Jaký zesilovač ke Xavian ?
Re: Jaký zesilovač ke Xavian ?
Možná by bylo nejlepší domluvit si v Xavianu úpravu výhybky, protože Perla je naladěná na dlouhodobý diplomatický poslech a výškami tudíž nijak nehazarduje.
Ladění je spíše nechat pri poklesu žhavého pásma vyšších středů vyznít polypropylenový středobas, který oproti papíru déle doznívá .
Ladění je spíše nechat pri poklesu žhavého pásma vyšších středů vyznít polypropylenový středobas, který oproti papíru déle doznívá .
Probudit od středů výše znamená poladit výhybku.
Však píšu úpravu výhybky.
Jo jo setkali jsme se ve stejným čase
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dasta:
Jestli je Perla laděná jak říká Dasta, kup si raději jiné bedny. Jrd....Perla je naladěná na dlouhodobý diplomatický poslech...
Tak, konecne to zaznelo. Uprava vyhybky to zlepsi mirne, detaily a vykreslenost, to chce jine menice, soucastky,...
Mam takto zkusenost s Ambra, po poslechu u me, nakouknuti dovnitr, jsme s majitelem naznali, ze pujdou do inzerce.
Mam takto zkusenost s Ambra, po poslechu u me, nakouknuti dovnitr, jsme s majitelem naznali, ze pujdou do inzerce.
Nebo prodat Xaviany i zesilovač a zakoupit
reprosoustavy/neumann-kh-310-t25281.html
reprosoustavy/neumann-kh-310-t25281.html
Prodávat perly se mi úplně nechce. Důvodů je více. Je to na zakázku dělané bez bassreflexu, což se mi hodí kvůli spodním frekvencím. Navíc se mi designově líbí a sehnal jsem je za hodně dobrou cenu.
Stále bych chtěl jít cestou jiného zesilovače. S Arcamem to hrále znatelně živěji. Problém ale zase byl s nepřesnými basy.
Budu muset vyrazit do světa a poslechnout si je někde ve studiu s několika zesilovači. A potom vybrat.
Stále bych chtěl jít cestou jiného zesilovače. S Arcamem to hrále znatelně živěji. Problém ale zase byl s nepřesnými basy.
Budu muset vyrazit do světa a poslechnout si je někde ve studiu s několika zesilovači. A potom vybrat.
Díky že sdílíš zajímavou variantu výběru Houdku.
Charakter zvuku pro své uši nejde moc vysvětlit. A soulad zesilovače s bednama je věc na kterou není univerzální odpověď.
Dodnes mě mrzí, že sem prodal zesilovač po úpravě od Dawsoo. Zkreslující s malou kontrolou basů, ale tak muzikální, že byl problém vypnout hudbu.
Byly k nim jako přirostlé reprosoustavy, které skovávaly slabiny zesu a daly vyniknout té malebnosti dané konstrukcí. Po nutnosti změny beden po přestěhování do pokoje s horší akustikou kouzlo barev středů a timingu trochu zmizelo.
Teď mám po všech stránkách lepší mosfetový koncák ideálního zvuku na vyladěné kompozici pevného výkonu a kontroly basů s barevnou hrou na vyšších tónech podobnou kvalitní lampě s vhodnýma bednama. Dává jasně najevo jaký je zdroj zvuku, jako nahrávka a zdroj zvuku. Bedny od Dawsoo mi doladil Kocour na mé ouško a kdybych měl lepší akustiku, mohlo by to připomínat Xavian Orfeo.
Bedny jsou upravené pro mne, mám problém se sluchem na středech a potřebuji je co nejhladší, čili něco jako monitory BBC.
Píšeš o Perlách v uzavřence. V tom vidím podobnost s mou cestou mimo posluchačskou většinu. Dokonce mi po 2 dnech poslechu Perel začal vadit přední basreflex. Mám doma dvoje DIY bedny se zadním basreflexem a je to pro mne lepší.
Sestava je velmi informativní co se nahrávek týká. Nic takového mi doma ještě nehrálo. A to je až rušivé. Naštěstí mám předzesilovač s korekcema, protože dynamické přebasované nahrávky elektronické hudby tlučou do oken, ubírám basy a akustická hudba zvláště starších nahrávek potřebuje "pocukrovat" na basech (pro mé uši). Kdybych tohle řekl ve studiu nevím zda by věděli co s tím.
Co jsme se vyblbli s kamarády s testama všeho možného bych řekl, že dobrý zesilovač rozehraje bedny na maximum. Proto překvapí základní bedny o charakteru co jde do ucha aby uši relaxovaly a k nim co nejlepší zesilovač. U Patmanna nás rozbil Accuphase e305. Hrál se všema bednama co mu tam kámoši natahali. A naopak nižší model Accuphase značky mi nesednul.
Další věc bych poznamenal, že i sluch se časem tříbí a s tím i nároky na systém. Informací a možností je nepřeberně. Jak píšeš, objet a zkusit kombinace, případně navštívit kolegy kde to hraje i za rozumné prostředky.
Přeju trochu toho štěstíčka a jít do toho s tím srdíčkem a sestava pro Tebe přijde.

Charakter zvuku pro své uši nejde moc vysvětlit. A soulad zesilovače s bednama je věc na kterou není univerzální odpověď.
Dodnes mě mrzí, že sem prodal zesilovač po úpravě od Dawsoo. Zkreslující s malou kontrolou basů, ale tak muzikální, že byl problém vypnout hudbu.
Byly k nim jako přirostlé reprosoustavy, které skovávaly slabiny zesu a daly vyniknout té malebnosti dané konstrukcí. Po nutnosti změny beden po přestěhování do pokoje s horší akustikou kouzlo barev středů a timingu trochu zmizelo.
Teď mám po všech stránkách lepší mosfetový koncák ideálního zvuku na vyladěné kompozici pevného výkonu a kontroly basů s barevnou hrou na vyšších tónech podobnou kvalitní lampě s vhodnýma bednama. Dává jasně najevo jaký je zdroj zvuku, jako nahrávka a zdroj zvuku. Bedny od Dawsoo mi doladil Kocour na mé ouško a kdybych měl lepší akustiku, mohlo by to připomínat Xavian Orfeo.
Bedny jsou upravené pro mne, mám problém se sluchem na středech a potřebuji je co nejhladší, čili něco jako monitory BBC.
Píšeš o Perlách v uzavřence. V tom vidím podobnost s mou cestou mimo posluchačskou většinu. Dokonce mi po 2 dnech poslechu Perel začal vadit přední basreflex. Mám doma dvoje DIY bedny se zadním basreflexem a je to pro mne lepší.
Sestava je velmi informativní co se nahrávek týká. Nic takového mi doma ještě nehrálo. A to je až rušivé. Naštěstí mám předzesilovač s korekcema, protože dynamické přebasované nahrávky elektronické hudby tlučou do oken, ubírám basy a akustická hudba zvláště starších nahrávek potřebuje "pocukrovat" na basech (pro mé uši). Kdybych tohle řekl ve studiu nevím zda by věděli co s tím.

Co jsme se vyblbli s kamarády s testama všeho možného bych řekl, že dobrý zesilovač rozehraje bedny na maximum. Proto překvapí základní bedny o charakteru co jde do ucha aby uši relaxovaly a k nim co nejlepší zesilovač. U Patmanna nás rozbil Accuphase e305. Hrál se všema bednama co mu tam kámoši natahali. A naopak nižší model Accuphase značky mi nesednul.
Další věc bych poznamenal, že i sluch se časem tříbí a s tím i nároky na systém. Informací a možností je nepřeberně. Jak píšeš, objet a zkusit kombinace, případně navštívit kolegy kde to hraje i za rozumné prostředky.
Přeju trochu toho štěstíčka a jít do toho s tím srdíčkem a sestava pro Tebe přijde.

Houdek...co jsou nepřesné basy? To může být i nějaký problém ve středech. Ty se podílí na "přesnosti" basů
Na poznámku o reprokabelu jsi vůbec nereagoval. Čím to máš propojené? Mně se středy zlepšili při přechodu na multicore.
Nevím proč, ale je to slyšet hlavně na zpěvu a mluveném slovu.
Na poznámku o reprokabelu jsi vůbec nereagoval. Čím to máš propojené? Mně se středy zlepšili při přechodu na multicore.
Nevím proč, ale je to slyšet hlavně na zpěvu a mluveném slovu.
Kdyby si to mel blizko na Moravu, stav se i s bednama
.

Madre Perlu jsem pro srovnani mel taky pujcenou doma a po cca 5 minutach jsem je odklidil do rohu a druhy den odvezl zpatky do Xavianu. Souhlasim s tim co pise Dasta, a to to pise jeste hodne diplomaticky. Pro me absolutne nerealisticky zvuk, uplne jak pod dekou. Prislo mi to, jako kdyby to byly bedny udelane pro nejake hotelove lobby, aby to nikoho nerusilo. Ja chapu, ze to je tezke rozhodnuti, ale hranim si se zesilovaci, kably, lampami a ja nevim cim moznym, budes jenom hledat workaround, ktery hlavni problem stejne nevyresi. To proste vyresi jen vymena repro.
90% problému se zvukem jsou bedny a místnost, zesilovač řeší 5% problému. Na komerčních hifi malých budkách je snad pokaždé problém, že nehrají pravé basy, pokaždé mají místo poctivého spodního basu jen zdvih a bučení na 80-200 Hz aby se neřeklo. A tady ještě pro jistotu výhybkou vytvoří zvuk alá staré Tesly.
Už někdo zmiňoval, ale myslím že tenhle problém beze zbytku vyřeší monitory od Neumanna s měřením místnosti a na starosti se zesilovačem můžeš nadobro zapomenout.
Už někdo zmiňoval, ale myslím že tenhle problém beze zbytku vyřeší monitory od Neumanna s měřením místnosti a na starosti se zesilovačem můžeš nadobro zapomenout.
Zatím díky za všem za komentáře a některým za podnětné náměty.
jenom uvádím, že u těchto beden nemám víceméně žádný problém s basovou složkou.
Pro ještě lepší basový projev to mám spojeno se subwooferem REL.
To co mě trochu trápí je právě střední a vysoké pásmo (jak se zmiňuji výše).
Pro mě bude asi nejméně nákladné jít cestou úpravy vyhýbky. Přeci jenom to vyjde násobně méně než pořizovat nový zesilovač a ještě s nejistým výsledkem.
Už jsem ve spojení s Xavianem, který se úpravě zdá se nevyhýbá.
Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat členům fóra, kteří mě touto cestou nasměrovali.
Zvláště jednomu nejmenovanému, se kterým jsem si včera fajn popovídal.
jenom uvádím, že u těchto beden nemám víceméně žádný problém s basovou složkou.
Pro ještě lepší basový projev to mám spojeno se subwooferem REL.
To co mě trochu trápí je právě střední a vysoké pásmo (jak se zmiňuji výše).
Pro mě bude asi nejméně nákladné jít cestou úpravy vyhýbky. Přeci jenom to vyjde násobně méně než pořizovat nový zesilovač a ještě s nejistým výsledkem.
Už jsem ve spojení s Xavianem, který se úpravě zdá se nevyhýbá.
Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat členům fóra, kteří mě touto cestou nasměrovali.
Zvláště jednomu nejmenovanému, se kterým jsem si včera fajn popovídal.
Zdravím všechny, v pátek jsem navštívil Xavian, kde se mě velmi ochotně věnovali. Během dvou hodin, co p. Barlleta pracoval na úpravě výhybky mých Madre Perla, jsem si poslech několik zesilovačů a pro mě jednoznačně velké překvapení v podobně výborně znějícího Cambridge CXA81. Samozřejmě na Normu IPA 140 se úplně nechytal, le to jsme cenově v jiných vodách. Naopak trochu zklamání nad nevýrazným projevem Roksan Attesa.
Po úpravě výhybky hlásím velmi pěkný posun vyšších frekvencí směrem vzhůru na frekvenční křivce. nyní se mi to poslouchá o hodně lépe. Má to živější charakter.
Zesilovač tímto zatím řešit nehodlám. I když "Hifi červíček" stále hlodá, že
Ještě jednou díky všem za rady a Hifi zdar !!!
Po úpravě výhybky hlásím velmi pěkný posun vyšších frekvencí směrem vzhůru na frekvenční křivce. nyní se mi to poslouchá o hodně lépe. Má to živější charakter.
Zesilovač tímto zatím řešit nehodlám. I když "Hifi červíček" stále hlodá, že

Ještě jednou díky všem za rady a Hifi zdar !!!