Jaký stereo přijímač/zesilovač pro Heco Celan 500?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký stereo přijímač/zesilovač pro Heco Celan 500?

Příspěvek od agavel »

Ještě drobnost k tomu modelu DVD přehrávače. LX50 máš asi vím odkud a za tu cenu mi to přijde vcelku zajímavé. Znám starší modely značky Pioneer i Denon (989 resp. 3906) a minimálně pro stereo pro mé uši nebyl Denon volbou. Nebylo to tak strašné, jak jsem si myslel dle rozpačitých reakcí na fórech, ale to snad hrál lépe i ten Pioneer 656.
Pokud jde o LX50, tak nemusí nutně platit, že to bude hrát lépe než Samsung (myšleno CD). Může to hrát skoro stejně (špatně) a rozdíl nemusí být na dané sestavě vůbec poznat. Možná ještě zkus zvážit přehrávač od Oppo, jejich modely nemívají kontrolu watermark v DVDA, pokud takovou věc využiješ a prý nehrají špatně.
S těmi Heco pouze doufám, že to co se ti líbilo nebyl zvuk Cambridge Audio, což ostatně za dané peníze nebývá vůbec špatná volba. A jestli repro takovéto značky stojí 25 nebo 13 neznamená mnoho pro srovnání kvality reprodukce s ostatními bednami za 25 nebo za 13 z druhé ruky. Ono je to totiž zvláštní, jak se dá na každém rohu narazit na strašně zlevněné Heco nebo Canton. Pro tebe budiž plus, žes je teď koupil za cenu, která je bližší jejich skutečné hodnotě. Při cestě dál nebudeš zbytečně tratit.
Abych pouze planě nepřispíval, tak aktuálně je jeden nový SV-121 v německu za 670eur i s dopravou. Pan Holcner dokáže člověku udělat zajímavou nabídku, ale za tyhle peníze je to stěží překonatelné. I když za ně lze mít i Arcam 90 a FMJ 32 není o moc dražší. Arcamy ale neznám, kdežto na kombinaci Pioneer Vincent hraju. A ten návrh zajít do "Špalku" bych nezavrhoval, možná dostaneš návrh na vhodnou kombinaci a možná ti ten člověk i ušetří cestu přes Celan/LX50/buhvíco...

*offtopic* Pokud jde o mrtvé formáty, tak je to s DVDA a SACD skoro to samé. Ani jeden z formátů oficiálně nepokračuje. Pokud to někdo nechce řešit, tak audiofilní nahrávky sežene snadněji a dokonce levněji na gramofonových deskách, i když kvalitní gramofon a předzes něco stojí. U DVDA je z hlediska vydavatelství nepříjemná možnost extrakce zvukové stopy (u SACD lze jen CD vrstvu), kterou ale potom nelze na většině přístrojů přehrát ve formátu DVDA (watermark). Návody jak to převést jinam sem nepatří a pro případ 192Khz to ani plně nejde. Po DVDA alespoň zbyla celá řada programů, které umožní využít DVD-R pro úsporu místa klasických CD záznamů atp.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Beru v potaz vše, co bylo výše napsáno. Do Špalku každopádně zajdu, jakmile budou mít otevřeno :roll:. Nechám si poradit, vyzkoušet, poslechnu a pak dám vědět, jak se to vyvíjí.
Ještě k tomu SV-121, je to docela dobrá nabídka, ale nemůžu se rozhodnout pro něco, co jsem v kombinaci s bednama nikdy neslyšel a netuším, jak to bude dohromady hrát.
Zatím dík.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Máte prosím někdo zkušenosti se zesilovačem Audiolab 8000s? Narazil jsem na jeden docela výhodný inzerát a potřeboval bych pár informací o tomto modelu, nejlépe, pokud ho někdo má nebo slyšel.
Děkuji

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

tombas píše:Máte prosím někdo zkušenosti se zesilovačem Audiolab 8000s? Narazil jsem na jeden docela výhodný inzerát a potřeboval bych pár informací o tomto modelu, nejlépe, pokud ho někdo má nebo slyšel.
Děkuji
Jestli je to ten zde, tak nebudeš mít asi ten zásadní problém. Totiž jestli je to původní Audiolab nebo ten současný. Mezitím to byl totiž Tag McLaren. Jsou to takové ty anglické integráče okolo 100W, jestli se nepletu. Chce to asi vlastní poslech. Co jsem měl zatím doma, tak to nebyl průser (creek 4330Se MKII), ale na náročnějších bednách neměl dost síly. I u Audiolabu můžes dokoupit koncák, tak by se to asi vyřešilo. Nevím, jak si stojí v porovnání např. s těmi Arcamy, na které jsem dával odkaz. Na stejném webu je tenhle Audiolab do 300 liber. To i ten za těch 12 tisíc jsou podle mě zajímavé nabídky. Pro začátek bych se toho nebál. No a kdysi, než to byl Tag, tak tu Audiolaby neměly špatná hodnocení, ale byly trošku dražší.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Když na to tak koukám, tak by se slušelo dodat, že mezi původní a současnou řadou je do značné míry kontinuita. Už nevím přesně, kolik se toho změnilo, pokud vůbec něco.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Jedná se nový a nepoužitý Audiolab 8000s dovezený z Anglie, vyzkoušený. Cena cca 11,5 tKč. Co se mi podařilo zjistit, tak původní model z r.1996 používala redakce S&V jako redakční zesilovač pro testy komponentů a beden.
Dále jsem vyčetl, že vyžaduje citlivější bedny s dobrým podáním basů, jinak je spodní část spektra méně výrazná.
Bohužel poslech není kvůli vzdálenosti možný *headbang* a nevím o nikom, kdo by v Ostravě tento zesilovač měl, ani studia jím nedisponují.
Bude to tedy další risk a nezbývá mi, než se modlit *klanimse*, aby si s celanama sednul.
Agavel, dík za příspěvky.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

No, vlastně potvrzuješ to, co jsem ti napsal. Není to takový silák, což je častý případ integráčů z GB. Na ebay.co.uk jich teď bylo mraky za super ceny, včetně jejich koncových verzi v monobloku. To už je trochu přes tvůj rozpočet pravda. Výhodou je, pokud má záruku. Já sám jsem zatím do těch rizik šel a nebyl problém i bez záruky, ale je to taková jistota navíc. Když jsem v létě prodával CD přehrávač, tak jsem ho nakonec udal až poté, co jsem nabídl měsíční záruku na vrácení při výskytu technické chyby.
Držím ti palec a myslím, že ani tenhle Audiolab by pro tebe neměl být do začátku zklamáním. Audiolab byla vždy hlavně zesilovačová firma, tak si dobře rozmysli výběr CD přehrávače, kdybys ho od nich někde viděl. Ale i u zesíku bude dobře přečíst dostupné recenze, ideálně kdyby bylo něco na hifichoice nebo stereophile. První časopis je pro mě hlavně z minulosti nejdůležitější zdroj informací a druhý mívá obšírné recenze. Dá se z toho leccos vyčíst mezi řádky, i když to už chce určitou zkušenost s více přístroji. Ani Stereophile holt nechce otevřeně psát, že je něcotřeba "sračka".

cyrilsvet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyrilsvet »

Pridam svuj poznatek. Kdyz jsem k Heco bednam vybiral vhodny receiver, nakonec jsem skoncil u Marantze. Proste mi kombinace Heco a Marantz nejvice sedla. Dnes jsou Celan 500 na zadnich kanalech a vpredu jsou Celan 700. Myslim, ze ale nejlepsi to bude vyzkouset, rozhodne se vyplati navstivit Spalicek...

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Díky všem za pomoc, ten Audiolab 8000s jsem se rozhodl koupit a teď čekám, až dorazí. Pročetl jsem o něm různá zahraniční fóra i zkušenosti uživatelů a čistě teoreticky a papírově by si to s celanama mělo sednout. Ještě než však napíšu, jak to spolu hraje, budu potřebovat pomoc s výběrem vhodného CD (DVD) přehrávače a taky kabeláže. Ve Špalku neprodávají pioneer a já mám pořád zálusk na to DVD LX50. Jinak jsem uvažoval právě o Marantzu nebo NADu.
Dík za každý názor.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Pioneer DVD LX 50 mají na hifibazaru nový nevybalený za 8990,-

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Koukám, že se tu probírá mimo téma AUDIOLAB 8000S. Taky jsem ho vlastnil. Je to výborný, solidně postavený přístroj. Ale záleží na celém řetězci! V některých kombinacíćh jsem byl vyloženě překvapen, jak to bylo neslané, nemastné, bez jiskry, prostoru. Naopak ve spojení s kvalitními komponenty byl zvuk výborný. Kdybych neměl možnost porovnání a vyzkoušení v zapojení různých komponentů a vyšel jen z jedné zkušenosti, mohl bych říct o AUDIOLABU, že je to sračka. V podstatě nepíšu nic nového, ale nejsem si jist, jestli ve spojení DVD přehrávače a HECO budou kvality tohoto zesilovače skutečně optimálně využity.
Zkusil bych to doplnit CD přehrávačem CA 640.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Borek:
a to je ten problém koupě na slepo...
Často to nemusí vyjít a člověk si neprávem pokazí mínění o značce...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

...a nevyzkoušených kombinací :?:

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Myslím si, že to dopadne tak, že vezmu zesík a hupky dupky do Špalíku, připojíme to na Heco a budeme zkoušet CD přehrávače až vybereme ten "správný", který do toho řetězce sedne nejlíp.
Jestli nesedne, tak bude asi Audiolab brzy na prodej :( . Na nové a kvalitnější bedny bych neměl € *fnuk*.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

jestli nesedne, tak nehledej problem v Audiolabu. Když už budeš zkoušet CD přehrávač, tak vyzkoušej i spojení s jinými repro! Připadlo mi, že hraje dobře s většinou anglických repro, Monitor, Epos, vyšší BW...

Odpovědět