Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"
Strasne dlouho jsem se rozhodoval, jestli sem takovou "hloupost", jakozto muj dotaz dat a asi jsem se rozhodl spatne, ze jsem ho sem dal, protoze to skoncilo presne tak, jak jsem cekal a to tak, ze 90% prispveku k tomuto tematu se tyka toho, co tu nekdo jiny nacne a nedrzi se tu nikdo moc tematu.
Neni to tak, jsem se pred mesicem rozhodl si koupit nejakou tu "hi-fi" precetl si pet recenzi a koupil, co mi nekdo doporucil. Jasne, mel jsem skoro nulovou predstavu s tim, co presne koupit, ale vedel jsem, jak chci aby to hralo. To musi vedet kazdy, kdo kupuje sestavu nebo komponent, je to jako jit do supermarketu a nevedet co koupit. Jo nekdy to jde, ale asi ne v nakupovani neceho takoveho. Jak uz jsem rekl, je to moje prvni sestava, takze asi i u vas to nebylo hnedka to prave orechove. Rekl bych ze vase soucasna sestava neni ta s kterou jste zacinali a presne to delam i ja. Vy jste taky chteli vylepsovat, menit, zkouset a to je ten duvod, proc uz vam pres ruce proslo nekolik aparatu. Myslel jsem, ze jsem muj problem vyjadlil jasne. Chtel jsem vedet, zda jde s tim co mam+neco (co jsem od vas chtel poradit) vylepsit muj zvuk. Podle zkusenosti, ktere jsem si za nejakou dobu precetl si myslim (je to intuice) ze problem je v zesilovaci ci neshoda v repro. Muj snovy zvuk, ktery chci dosahnout je:neprebasovano-spise prirozenost, presne stredy-neoddelene od zvuku, nesterilni vysky, prostorovost-nechci aby to znelo z "repro", ale aby to bylo citit v mistnosti.
Moje poslechova mistnost je skoro stejna jako ta v ktere jsme to u kamose zkouseli. Styl posloucham elektroniku a rock, ale nepriklanel bych se jen k temto zanrum, rad bych si poslechnul od kazdeho neco. Nevadi mi Dead Can Dance, Alicia Keys, Guns n' Roses...a moje nejoblibenejsi Nine Inch Nails, coz uz jsem tu take zminoval. Ja se nechci zabyvat recenzemi, ale na druhou stranu nemam cas moc jezdit po studiich.
Asi se do toho zase zamotavam, tak jsem zvedavy na ten vas naklad.
Diky.
Neni to tak, jsem se pred mesicem rozhodl si koupit nejakou tu "hi-fi" precetl si pet recenzi a koupil, co mi nekdo doporucil. Jasne, mel jsem skoro nulovou predstavu s tim, co presne koupit, ale vedel jsem, jak chci aby to hralo. To musi vedet kazdy, kdo kupuje sestavu nebo komponent, je to jako jit do supermarketu a nevedet co koupit. Jo nekdy to jde, ale asi ne v nakupovani neceho takoveho. Jak uz jsem rekl, je to moje prvni sestava, takze asi i u vas to nebylo hnedka to prave orechove. Rekl bych ze vase soucasna sestava neni ta s kterou jste zacinali a presne to delam i ja. Vy jste taky chteli vylepsovat, menit, zkouset a to je ten duvod, proc uz vam pres ruce proslo nekolik aparatu. Myslel jsem, ze jsem muj problem vyjadlil jasne. Chtel jsem vedet, zda jde s tim co mam+neco (co jsem od vas chtel poradit) vylepsit muj zvuk. Podle zkusenosti, ktere jsem si za nejakou dobu precetl si myslim (je to intuice) ze problem je v zesilovaci ci neshoda v repro. Muj snovy zvuk, ktery chci dosahnout je:neprebasovano-spise prirozenost, presne stredy-neoddelene od zvuku, nesterilni vysky, prostorovost-nechci aby to znelo z "repro", ale aby to bylo citit v mistnosti.
Moje poslechova mistnost je skoro stejna jako ta v ktere jsme to u kamose zkouseli. Styl posloucham elektroniku a rock, ale nepriklanel bych se jen k temto zanrum, rad bych si poslechnul od kazdeho neco. Nevadi mi Dead Can Dance, Alicia Keys, Guns n' Roses...a moje nejoblibenejsi Nine Inch Nails, coz uz jsem tu take zminoval. Ja se nechci zabyvat recenzemi, ale na druhou stranu nemam cas moc jezdit po studiich.
Asi se do toho zase zamotavam, tak jsem zvedavy na ten vas naklad.
Diky.
selfdstrctn
No jo, jenze poradit se ti fakt takhle neda. Nikdo z nas tvoji sestavu neslysel a predstavu idelaniho zuvku mamte stejou takhle pres net. Ale presto bychom kazdy skoncili u mirne odlishnyho charakteru zvuku, treba. Nekdo holky, nekdo vdolky.... To je jako kdyz ti reknu, ze me boli hlava, co s tim? Muze to bejt rakovina, kocovina, nevyspani, bla bla bla. A jak to tedy u tebe vylepsit? Jedine, ze vyzksousis lepsi zesilovac nebo CD nebo bedny a pripadne kablely, muzes vyzkouset i nejaky to woodooo.... . V kazdym pripade se nasvtevy studia asi nevyhnes, jina cesta nez pres vlastni poslechovou zkusenost neni.
/to neni na tebe - pripredstave, ze za svoje tezce vydelany chechtaky koupim na doporuceni zesik, kterej po tejdnu se ztratou prodam by me jeblo, u hifi se castky splhaji vceku vysoko./
Edit: Jo, a za sebe muzu doporucit repro ProAc. Vcil mudruj
.
No jo, jenze poradit se ti fakt takhle neda. Nikdo z nas tvoji sestavu neslysel a predstavu idelaniho zuvku mamte stejou takhle pres net. Ale presto bychom kazdy skoncili u mirne odlishnyho charakteru zvuku, treba. Nekdo holky, nekdo vdolky.... To je jako kdyz ti reknu, ze me boli hlava, co s tim? Muze to bejt rakovina, kocovina, nevyspani, bla bla bla. A jak to tedy u tebe vylepsit? Jedine, ze vyzksousis lepsi zesilovac nebo CD nebo bedny a pripadne kablely, muzes vyzkouset i nejaky to woodooo.... . V kazdym pripade se nasvtevy studia asi nevyhnes, jina cesta nez pres vlastni poslechovou zkusenost neni.
/to neni na tebe - pripredstave, ze za svoje tezce vydelany chechtaky koupim na doporuceni zesik, kterej po tejdnu se ztratou prodam by me jeblo, u hifi se castky splhaji vceku vysoko./
Edit: Jo, a za sebe muzu doporucit repro ProAc. Vcil mudruj

To selfdstrctn : Musím taky souhlasit s Dadaftem. Opakuj poslech u přítele a vyměňuj jeho zařízení za svoje. Tak eliminuješ to zařízení (zesík, CD či obojí) které dělá zvuk takovým jaký je. Využij výhody že srovnáváš se soustavou která ti "sedí". Bez toho, že bys nejezdil po poslechovkách, nebo nesehnal v okolí jiného HiFi postiženého a srovnával, svůj problém nevyřešíš. I kdyby jsi se dal cestou "starých strojů" (které hrají úžasně a jsou mnohdy za babku), je potřeba soustavu k sobě sladit, prostě musí si to všechno k sobě sednout. A to je většinou cesta kolotoče nákupů a prodejů.
V každém případě využij netu, dnes nepotřebuješ znát deset řečí (mnohdy stačí i na exotické jazyky překladač Google) a budeš - li něco kupovat, podívej se na recenze a hodnocení, testy či měření. Nestyď se na fóru zeptat zda to chceš koupit někdo nemá a jakou s tím má zkušenost. Za zeptání nic nedáš, každý nějak začínal.
V každém případě využij netu, dnes nepotřebuješ znát deset řečí (mnohdy stačí i na exotické jazyky překladač Google) a budeš - li něco kupovat, podívej se na recenze a hodnocení, testy či měření. Nestyď se na fóru zeptat zda to chceš koupit někdo nemá a jakou s tím má zkušenost. Za zeptání nic nedáš, každý nějak začínal.
nic ve zlém Renowne, mám Tě rád:
abych si užil tvé konstruktivní kritiky mých názorů, přiložím polínko pod kotel tohoto tématu, jež mělo býti dávno vyhaslé.
právě jsem ti předvedl zkušenou hifistickou úvahu o hovně. mnozí s ní vystačí na celý život.
ale co takhle zkusit to vzít z jiného konce: než se přít jestli dávat (Acon) nebo nedávat (Renown) rady, raději naslouchat? co to vzít tak, že ten tvůj popis snového zvuku je přesně tím, čím je a za co jej označuješ, tedy snem, a tvou prosbu nebrat jako nereálné, tedy snové, volání o pomoc, ale za reálný dotaz méně zkušeného hodný reálné odpovědi zkušenějších? co tak tě vzít za sobě rovného?
ale jak se v tom vyznat? odkud začít?
co takhle začít každý u sebe?
napněme křídla svě imaginace a pokusme se pochopit, co říká jeden z nás.
není důležité, aby to selfdstrctnovi zezačátku prostě jenom hrálo, ať tak či onak, než nehrálo? není toto podstata jeho dotazu? ne jak odlišit žebírko od palačinky, ale jak najít vůbec něco k žrádlu, neb hladoví?
a protože už mám dost, naznačím jen jednu z možností, za kterou si já stojím, a kterou v tom mém krátkém prvním vstupu tak bystře postřehl Alešek, protože mě zná. ano, je důležité chodit po studiích a poslouchat. ale to je málo, jestli toužíš po každodenním obcování s Múzou. musíš dokázat vytřískat zkušenosti i z mála. malinka. vem si třeba sluchátka a poslouchej muziku jak přímo z cd přehrávače, tak ze zesáku. a vnímej rozdíly a co se ti líbí víc...
je to malilinký první krůček. ale budeš na cestě, kterou musíš prošlápnout sám. a uvidíš. půjde se ti líp a líp.
a to je důležitý...
prosím definuj "můj styl".Renown píše:Pak jsem uviděl, že je tam příspěvek Dadafta a očekával jsem příspěvek v jeho klasickém "stylu"

sis nevšiml, že se stávám zkušeným hifistou nebo co?Renown píše:poté co jsem si Dadaftův post přečetl, byl jsem mile překvapen

abych si užil tvé konstruktivní kritiky mých názorů, přiložím polínko pod kotel tohoto tématu, jež mělo býti dávno vyhaslé.
víš, problém je v tom, že ty máš pocit, žes přesně popsal, jaký by měl být výsledný zvuk. a myslíš si (nebo se tak tváříš), že se zkušení borci hádají o malichernostech, ale když mají pomoci v takto jasné záležitosti, tak začnou okamžitě mlžit a vykrucovat se, aby případně nemohli být označeni za pitomce. a je to přesně tak. ti, co vědí, ti neporadí. ale ne proto, že by se báli, že vyjdou za pitomce, ale protože už prostě vědí. a jen blázen a neználek se pustí do toho, do čeho se teď pouštím já. mám holt svůj styl. ono je to totiž přesně naopak. každý druhý z členů by ti s klidem mohl říct: jo, mně to hraje přesně tak, jaks to popsal. kup to a to, udělej to a to, a máš to v suchu a pod střechou. kdyby ses vydal na exkurzi po poslechovkách těchle lidí, nestačil by ses divit, jak různé vesmíry bys navštívil. každý z nich má dobré basy, neroztrhané pásma a nesterilní výšky. nikomu nehraje zvlášť levá a zvlášť pravá bedna, ale má stereofonii. a přesto to bude hrát na tisíc způsobů. a tobě se mnohé z nich zamlouvat nebudou. přesto anebo právě proto? přesto, že ti budou tvrdit, že mají přesně to, cos chtěl, a budou to mít, to častokrát nebude ono, anebo právě proto, že to, co se ti zdálo jako přesný popis kýženého výsledku, je ve skutečnosti jen velice nejasné a jde vyložit na tisíc způsobů? většina ti řekne, že to druhé je pravda...selfdstrctn píše: Muj snovy zvuk, ktery chci dosahnout je:neprebasovano-spise prirozenost, presne stredy-neoddelene od zvuku, nesterilni vysky, prostorovost-nechci aby to znelo z "repro", ale aby to bylo citit v mistnosti.
právě jsem ti předvedl zkušenou hifistickou úvahu o hovně. mnozí s ní vystačí na celý život.

ale co takhle zkusit to vzít z jiného konce: než se přít jestli dávat (Acon) nebo nedávat (Renown) rady, raději naslouchat? co to vzít tak, že ten tvůj popis snového zvuku je přesně tím, čím je a za co jej označuješ, tedy snem, a tvou prosbu nebrat jako nereálné, tedy snové, volání o pomoc, ale za reálný dotaz méně zkušeného hodný reálné odpovědi zkušenějších? co tak tě vzít za sobě rovného?
co takhle začít každý u sebe?
Renown tenhle blud vyvrací:kousek výše dadaft na první pohled logicky píše:a přesto to bude hrát na tisíc způsobů. a tobě se mnohé z nich zamlouvat nebudou.
ale to se pak musíme vzdát vzájemné rovnosti, ne? a to nejen ve zkušenostech, ve výkladu, v konkrétním. tam stejně není. (i když se dnes často pod různými záminkami, hlavně nebýt omezován nikým a ničím, tvrdívá, že každý má právo na svůj názor, i kdyby byl sebeblbější a sebesobečtější) ale to se pak musíme vzdát rovnosti i v touze. v abstraktním smyslu. a v tom případě je veškeré toto naše internetové vykecávání jen více méně přátelským klábosením bez valného smyslu. a kdyby nebylo, nic by se nestalo. mnozí s tím možná budou souhlasit. já ne. rozhodně ne. protože pak by smysl ztratilo i jakékoliv jiné čistě verbální předávání touhy, třeba mudrosloví nebo literatura a v konečném důsledku by smysl ztratila i sama hudba. protože bychom už nebyli lidé, ale jen zvířata vedená jen pudem a empirickou zkušeností. a zvířata hudbu nepotřebují.píše:Ano, ale to je o poslechových zkušenostech. A ten človíček žádné nemá. On je na začátku a není schopen rozlišovat. To přijde se zkušenostmi, to po něm nemůžete chtít hned. Jemu se bude líbit celkem všechno co se mu nabídne. On potřebuje poradit, ale nelze mu poradit prostřednictvím internetového fóra, jak přesně napsal (na jiném místě, pozn. dadafta) Dadaft.
napněme křídla svě imaginace a pokusme se pochopit, co říká jeden z nás.
ale není to totéž, co tvrdil dadaft, jen naruby?Renown píše:Ano, ale to je o poslechových zkušenostech. A ten človíček žádné nemá. On je na začátku a není schopen rozlišovat. To přijde se zkušenostmi, to po něm nemůžete chtít hned. Jemu se bude líbit celkem všechno co se mu nabídne.
není už tohle prostředek?a přesto to bude hrát na tisíc způsobů. a tobě se mnohé z nich zamlouvat nebudou.
není důležité, aby to selfdstrctnovi zezačátku prostě jenom hrálo, ať tak či onak, než nehrálo? není toto podstata jeho dotazu? ne jak odlišit žebírko od palačinky, ale jak najít vůbec něco k žrádlu, neb hladoví?
a protože už mám dost, naznačím jen jednu z možností, za kterou si já stojím, a kterou v tom mém krátkém prvním vstupu tak bystře postřehl Alešek, protože mě zná. ano, je důležité chodit po studiích a poslouchat. ale to je málo, jestli toužíš po každodenním obcování s Múzou. musíš dokázat vytřískat zkušenosti i z mála. malinka. vem si třeba sluchátka a poslouchej muziku jak přímo z cd přehrávače, tak ze zesáku. a vnímej rozdíly a co se ti líbí víc...
je to malilinký první krůček. ale budeš na cestě, kterou musíš prošlápnout sám. a uvidíš. půjde se ti líp a líp.
a to je důležitý...
Dadaft napsal:
Já mám třeba rád melodickou hudbu, spíše pomalejší a ženský hlas. Právě proto inklinuji k elektronkám a k teplému, hřejivému podání. Prostě jeden má rád holky, druhý zase vdolky. Právě to je na hudbě krásné, že každý si v ní vybere to svoje a tomu musíš přizpůsobit svoji sestavu.
A já doplním: Projdi si doporučené nahrávky na fórech a stáhni si je z netu. Každému se líbí něco jiného a najdi to svoje "správné ořechové" v hudbě. Prostě hudbu co máš rád. Určitě ti pak řada z nás doporučí co na hudbu co sis vybral......vem si třeba sluchátka a poslouchej muziku jak přímo z cd přehrávače, tak ze zesáku. a vnímej rozdíly a co se ti líbí víc...
Já mám třeba rád melodickou hudbu, spíše pomalejší a ženský hlas. Právě proto inklinuji k elektronkám a k teplému, hřejivému podání. Prostě jeden má rád holky, druhý zase vdolky. Právě to je na hudbě krásné, že každý si v ní vybere to svoje a tomu musíš přizpůsobit svoji sestavu.
-
- Kontaktovat uživatele:
to dadaft: jestli chodis na nejakou technickou vysokou skolu nebo pises do novin sloupky, tak si to tam nech zaslat a myslim, ze za to nejaka ta novinarska cena padne. Tohle je siiiiiiila...ale v dobrem slova smyslu. Vazne, vystihl jsi to, co jsem potreboval, prakticky jsem to vedel, ale nekdy clovek potrebuje naservirovat presne to, co ma v hlave, aby byl schopen to videt v "realu".
Plne s tebou souhlasim. O sluchatkach jsem dost vazne uvazoval, ale zacal jsem se bat, ze to bude zase jako predtim. A to tak, ze zase koupim nejaka sluchatka, zesilovac a budu (treba) svalovat vinu na sluchatka nebo prave zesilovac. Z toho by totiz nevyplynulo vubec nic-zda mi nevyhovuje zesik nebo CD prehravac.
Kdyz pominu tedy vsechno co jsem psal. Obecna otazka (zase stupidni-zvykejte si, vychovavate me tady, hehe) k cemu presne je predzesilovac? Je mi jasny, ze je to nejaka oddelena cast integrovaneho zesilovace a ze k tomu budu muset mit jeste koncovy zesilovac, ale docetl jsem se, ze nejaci lide, meli ten muj A5 taky jako koncak, uz nevim presne v jake sestave. Chtel jsem jen vedet, co je podstata predzesilovace. Co jsem si vsimnul, tak koncaky nemaji zadne cudliky na volume, balance....blablabla, takze vlastne tuto funkci splnuje prave predzesilovac, coz asi nebude jen to. Je to tim, ze oddelene konstrukce napajeni a tranzistoru, kondenzatoru ajanveimcehojeste jsou lepsi pro dosazeni "lepsiho zvuku"? A vubec, dovede predzesilovac nejak vylepsit nebo zmenit vysledny zvuk? (Budu se muset vyvarovat toho spojeni "vylepsit zvuk" protoze chapu to, proste nekdo ma nastaveny usi tak, nekdo jinak, to je mi jasny.)
Kazdopadne diky dadaftovi za skvelou esej, beru si to k srdci.
...mimochodem, nerikejte, ze tohle vlakno melo uz byt hotove...koneckoncu o cem jinem byste se tu bavili...Dik.
Plne s tebou souhlasim. O sluchatkach jsem dost vazne uvazoval, ale zacal jsem se bat, ze to bude zase jako predtim. A to tak, ze zase koupim nejaka sluchatka, zesilovac a budu (treba) svalovat vinu na sluchatka nebo prave zesilovac. Z toho by totiz nevyplynulo vubec nic-zda mi nevyhovuje zesik nebo CD prehravac.
Kdyz pominu tedy vsechno co jsem psal. Obecna otazka (zase stupidni-zvykejte si, vychovavate me tady, hehe) k cemu presne je predzesilovac? Je mi jasny, ze je to nejaka oddelena cast integrovaneho zesilovace a ze k tomu budu muset mit jeste koncovy zesilovac, ale docetl jsem se, ze nejaci lide, meli ten muj A5 taky jako koncak, uz nevim presne v jake sestave. Chtel jsem jen vedet, co je podstata predzesilovace. Co jsem si vsimnul, tak koncaky nemaji zadne cudliky na volume, balance....blablabla, takze vlastne tuto funkci splnuje prave predzesilovac, coz asi nebude jen to. Je to tim, ze oddelene konstrukce napajeni a tranzistoru, kondenzatoru ajanveimcehojeste jsou lepsi pro dosazeni "lepsiho zvuku"? A vubec, dovede predzesilovac nejak vylepsit nebo zmenit vysledny zvuk? (Budu se muset vyvarovat toho spojeni "vylepsit zvuk" protoze chapu to, proste nekdo ma nastaveny usi tak, nekdo jinak, to je mi jasny.)
Kazdopadne diky dadaftovi za skvelou esej, beru si to k srdci.
...mimochodem, nerikejte, ze tohle vlakno melo uz byt hotove...koneckoncu o cem jinem byste se tu bavili...Dik.
-
- Kontaktovat uživatele:
Aleska píše:Dadaft napsal:
A já doplním: Projdi si doporučené nahrávky na fórech a stáhni si je z netu. Každému se líbí něco jiného a najdi to svoje "správné ořechové" v hudbě. Prostě hudbu co máš rád. Určitě ti pak řada z nás doporučí co na hudbu co sis vybral......vem si třeba sluchátka a poslouchej muziku jak přímo z cd přehrávače, tak ze zesáku. a vnímej rozdíly a co se ti líbí víc...
Diky co se tyce hudby, tak v tom mam jasno. Psal jsem to v tematu "Kdo je kdo" a snad jeste nekde.
Nějak mi uniklo do jakých repro ten CA A5 hraje?
Předzesilovač+konec vs. integrovaný zesilovač se tady již probíralo. Když to zjednoduším, integrovaný zesilovač např. za 30t. je lepší než Pre + Amp též za 30t. Myšleno stejné zn. a nové.
Předzesilovač+konec vs. integrovaný zesilovač se tady již probíralo. Když to zjednoduším, integrovaný zesilovač např. za 30t. je lepší než Pre + Amp též za 30t. Myšleno stejné zn. a nové.
OK, zostaňme pri nedorozumní, pretože tým, že má čo najviac počuť, som chcel povedať, že si má vypočuť čo najviac zostáv.Renown píše: Ano, ale to je o poslechových zkušenostech. A ten človíček žádné nemá.
podle mě:
koncáky a předzesáky ze startu vůbec neřeš. a už vůbec každý od jiné značky. než najdeš ten svůj zvuk jsou integráče lepší.
já jsem nejdřív našel cd-přehrávač, který mě silně oslovil. nic na tom nemění to, že dnes už není pro mě dostačující. tehdy mi připadal jako absolutní superbomba. k tomu ze startu integráč stejné značky je podle mě dobrá volba. výrobce to má vychytané a hrát to bude. časem sice zjistíš, že ti malinko někde něco chybí a někde přebývá, ale to už budeš řešit v klidu, protože hrátti to prostě bude.
kde můžeš se vetři na poslech. a poslouchej dýl. je třeba se vyléčit z představy, že okamžitě slyšíš, kde je problém.
taky neposlouchej jen svoje věci a nepruď hostitele svým oblíbeným žánrem, ale nech si pustit i jeho věci. to, co mu tam bezesporu hraje skvěle, protože to má rád. aspoň uvidíš, co se k čemu "hodí". a poznáš něco nového.
no a pak bedny. někteří by tim začli jiní ne. asi nejdůležitější věc řetězce. ale nejzrádnější pro nezkušené. a taky se s sebou blbě tahají na poslechy. player strčíš pod paži.
ze startu se většinou doporučují regálovky. taky myslím. nějaké citlivější, bez velkých nároků na zesák.
prodejci podle mě poradí.
doma najít vhodné ustavení v prostoru.
a bude to hrát...
časem možná zjistíš, že máš radši větší zvuk, nebo "analogovější" atd. tyhle slova se dají používat pro tisíc věcí. budeš chodit po studiích a po přátelích a budeš zjišťovat, co toto a co toto. co sloupy. co lampy. co gramce. co basy. co pásky. co horny. co sacd. co subwoofery. co voodoo. ale budeš v klidu. příjdeš domů a nebudeš mít chuˇto roztřískat. něco si pustíš a v poho si necháš u dobré hudby projít hlavou, co dál...
koncáky a předzesáky ze startu vůbec neřeš. a už vůbec každý od jiné značky. než najdeš ten svůj zvuk jsou integráče lepší.
já jsem nejdřív našel cd-přehrávač, který mě silně oslovil. nic na tom nemění to, že dnes už není pro mě dostačující. tehdy mi připadal jako absolutní superbomba. k tomu ze startu integráč stejné značky je podle mě dobrá volba. výrobce to má vychytané a hrát to bude. časem sice zjistíš, že ti malinko někde něco chybí a někde přebývá, ale to už budeš řešit v klidu, protože hrátti to prostě bude.
kde můžeš se vetři na poslech. a poslouchej dýl. je třeba se vyléčit z představy, že okamžitě slyšíš, kde je problém.
taky neposlouchej jen svoje věci a nepruď hostitele svým oblíbeným žánrem, ale nech si pustit i jeho věci. to, co mu tam bezesporu hraje skvěle, protože to má rád. aspoň uvidíš, co se k čemu "hodí". a poznáš něco nového.
no a pak bedny. někteří by tim začli jiní ne. asi nejdůležitější věc řetězce. ale nejzrádnější pro nezkušené. a taky se s sebou blbě tahají na poslechy. player strčíš pod paži.
ze startu se většinou doporučují regálovky. taky myslím. nějaké citlivější, bez velkých nároků na zesák.
a bude to hrát...
časem možná zjistíš, že máš radši větší zvuk, nebo "analogovější" atd. tyhle slova se dají používat pro tisíc věcí. budeš chodit po studiích a po přátelích a budeš zjišťovat, co toto a co toto. co sloupy. co lampy. co gramce. co basy. co pásky. co horny. co sacd. co subwoofery. co voodoo. ale budeš v klidu. příjdeš domů a nebudeš mít chuˇto roztřískat. něco si pustíš a v poho si necháš u dobré hudby projít hlavou, co dál...
S velkým zaujetím jsem si přečet tohle vlákno, protože jsem v podstatě v podobné situaci jako autor selfdstrctn.
Vlastně jsem na tom malinko líp, ale napřed se omlouvám, protože mám na to svoje vlákno. Jenže ono to spolu souvisí.
Koupil jsem bedny (Heco Celan 500) a potom i zesilovač (Audiolab 8000S), aniž bych je slyšel spolu hrát.
NIKOMU TENTO POSTUP NEDOPORUČUJI, BA PŘÍMO PŘED NÍM VARUJI!!!
Prozatím ještě nepanikařím, protože nemám CD přehrávač a tudíž ani možnost posoudit, jak to spolu hraje.
Zatím do toho pouštím hudbu z PC přes 10m dlouhou tenkou dvoulinku
a bedny mám taky připojené nějakou tenkou měděnou dvoulinkou, proto nedělám závěry
.
Nicméně se připojuji ke zdejší většině a doporučuji navštívit studia a poslouchat a poslouchat a teprve pak kupovat.
CD přehrávač už nekoupím bez toho, abych ho slyšel hrát na svém zesilovači a bednách. Kvalitní kabeláž pochopitelně taky.
Pokud si to nesedne, budu přemýšlet i nad výměnou zesilovače nebo beden.
Poučení na závěr: Nákupem přes internet a z druhé ruky se dá ušetřit dost peněz, ale za cenu velkého rizika, že si komponenty vzájemně nesednou a následně budeme muset řešit prodej za citelné finanční ztráty. Pokud si sednou, je to výhra! ... ale ty nervy...
Vlastně jsem na tom malinko líp, ale napřed se omlouvám, protože mám na to svoje vlákno. Jenže ono to spolu souvisí.
Koupil jsem bedny (Heco Celan 500) a potom i zesilovač (Audiolab 8000S), aniž bych je slyšel spolu hrát.
Prozatím ještě nepanikařím, protože nemám CD přehrávač a tudíž ani možnost posoudit, jak to spolu hraje.
Zatím do toho pouštím hudbu z PC přes 10m dlouhou tenkou dvoulinku

Nicméně se připojuji ke zdejší většině a doporučuji navštívit studia a poslouchat a poslouchat a teprve pak kupovat.
CD přehrávač už nekoupím bez toho, abych ho slyšel hrát na svém zesilovači a bednách. Kvalitní kabeláž pochopitelně taky.
Poučení na závěr: Nákupem přes internet a z druhé ruky se dá ušetřit dost peněz, ale za cenu velkého rizika, že si komponenty vzájemně nesednou a následně budeme muset řešit prodej za citelné finanční ztráty. Pokud si sednou, je to výhra! ... ale ty nervy...

Kdybych začínal, tak bych se porozhlédnul po nějakých doporučených sestavách.
Tam je to vyzkoušené, že to dohromady ladí...
A také bych zřejmě vzal CD přehrávač a zesilovač od jedné firmy. Záruka toho, že to
dohromady bude nějak hrát...
Tam je to vyzkoušené, že to dohromady ladí...
A také bych zřejmě vzal CD přehrávač a zesilovač od jedné firmy. Záruka toho, že to
dohromady bude nějak hrát...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, to je ono. Mozna vic nez nejakou technickou radu typu, tohle a tohle je dobry, jsem asi potreboval spise osvetu, presne tak, jak jsi to tady vystihl. Takze mi nic jineho proste nezbyva, nez poslouchat, zkouset, kombinovat a potom na konci toho vseho si neco koupit. Diky budu se snazit, abych si domu privezl neco nejvhodnejsiho pro me.dadaft píše:podle mě:
a bude to hrát...
Ano ano, velmi podobna situace, jen s tim rozdilem, ze ja repro jeste nemam, ale zato jsem zesik a CD prehravac slysel na tech B&W, co jsem psal. Co jsem "zase" se docetl bylo, ze ma tato rada (sedmicko) repro B&W dost odpurcu, ale i dost priznivcu (vim, sokujici odhaleni, jako by to s necim jinym bylo jinak, hehe), takze snad doufam, ze to, co se mi na reprodukci tolik "nelibilo" mohlo byt zpusobeno prave tim, ze si proste repro s dalsimi komponenty nesedlo. No zase jedna stupidnejsi uvaha o ktere se me ani snad nesnazte presvedcit jinak. Jsem si vedom toho, ze to je blbost a ze je tam strasne moc faktoru, ktere tu moji domenku mohou vyvratit.tombas píše:S velkým zaujetím jsem si přečet tohle vlákno, protože jsem v podstatě v podobné situaci jako autor selfdstrctn.
Zatím do toho pouštím hudbu z PC přes 10m dlouhou tenkou dvoulinkua bedny mám taky připojené nějakou tenkou měděnou dvoulinkou, proto nedělám závěry
.
selfdstrctn> držme si vzájemně palce, aby nám to ve finále hrálo tak, jak o tom sníme a nebo jen s maličkými kompromisy.
-
- Kontaktovat uživatele:
To jo, davej vedet, jak na tom jsi. Co mas vyhlidnute, co jsi koupil, jak jsi spokojen atd. Ty Heca jsou fesny. Pro me by asi spis byly lepspsi monitory. Mam malou misnost. Cena taky ujde. No, hodne stesti s nima.tombas píše:selfdstrctn> držme si vzájemně palce, aby nám to ve finále hrálo tak, jak o tom sníme a nebo jen s maličkými kompromisy.