Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak zkvalitnit zvuk aneb"Kde je chyba?"

Příspěvek od tombas »

*palec* Jasně, budu informovat průběžně a hlavně, kam se posunuje kvalita zvuku.

Dneska jsem si přivezl od bráchy starší DVD player Philips (asi za 3000,- PC) :) a je to lepší než z toho PC, hlavně je zvuk jakoby transparentnější a spodní frekvence jsou plnější, takže jsem na dobré cestě.
Momentálně nejde o zvuk jako takový, ale o to, že kvalita použitého zdroje zvuku má výrazný vliv na kvalitu zvuku. S dobrým CD přehrávačem a kabely lze tudíž očekávat další výrazné zlepšení a o to jde *hura*.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

tombas:
v Audiolabu chybu nehledej, ten patří ke špičce. Znám ho. Ve Špalku si ho vyzkoušej s různými repro a CD přehrávači!

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Neboj Bořku, přesně tohle mám v úmyslu, jestli mi to zítra vyjde, tak se tam zajdu domluvit na sobotní poslech s mým zesíkem, ale podle mého názoru není třeba hledat chybu ani v bednách, mají slušný potenciál a nevypadá to, že by byly pro Audiolab vyloženě nevhodný partner. Teprve se rozehrávají a mají na Audiolabu "najeto" asi 12h, takže se dá čekat ještě posun k lepšímu. Konec konců je to znát každý den.
Mimochodem relativně nízký výkon zesíku (2x60W/8Ω) na Celany bohatě stačí a ještě jsem hlasitost nevytočil více než do 1/3. Běžná poslechová hlasitost je asi v 1/4 rozsahu. Dynamika je rovněž velice slušná.

Samozřejmě je nutné brát v úvahu cenovou kategorii, ve které se pohybuju. Kvalitu zvuku srovnatelnou s Utopiema nebo Nautilusama v kombinaci s Markem Levinsonem nebo MacIntoschem nelze v žádném případě očekávat *taktone*.

selfdstrctn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od selfdstrctn »

Teda s tim Audiolabem jsi to docela chytil dobre. Nejak jsem nezaregistroval, za kolik jsi ho sehnal. Jo a ty bedny byly vazne za polovinu? To je nadhera, jestli jsi s tim uz tedka tak nejak spokojeny, tak muzes byt vysmaty. Preju ti to. Ja bouzel jsem z Teplic, ted tedy ne, ale tam je akorat nejbliz SanAudio, kde jsem byl dvakrat a zarekl jsem se, ze uz tam nikdy nepujdu. Neni to studio, je to v podstate jeden blb, co je strasne neochotnej a ma vsechno na haku, nechapu, jak takovy clovek muze mit nejaky zajem natoz zajem o hudbu. No to je jedno, kazdopadne vsechno ostatni co by stalo za rec, je az v Praze, tak se tam jednou s kamosem budu muset vydat na objizdku a zkouset a zkouset... Mas kliku, ze Spalik mas hned ve meste.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Nebudeš tomu asi věřit, ale ten Audiolab jsem koupil od jednoho člověka právě z Teplic. Dostal jej letos jako dárek k vánocům od sestřenky z Anglie. Zesík je tudíž nový a nepoužívaný a koupil jsem ho za polovinu běžné ceny, tj. za 11 500,- Kč.
Bedny byly z výprodeje rušeného obchodu a rovněž za polovinu běžné ceny (s dopravou rovných 13 000,-).

Přál bych ti, abys brzy našel to svoje hi-fi. S těmi studii je to v některých lokalitách opravdu špatné, zlatá Ostrava, kde jsou rovnou 4 a ještě podle referencí jedny z nejlepších (Panský dvůr, Tykon, Elektrošpalíček).
V Panském dvoře jsem byl kdysi před 15 lety a dobře si pamatuju na skvělý přístup pana Dioka a jeho ochotu předvést vše, o co jsem měl zájem. Klobouk dolů. Bohužel tehdy to nějak nedopadlo a k hi-fi se pomalu vracím až teď.

Odpovědět