Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Radushak
Kontaktovat uživatele:

Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K

Příspěvek od Radushak »

Dobry den,
planuji upgrade meho starsiho onkya 9010 za neco lepsiho (klidne i bazarove v cene max 30000) co by sedlo k mym MA silver 100.
- Neposloucham Jazz, nezajima me kvalita DAC ani phono stage (mam externi chord).
- Spise tichy poslech, vetsinou youtube + TV. Tzn neco co odpusti horsi kvalitu nahravky....
- Premyslel sem treba o bazarovem cambridge audio azur 851a, ale necham si rad poradit.

Dekuji vsem.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaky int zesilovac pro Monitor Audio Silver 100 do 30K

Příspěvek od Janik »

primare - d-class?!

hladaj hegel h200 da sa zohnat do 30k czk alebo bv audio A300SE

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

Mohl byste napsat nějaké konkrétní argumenty, proč nepoužívat D-class? A ještě lépe, čím se liší zvuk primare I22 od Hegel 200. Za 20000 Kč mi to přišlo jako výhodná nabídka (a zatím jsem spokojen), tak čím bych si polepšil.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Tak to by mě taky velmi zajímalo.
Původně jsem k Silver 2 měl NAD C 356BEE a zvuk neměl tolik detailů a topil se ve středobasech.
I22 vše projasnil a bas zpevnil. Navíc se mi zdá lepší separace nástrojů a vzdušnost.

Radushak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radushak »

Dekuji vsem za komtare, Hegel sem mel v merku, ale tu Hegel 200 za 30 bude na dyl. Kouknu po tom Primare, koukam, ze toho Azure se nikdo ani nezastal. :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Radushak píše:
08 srp 2020 10:33
Dekuji vsem za komtare, Hegel sem mel v merku, ale tu Hegel 200 za 30 bude na dyl. Kouknu po tom Primare, koukam, ze toho Azure se nikdo ani nezastal. :-)
Tak já se teda 851A zastanu -- slyšel jsem ho s Xavian Jolly a paráda. Navíc se stačí zeptat těch, co ho někdy měli a šli třeba výš -- všichni potvrdí, že s 851A to byly dobré hi-fi časy...
Rozhodně bych ho nezatracoval a poslechl si ho, je to kvalitní britský zesák.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

P.S. Jinak to Primare i Hegel, to je dost analýza, pro některé až pitva... - docela by mě zajímalo, jak by s těma tvýma regálovkama hrál můj NAD C 368, to je takový veselý pumpující kumpán, který hudbu nerozkládá na šroubky a matičky :lol:

Radushak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radushak »

Souhlasim, to je dost dobry postreh...oba dost analyticke.....

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Mám doma Silvery i Goldy a k nim Hegel H190 tak jestli chces muzes poslechnout. Ten chrakter zesu tam bude podobnej myslím o nějaké přehnané analytičnosti není třeba hovořit.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Radušák
Myslim, ze ta debata uz se zvrtává špatnym směrem. Vypada to pomalu, jakoby zes, ktery propusti do beden spoustu detailů, byl nějakej nuďoun. Tak to přeci neni. Testéry z Whathifi třeba brát s rezervou, prošly jim rukama stovky, tisíce zesilovačů, tedy je musí porovnávat z absolutního hlediska. Proto slova o sterilitě hoď za hlavu. Ty přeci nejsi žádnej megatestovač, nemusíš se pídit za každým milimetrovým detailem. Rozhodující je zvuk beden a není jediný důvod myslet si, že bys po připojení Primáre nebo Hégla měl poslechovou seanci prozívat. Jasně, že např. při pořízení takovýho nějakýho Marantze, medovýho, víc kreslícího, bude zvuk kulatější, ale hrát ti budou pořád ty tvoje MA. Když nebudeš zesíky z absolutně opačných stran porovnávat vedle sebe, tak si budeš s každým tebou pořízeným strojkem chrochtat.

Radushak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radushak »

@Bazi, ok mozna se to uz trosku zvrtlo. Jen rikam, jedna z podminek byla tykajici se hrosich nahravek - typicky youtube. Kde se u nejakych zesilovacu tyhle nedostatky projevuji vice nez u jinych. Nejake masiny to proste neodpustej....proto asi ta diskuze o analytickem zvuku.....

Odpovědět