Jak se dopracovat k vyhovujícímu zvuku?
Re: Jak se dopracovat k vyhovujícímu zvuku?
Zřejmě se musím trochu omluvit bednám Heco, nevzal jsem totiž vůbec v potaz knoflík loudness u zesilovače Yamaha. Tak jsem ho natočil do 1/2 a přednes beden na menší a střední hlasitosti se pěkně vyrovnal a ve své cenové třídě je to najednou dost slušné. Bóže to hifi.....
Vivat loudness 
O o o decibely lasky... 
Máte li problém s používáním korekcí atd, je to váš problém. Každopádně poslední dvě reakce jsou o hovnu, s prominutím.
To neřeš, to jsou hifisti
Pokud jsi spokojený, máš tu strašně dlouhou, nekonečnou cestu vyřešenou......
Pokud jsi spokojený, máš tu strašně dlouhou, nekonečnou cestu vyřešenou......
„Audiofilové nepoužívají své vybavení k poslechu vaší hudby. Audiofilové používají vaši hudbu k poslechu svého zařízení.“
Alan Parsons
Alan Parsons
štětináč píše:Máte li problém s používáním korekcí atd, je to váš problém. Každopádně poslední dvě reakce jsou o hovnu, s prominutím.
Pokud jsi na hifi fóru požádal o radu,tak se nediv že ti budou radit hifisti a ti asi korekce moc nemusí
Tak bych si s takovým vyjadřováním dával trochu pozor
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
vůbec netuším co pro tebe znamená "vyhovující zvuk"
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kdo umí odpovědět na otázku z nadpisu tvého vlákna dosáhl hifistického zlatého grálu
. Ono už jen zjistit, jaký zvuk člověku vyhovuje, může trvat roky. Pak následuje hledání komponent, které ten vysněný zvuk zprostředkují...
Z vlastní zkušenosti a zkušeností lidí kolem mě se mi chce napsat, že používání korekcí je slepá větev cesty k vyhovujícímu zvuku, kterou je ale dobré si projít. Má to ale dva předpoklady: korekce člověku začnou časem vadit, dokola je ladí ale nikdy nedoladí a člověk má chuť, ochotu a možnost pořídit si časem lepší aparát.
Pokud ani jedna z podmínek nenastane, může člověk krásně soužít se sestavou vyžadující použití korekcí. Pokud aspoň jedna z nich nastane, člověk se "proposlouchá" k pochopení, proč je to bez korekcí lepší.
Jinak za sebe si myslím, že Yamaha A-S500 není díky svému spíš analytickému zvuku dobrý srdce sestavy, která by tě zvukově uspokojila pohodovým ale kvalitním zvukem. To bych spíš zalovil v bazaru po něčem jako je Marantz PM-62 a k němu do začátku třeba Mission. Oproti duu Yamaha-Heco by to hrálo šťavnatěji, tepleji.
Z vlastní zkušenosti a zkušeností lidí kolem mě se mi chce napsat, že používání korekcí je slepá větev cesty k vyhovujícímu zvuku, kterou je ale dobré si projít. Má to ale dva předpoklady: korekce člověku začnou časem vadit, dokola je ladí ale nikdy nedoladí a člověk má chuť, ochotu a možnost pořídit si časem lepší aparát.
Pokud ani jedna z podmínek nenastane, může člověk krásně soužít se sestavou vyžadující použití korekcí. Pokud aspoň jedna z nich nastane, člověk se "proposlouchá" k pochopení, proč je to bez korekcí lepší.
Jinak za sebe si myslím, že Yamaha A-S500 není díky svému spíš analytickému zvuku dobrý srdce sestavy, která by tě zvukově uspokojila pohodovým ale kvalitním zvukem. To bych spíš zalovil v bazaru po něčem jako je Marantz PM-62 a k němu do začátku třeba Mission. Oproti duu Yamaha-Heco by to hrálo šťavnatěji, tepleji.
Je pravda,že se lze asi těžko dopracovat vyhovujícímu zvuku a každý to má jinak.Někdo může být spokojen s věžičkou za 5000,- z marketu a naopak někdo se sestavou za mega furt není spokojen.Já to mám třeba tak,že vždy,když koupím něco nového a posunu se,tak jsem chvíli spokojen,ale po čase zase začne hlodat červíček a hledám,jak se zase posunout