K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)

Příspěvek od marvinnrv »

Důvod AVRka v sestavě jsem tady psal pocitově 27x, zda patřiš mezi ty co to do teď nechápou, tak jedině že si najdeš k tomuto tématu starší vlákna. Znovu se k tomuto kolotoči vracet nebudu...

Osobně jsem u mě doma měl nespočet lidí, co buď poslouchali mojí sestavu, či dokonce Marantz SR700x odemne kupovali za účelem stejného řešení a ani jeden z těch lidí ve finále neměl jedinej problém s tím jak ta sestava, či už samotná třída tohoto AVR Marantzu hraje ve stereu a to že mezi nimi bylo dost skalních zastánců pouze syrového stereo poslechu přez dvoukanál.

Chápu ale, že zde je pojem AVR něco jako vulgární slovo.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jak může někdo, kdo nekrade koupit maželce meďáka Q5, to mi hlava nebere!!!

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

marvinnrv
Já samozřejmě nerozporuji, že řešení s 11ti kanálovým receiverem (za 50tis nákup) je pro tebe naprosto skvělé řešení pro stereo poslech a ani to, že inspiruješ ostatní, aby šli stejnou cestou. Prostě zase ty pochop, že lidi jako Pítrs nebo Oldear tímto obdobím prošli už před léty a zjistili, že tudy cesta ke kvalitnímu stereu nevede. Já mám třeba doma receiver Denon AVR-4810 ale pro stereo je to nepoužitelné, na kino je to fajn.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa
Hm, super, ale značky co tam jmenuješ jako předražené a nekvalitní tu nikdo nemá, takže to máme chápat jako výstrahu, kdyby to náhodou někdo uvažoval?
Jinak mě opravdu fascinuješ s tím Benchmark AHB2 - jsi filuta, abys nebyl nařčen, že nikdy nic cizího nepochválíš tak pokaždé ukážeš právě jen ten AHB2 a ejhle, on se v CZ/SK koupit nedá. Škoda.
Za kolik dokážeš vyrobit klon Soulution 710? Pár zájemců by tu bylo.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Jiri, ale da sa kupit v EU:
- https://www.helios-online.nl/shop/28-11 ... mark+Media

A odkaz na novy zosilnovac Sroll som sem dal, pretoze do tejto temy "aky zosilnovac" IMHO patri.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Bazi36,
Tvůj poslední příspěvek má v sobě zapšklost hodnou bolševického okresního tajemníka pro ideologii.
Až je z toho člověka zle, dá se říci skoro na blití.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

A jak vlastně hraje ta X5?

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Dasta píše:
03 říj 2019 14:48
Bazi36,
Tvůj poslední příspěvek má v sobě zapšklost hodnou bolševického okresního tajemníka pro ideologii.
Až je z toho člověka zle, dá se říci skoro na blití.
A ja cekal Dasto, ze se chytí někdo méně inteligentní a dokonce konkrétní. Ale omlouvá te, zes zrejme necetl predchozi diskusi. Musis rozlisovat vazne mysleny prispevek a narazku na predchozi souvislosti. Uz to oznaceni vozidla te mohlo trknout. Panebože :roll: .

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jiri píše:
03 říj 2019 14:14
marvinnrv
Já samozřejmě nerozporuji, že řešení s 11ti kanálovým receiverem (za 50tis nákup) je pro tebe naprosto skvělé řešení pro stereo poslech a ani to, že inspiruješ ostatní, aby šli stejnou cestou. Prostě zase ty pochop, že lidi jako Pítrs nebo Oldear tímto obdobím prošli už před léty a zjistili, že tudy cesta ke kvalitnímu stereu nevede. Já mám třeba doma receiver Denon AVR-4810 ale pro stereo je to nepoužitelné, na kino je to fajn.
Spíše bych to tak nehrotil, nezobecňoval. Příklad ze života běžného "nepostiženého" spotřebitele.

AVR od Marantze v cenové kategorii 45tisíc má kamarád a shodou okolností má i starší italský stereo integráč s možností zapojení jako konec (stál cca 25tisíc před nějakými 10 lety).

Podotýkám, že má jen stereo a o domácí kino ani do budoucna nemá zájem - přesto si koupil AVR, aby mu posloužil jako centrum domácí zábavy (rádio, stream, lepší dac než v DVD přehrávači, připojení TV).

Dokud měl místo v polici, tak z AVR vedl analogový signál do italského konce a představovalo to pro zvukový projev jakýsi pozitivní, byť nevelký, přínos. Když potřeboval místo v polici uvolnit, tak začal hrát přímo z AVR do repro a nebyl to pro něj nijak zásadní problém - a to ten stereo zesík ani neprodal, jen potřeboval uvolnit místo...

Možná, že když si za oněch 45 tisíc představím samostatný streamer (případně separátní DAC ) + stereo zesilovač, kabeláž propojovací i napájecí, tak dostanu zvukově horší řešení než takové all-in-one AVR představuje.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Strejdin píše:
03 říj 2019 14:48
A jak vlastně hraje ta X5?
Mohla by pomerne slusne:
The BMW X5 incorporates all of the signature features that have successfully been implemented by Bang & Olufsen.
...
- 7 tweeters
- 7 midranges
- 2 subwoofers
Fully active 16-channel amplification
1200 watts maximum output – 500 watts dedicated to subwoofers
Zdroj: https://www.bang-olufsen.com/en/solutio ... ive/bmw/x5

Len neviem ci Oldear kupil manzelke i hifi vybavu... :-))

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Uff, s hifi systemom v X5 je to nejake komplikovane.

Aspon u aktualneho modelu je zakladny hifi model:
Díky 10 reproduktorům a digitálnímu zesilovači s výkonem 205 W poskytuje systém HiFi reproduktorů vynikající zvukový zážitek pro všechny cestující.
Ten ide rozsirit na Harman Kardon Surround Sound System za 13 500 Kc.
Hlavním prvkem je mimořádně účinný digitální devítikanálový zesilovač s výkonem 464 W a individuálně nastavitelným ekvalizérem. Plně automatický ekvalizér v závislosti na rychlosti jízdy přesně kompenzuje veškerý hluk v pozadí změnou hlasitosti. 16 reproduktorů vytváří na každém sedadle bohatý a prokreslený zvuk.
Alebo za priplatok 135 500 Kc rozsirit na Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System.
Audiosystém Bowers & Wilkins Diamond s prostorovým zvukem nabízí ve voze vynikající studiovou kvalitu zvuku. Pečlivé umístění reproduktorů zaručuje, že řidič a spolujezdci si vždy budou užívat ten nejlepší možný zvuk bez ohledu na to, kde zrovna ve voze sedí. 20 reproduktorů má celkový výkon 1500 W a zajišťuje fascinující podání zvuku.
Tak si vyberte co radsej: "vynikající zvukový zážitek", "bohaty a prokresleny zvuk" alebo "fascinujici podani zvuku" ? :-)

Zdroj textu: https://www.bmw.cz/cs/ssl/configurator.html

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, trefils to. 16 repro a Harman Kardon Surround Sound System, na ten její popík jí to stačí. Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System jsem jí nechtěl zaplatit. Navíc DAB+, ale to je prasečina, fuj.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak to nehra horsie nez Harman Kardon v modele z roku 2001 u inej nemeckej znacky, tak to postaci i na narocnejsie zanre nez len popik :-))

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ale jo, dá se to. S tím starším Harmanem jsem to neporovnával. Má tam akustickou izolaci předních bočních oken, tak je tam celkem klid a ani ten 6 V tam moc neruší.

Odpovědět