Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K
Re: Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K
To ja te i chápu a treba by ti pak zrovna mohl vyhovovat čistě analogový PM 8006 od Marantzu, mel bys za tu cenu nový zes, případně v korunách podobný PM 7000 N, ma sice spoustu pro tebe nepotrebnych veci, nicméně, když je to za stejné love, může se zabudovaný streamer a konektivita do budoucna hodit, nikdy nevíš a pokud vlastně nic nepriplácíš.....tisi korun sem, tisíc tam.
Otázka je, či chceš počúvať všetko priemerne až podpriemerne "zglajchšaltované" tzv. milosrdným zosilňovačom, alebo či chceš aby nahrávky hrali tak, ako sú urobené.. 

No, Radušák píše tichý poslech z youtube, tv.....to mi přijde těch 30.000 až skoro vyhozených z okna. Na takto silne zkomprimovanou hudbu stačí urcite i zaklad od toho Marantzu 5005, 6006 s dacem (dvacka doma), oproti tomu Onkýju 9010 zahraje imho lépe a dražším strojem pro účely té nízké, přenosové youtúbácké rychlosti asi nic nezlepší.
Diky moc, ten PM 8006 vypada velice dobre! Dokonce ma i tone control.Bazi 36 píše: ↑08 srp 2020 16:48To ja te i chápu a treba by ti pak zrovna mohl vyhovovat čistě analogový PM 8006 od Marantzu, mel bys za tu cenu nový zes, případně v korunách podobný PM 7000 N, ma sice spoustu pro tebe nepotrebnych veci, nicméně, když je to za stejné love, může se zabudovaný streamer a konektivita do budoucna hodit, nikdy nevíš a pokud vlastně nic nepriplácíš.....tisi korun sem, tisíc tam.
Bohuzel realita je takova...nemam sbirku CD ani sbirku desek, maximalne nejaky streaming service....primarne jedu youtube-vidoklipy, Spotify, pripadne nejake Flac z PC.
Jen byc chtel rict, ze i v ramci ne nejlepsiho bitrate mit v retezci DAC od Chordu dost pomaha........
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
v tom pripade do toho nic nevrazej
"Medový Marantz" je podle mě mýtus, ty současné jsou vzory neutrality, jako býval třeba Arcam. Takže takový dobře postavený a designově luxusní PM8006 je náhodou výborný tip pro tyhle Silvery, protože jak se zdá z vyjádření těch, co je měli nebo mají, neutrální rychlý zesík jim sedí...Bazi 36 píše: ↑08 srp 2020 15:51Radušák
Myslim, ze ta debata uz se zvrtává špatnym směrem. Vypada to pomalu, jakoby zes, ktery propusti do beden spoustu detailů, byl nějakej nuďoun. Tak to přeci neni. Testéry z Whathifi třeba brát s rezervou, prošly jim rukama stovky, tisíce zesilovačů, tedy je musí porovnávat z absolutního hlediska. Proto slova o sterilitě hoď za hlavu. Ty přeci nejsi žádnej megatestovač, nemusíš se pídit za každým milimetrovým detailem. Rozhodující je zvuk beden a není jediný důvod myslet si, že bys po připojení Primáre nebo Hégla měl poslechovou seanci prozívat. Jasně, že např. při pořízení takovýho nějakýho Marantze, medovýho, víc kreslícího, bude zvuk kulatější, ale hrát ti budou pořád ty tvoje MA. Když nebudeš zesíky z absolutně opačných stran porovnávat vedle sebe, tak si budeš s každým tebou pořízeným strojkem chrochtat.
(protože ono je to vždy o synergii)
Tak pro pořádek, ten 8006 jsem doporučil já a to i přesto nebo právě proto, že je medový. Něco o jeho značné kulatosti s dovolením vím, vlastnim jej zhruba rok a pul, pred nim jsem obsluhoval 6006, oproti nim kupř. Yamahy. Tenhle Marantz je vše, jenom ne neutrální. Pároval jsem s Dali, Wharfedale, nyní s Xavian.
Hm, zajímavé, třeba poláci 8006 prohlašují za "vzorově neutrální" a četl jsem to i jinde. Parametry a měření naznačují, že by to tak mělo být...
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... ntz-pm8006
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... ntz-pm8006
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zbytecne se to tu zase polarizuje. Zadny ze zesilovacu tehle tridy nehraje neutralne, kazdy do zvuku vnasi svou jasnou signaturu. Jde o to, co kdo hleda, jakou ma akustiku a bedny.
Za mne a mou zkusenost plny souhlas, ze uvedeny Primare je rozhodne na te sussi informativnejsi strane. Marantzy 6006 a 8006 (oba jsem mel u sebe na stavajici sestave) maji nadherne neagresivni a pritom nerozplizle vysky, slusne stredy, ale patlaji basy a nejdou nijak hluboko durazem. Rozliseni dost solidni vzhledem k cene. Medovym bych ten zvuk nenazval, v tomhle jsou mnohem horsi treba NADy C356, C375. Za pozornost by stala i Yamaha A-S801. Nebo uz tady taky zaznel Marantz 7000, ten je jasne lepsi nez 8006.
Vynikajici je v tehle cene Creek 50A.
Za mne a mou zkusenost plny souhlas, ze uvedeny Primare je rozhodne na te sussi informativnejsi strane. Marantzy 6006 a 8006 (oba jsem mel u sebe na stavajici sestave) maji nadherne neagresivni a pritom nerozplizle vysky, slusne stredy, ale patlaji basy a nejdou nijak hluboko durazem. Rozliseni dost solidni vzhledem k cene. Medovym bych ten zvuk nenazval, v tomhle jsou mnohem horsi treba NADy C356, C375. Za pozornost by stala i Yamaha A-S801. Nebo uz tady taky zaznel Marantz 7000, ten je jasne lepsi nez 8006.
Creeka sem měl k silver 200,ale vyšší středy /5-9khz+-/se mě moc nezdáli.Mám Vincenta 500 a ten je méně ostrý ,asi to je taky tím ,že jde víc do basů.
Nechci znit hloupe, protoze nejsem takovy znalec. Ale co vas vede k tomu ze 7000n ktera ma o pul krabice mene diskretnich obvodu hraje hure nez 7000n. DekujiPítrsPraha píše: ↑09 srp 2020 12:45Zbytecne se to tu zase polarizuje. Zadny ze zesilovacu tehle tridy nehraje neutralne, kazdy do zvuku vnasi svou jasnou signaturu. Jde o to, co kdo hleda, jakou ma akustiku a bedny.
Prostě kup toho Azura... 

Radushak píše: ↑09 srp 2020 16:00Nechci znit hloupe, protoze nejsem takovy znalec. Ale co vas vede k tomu ze 7000n ktera ma o pul krabice mene diskretnich obvodu hraje hure nez 8006 DekujiPítrsPraha píše: ↑09 srp 2020 12:45Zbytecne se to tu zase polarizuje. Zadny ze zesilovacu tehle tridy nehraje neutralne, kazdy do zvuku vnasi svou jasnou signaturu. Jde o to, co kdo hleda, jakou ma akustiku a bedny.
Naposledy upravil(a) Radushak dne 09 srp 2020 16:22, celkem upraveno 1 x.
Radushak píše: ↑09 srp 2020 16:00Nechci znit hloupe, protoze nejsem takovy znalec. Ale co vas vede k tomu ze 7000n ktera ma o pul krabice mene diskretnich obvodu hraje hure nez 8006 DekujiPítrsPraha píše: ↑09 srp 2020 12:45Zbytecne se to tu zase polarizuje. Zadny ze zesilovacu tehle tridy nehraje neutralne, kazdy do zvuku vnasi svou jasnou signaturu. Jde o to, co kdo hleda, jakou ma akustiku a bedny.