Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
selfdstrctn
Kontaktovat uživatele:

Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"

Příspěvek od selfdstrctn »

Jeste nez zacnu psat o mem problemu, tak bych rad podotknul, ze jsem uplny zacatecnik a prave jsem si "skorosestavil" svoji prvni stereo sestavu. Pred nedavnem jsem si z Anglie privezl zesilovac Cambridge Audio A5-starsi kousek, ale podle testu jsem si myslel, ze pro mne az az. K tomu jsem si poridil CD prehravac, nejen pro me, neznameho vyrobce AMC CD6. (Odkaz CD nize). Po dlouhem hledani na interentu jsem nasel stranky vyrobce http://www.amchome.com/, kde bohuzel tento prehravac jiz neni, pouze jeden s oznacenim "B". Kazdopadne po zapojeni do kamaradovych B&W sedmickove rady jsme nejdriv nechali vse rozehrat (mimochodem kabely ma vlastni vyroby, ale asi kvalitni-neni ve stereu zacatecnik), a po nejake dobe poslouchani moji blibene kapely a jeho velice znamych alb jsme se shodli ze vysledny zvuk je jaksi...nepresny, jakoby chaoticky. Ne moc, ale pre ce jen, znelo nam to jakoby v lehke ozvene...mozna nepresnost zvuku.
Potom jsme vse prehodili na jeho vlastni sestavu. Denon zesilovac 1500 a CD prehravac stejne rady a shodli jsme se, ze proste tam je rozdil. Necekali jsme ze nebude a podle neho to hraje "slusne za ty penize", ale me zajima, jestli si myslite, ze se da zvuk nejak vylepsit. Vim, asi jste to neslyseli nikdy v teto sestave, ale spis se mi jedna o nejakou obecnou radu. Je to treba signalovyma kabelama, nebo repro kabelama, nebo snad jen nesedi repro? Ted jsem zpet v Anglii a sestavu mam doma v Cechach a hodla, az prijedu obehavat studia a zkouset alespon nejake kombinace repro a kabelu. Napadlo me, ze treba predzesilovac nebo nejaky dalsi komponent by mohl zvuk nejak...upravit. Jestli vam muj problem prijde vazne uhozeny, tak prominte, ale vyslechnu si kazdy nazor.
Dekuji vsem za jakekoliv prispevky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"

Příspěvek od dadaft »

obávám se, že se poradit ani nedá. je to jako zkoumat, proč nejede auto, co stojí za kopcem. asi jsi měl u toho kámoše vyzkoušet, jak hraje tvůj zesák s tvým a jeho cdčkem a tvoje cdčko s tvým a jeho zesákem. tak by sis mohl udělat základní představu, kde je problém...

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Dadaft ti odpověděl za všecky

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

sa pripájam.
To, čo popisuješ má na svedomí najčastejšie zosilňovač. Pri kúpe hifi sa to robí ináč. Musíš čo najviac počuť, nájsť ten "svoj" zvuk a toho sa držať. Zostavu kupovať len po dôkladnom vypočutí v pokoji a s vlastnými nahrávkami, ktoré dôverne poznáš. Zostava nemusí za každú cenu hrať tak, aby zodpovedala meraniam najvyšších kritérií. Jediné kritérium musí byť tvoje ucho. Je Ti nachuja zostava čo obstojí pred odborníkmi, keď Teba nebude baviť hudba reprodukovaná na takej zostave.

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Acon to zase výstižně rozsekl *thumbs up*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Když jsem si ten úvodní příspěvek přečetl, tak jsem si říkal :"To je zase vlákno, to zas budou rady".
Pak jsem uviděl, že je tam příspěvek Dadafta a očekával jsem příspěvek v jeho klasickém "stylu" (Nic ve zlém Dadafte, mám Tě rád), poté co jsem si Dadaftův post přečetl, byl jsem mile překvapen
obávám se, že se poradit ani nedá. je to jako zkoumat, proč nejede auto, co stojí za kopcem.
Super odpověď, kterou to vlákno mělo skončit. No nestalo se tak, a Acon sem vložil skutečnou perlu
Zostava nemusí za každú cenu hrať tak, aby zodpovedala meraniam najvyšších kritérií. Jediné kritérium musí byť tvoje ucho. Je Ti nachuja zostava čo obstojí pred odborníkmi, keď Teba nebude baviť hudba reprodukovaná na takej zostave.
Sorry, ale tohle je hovadina postrádající elementární logiku.
Pokud sis pozorně přečetl úvodní post, pak je jasné, že ten posluchač je zcela prost poslechových zkušeností. Tím pádem sotva tuší co by měl od zvuku očekávat a nadchne jej každý zvuk, který bude lepší než to co mu hraje v autě, nebo z televizoru. Bezpodmínečně nutně potřebuje doporučení. Ať už od prodejců, nebo od kamarádů. Velmi pochybuji o tom, že sestava, která obstojí před odborníky jej neuspokojí.

BTW : zkus nám popsat koho považuješ za tzv. odborníky a jaká sestava podle Tebe odpovídá měřením nejvyšším kritériím. Konkrétní značky by mne velmi zajímaly.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Renown píše:
....Sorry, ale tohle je hovadina postrádající elementární logiku....
....Pokud sis pozorně přečetl úvodní post, pak je jasné, že ten posluchač je zcela prost poslechových zkušeností....
okrem toho som mu napísal aj toto. Či to už sa neráta?
....Musíš čo najviac počuť,...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Renown píše: BTW : zkus nám popsat koho považuješ za tzv. odborníky a jaká sestava podle Tebe odpovídá měřením nejvyšším kritériím. Konkrétní značky by mne velmi zajímaly.

nehovoril som o konkrétnych ľuďoch a hlavne som absolútne nespochybňoval niekoho odbornosť. Tak isto som nehovoril o konkrétnych značkách a ani som nespochybňoval kvalitu čohokoľvek, čo obstojí v najprísnejších alebo akýchkoľvek meraniach. Ako vieš, sám mám zostavu od výrobcu štúdiovej profitechniky, no nikdy ma nezaujímali jej namerané parametre, pretože im jednoducho nerozumiem. No hrá podľa mojich predstáv (aj keď nedokázala ozvučiť kino na Brnenskom podzime a prítomný odborníci radi zamlčali prečo. Ak to nevedeli, je otázne o akých odborníkov išlo) a to je pre mňa dôležité. No sú ľudia, ktorým sa jej zvuk nepáči a o tom som hovoril. Má počúvať a kúpiť to, čo je ochotný počúvať. Hifista amatér má radosť z hudby a parametre sú mu ukradnuté, lebo nevie o čom hovoria.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

sorry neráta, malo tam byť napísané "počúvať" namiesto "počuť"

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

To Renown:

Myslím si taky,že záleží jakej ten tazatel preferuje zvuk a jak hodně má vyvinut sluch.
Každému sedí jinej zvuk a Acon mu to napsal správně,že musí co nejvíce slyšet a vlastních naposlouchaných CD.
Nebo mi to chceš vyvrátit,že ty,když jdeš něco koupit,tak se řídíš jen recenzí,nebo si s sebou bereš na poslech svá oblíbená a stovky hodin naposlouchaná CD :?:

Nic ve zlém *2thumbsup*
Naposledy upravil(a) Petra44 dne 07 led 2009 21:42, celkem upraveno 2 x.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Renown píše:sorry neráta, malo tam byť napísané "počúvať" namiesto "počuť"
Význam vety je rovnaký, ale OK poslúž si.

K tej odbornosti. Nikdy si sa nestretol, že niekto jednoducho uprednostňuje napr. subwooferom prebasovanú hudbu miesto čistého basu. Alebo precinkané výšky miesto reálnych. Alebo čojaviemčoešte? Veď je takých X a im to tak jednoducho sedí a je im ukradnuté, že podľa merania to skresluje jak sviňa. O tom som hovoril. Každý nech si kúpi to, čo sa mu dobre počúva.

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Tak to jsem si dovolila moc,co?
Teď mě tu sežerete za živa?
Nebo se mi vysměješ za to co mám doma,ale neboj,i ve starejch střepech se najdou perly...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

K tej odbornosti. Nikdy si sa nestretol, že niekto jednoducho uprednostňuje napr. subwooferom prebasovanú hudbu miesto čistého basu. Alebo precinkané výšky miesto reálnych. Alebo čojaviemčoešte? Veď je takých X a im to tak jednoducho sedí a je im ukradnuté, že podľa merania to skresluje jak sviňa. O tom som hovoril. Každý nech si kúpi to, čo sa mu dobre počúva.
Ano, ale to je o poslechových zkušenostech. A ten človíček žádné nemá. On je na začátku a není schopen rozlišovat. To přijde se zkušenostmi, to po něm nemůžete chtít hned. Jemu se bude líbit celkem všechno co se mu nabídne. On potřebuje poradit, ale nelze mu poradit prostřednictvím internetového fóra, jak přesně napsal Dadaft. Od toho jsou zde poslechová studia a jejich nezastupitelné místo na trhu. Až je zcela zničíme nákupy na Internetu, pak nastane okamžik, kdy své znalosti budeme čerpat pouze z recenzí, protože poslechové zkušenosti, možnost porovnávání, možnost poslouchat podstatně lepší aparáty než máme doma prostě zmizí. No a pak je na svědomí každého prodavače v HiFi studiu, zda jej zmanipuluje a prodá mu to co mu potřebuje prodat, anebo mu prodá něco dle svých nejlepších vědomostí a možností. Obvyklá skutečnost je zpravidla někde mezi oběma extrémy.

Tady se pořád mluví o přednosti uší před měřením, což je fatální nedorozumění. Bez měření by nikdy nemohlo vzniknout nic co byste pak mohli ušima posuzovat. Známá poučka říká, že bez měření není vědění. A platí to v každém technickém oboru bez vyjímky.

to Petra44 :
Nebo mi to chceš vyvrátit,že ty,když jdeš něco koupit,tak se řídíš jen recenzí
Co si myslíš o značkách jako Krell, McIntosh, Audio Research, Classé, Meridian, Mark Levinson, Jeff Rowland a třeba Musical Fidelity ? Jistě to, že jsou to prvotřídní značky, produkující naprosto špičkové výrobky. To je totiž všeobecné povědomí o těchto značkách. To si myslí správně plus, mínus každý. Hádej jak se k takovému povědomí dospěje ? Osobní zkušeností ? To sotva. To je zásluhou právě těch recenzí. Nejenom recenzí, protože to je pouze jedna část širšího balíku prostředků jimiž se zákazníci trvale masírují, ale recenze mají důležité postavení a jejich význam nelze podceňovat (ale ani přeceňovat)
Nebo se mi vysměješ za to co mám doma,ale neboj,i ve starejch střepech se najdou perly...
naordinoval bych Ti trochu více sebevědomí.
Samozřejmě vím, že lze najít perly i ve "starejch střepech" My s Dadaftem jdeme touto cestou :mrgreen: i když každý trochu jinak *2thumbsup* Dadaft se omezuje na Philips, já mám raději japonské značky. Především Luxman. *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

......to je o poslechových zkušenostech.....ale nelze mu poradit prostřednictvím internetového fóra,....Od toho jsou zde poslechová studia a jejich nezastupitelné místo na trhu. Až je zcela zničíme nákupy na Internetu, pak nastane okamžik, kdy své znalosti budeme čerpat pouze z recenzí, protože poslechové zkušenosti, možnost porovnávání, možnost poslouchat podstatně lepší aparáty než máme doma prostě zmizí.

Toto bych prosil admina napsat do hlavičky fóra,jak je ten tmavě modrý pruh.

Lubore *palec* *palec* *palec* *bravo*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

To Acon *bravo* Stojim za tebou.A doufam ze si odlisny nazor neberete osobne *sunglases*Kazdy mame v necem pravdu.

Odpovědět