něco takového neprovozuje. Je to padlé na hlavu?
Ale když si představím, že jsem spojil vlastně paralelně dvě výhybky na každém kanále, za to mne žádný elektronik nemůže pochválit. Mám dojem, že to spíš směřuje k lepším 2,5 pásmovým sloupkům než k průměrným regálovkám.
Zapojil jsi více membrán reproduktorů, poklesl odpor vůči zesilovači a hudba hraje hlasitěji.štětináč píše:Trochu jsem pokročil. Přepínám mezi Heco a Magnat a je jasně slyšet rozdíl ve zvuku. Ty první jsou takové zvukově sušší, ale neotravují. Ty Magnaty hrají muzikálněji a živěji, ale trochu vtíravě. (proto ten neúspěch s poslechem Káji G). Na basech jsou podobné. A teď to hlavní. Na DVBT mám puštěnu stanici Jazz. A podařilo se mi omylem přepnout na repro A+B. První dojem absolutně super.Ta hudba dostala šťávu, barva zvuku skvělá atd atd. Zkusím ještě jiné žánry. Co s tím, nikdo něco takového neprovozuje. Je to padlé na hlavu?
Pokud to nebudeš přehánět s hlasitostí, běžný zesilovač by to měl vydržet.
A jak píšeš, bude to "šťavňatější" ... ale se stereo poslechem to slavné nebude.
No, jsem si koupil pro jistotu čtyři rezistory 2,2 Ohm a předřadil je. Nakonec musím konstatovat, že dvě zvukově odlišné , ale technicky podobné, bedny hrají líbivě asi jen na ten jazz. Plus tichý poslech, kde se zvuky dobře doplňují. Jak ale začnete přidávat volume, začíná to být protivné, je toho tam až moc.
Jeden recenzent řekl krásnou větu: Jestli máte milion, kupte si jakoukoliv hudební sestavu a je velká pravděpodobnost, že budete spokojení. Jestli ho nemáte, bude vás to stát spoustu času a zkoušení.
Jeden recenzent řekl krásnou větu: Jestli máte milion, kupte si jakoukoliv hudební sestavu a je velká pravděpodobnost, že budete spokojení. Jestli ho nemáte, bude vás to stát spoustu času a zkoušení.
Tak tou predposlední větou bych si nebyl zcela jistý.Po letošní výstavě jsem zjistil,že peníze nejsou v hifi všechno.Predpoklad milionové sestavy a dobrého zvuku je asi logický,ale né jistota dobrého zvuku.Byly tam mnohamilionové sestavy a nic podstatného nepředvedli a naopak,sestavy zaplatitelne a paráda.Ale to je mimo téma,furt platí zkoušet,poslouchat a hlavně,každý má jiné uši a vkus 

Najit si u nekoho sestavu se zvukem ktery se "hledajicimu" libi a jeho zkusenosti + sestavu proste okopirovat.
Pripadne jeste vylepsit dle rady jeste jinak zkuseneho hifisty.
Bez rady a poslechu u nekoho komu to echt hraje pujde skutecne spise o vyhozene penize a objevovani objeveneho.
O te vete recenzenta lze polemizovat...znam osobne lidi, kteri jsou skutecne takto spokojeni.
Protoze se vyhybaji kontaktu se zapalenymi hifisty
.
Pripadne jeste vylepsit dle rady jeste jinak zkuseneho hifisty.
Bez rady a poslechu u nekoho komu to echt hraje pujde skutecne spise o vyhozene penize a objevovani objeveneho.
O te vete recenzenta lze polemizovat...znam osobne lidi, kteri jsou skutecne takto spokojeni.
Protoze se vyhybaji kontaktu se zapalenymi hifisty

Poznam takeho a je spokojny, lebo zije v tom, ze co je drahe to je aj dobre. Avsak to nie je pravidlo.
rozdíl bude rovnejch 10 000 Kčštětináč píše:Mne by zajímalo, jaký by byl skok mezi reprama za 10 000 a 20 000 Kč. Možná by byl problém navždy vyřešen, kdyby to bylo bez diskuze vyladěnější, nehledě na výrobce.timcs píše:V akej cenovej kategórii hľadáš? Nové alebo second hand?