K Focal Electra 1028, aky zosilnovac?
Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac?
Abych se vrátil k mé poslední poznámce. Nové dvakrát tolik, a tyto co jsem vám jsem poslal jako příklad, jsou také nové-vystavené. A chce mi snad někdo namluvit, že prodejce- (podotýkám, že to není garážník ale obchodní řetězec s elektronikou)je ztrátový? Tak marže je marže. A že kvalita cenovky není vždy s kvalitou ruku v ruce je snad všem jasné. Můj subjektivní dojem je, že takové KEF R7 i když za půl ceny hráli líp než zde probírané. To je můj PRAKTICKÝ názor a zkušenost.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv:
Mas pravdu, o nakladech na Stelly nevim nic. A prave proto tu ze sebe nedelam pitomce tim, ze bych je jakkoliv hodnotil natoz kritizoval...
To same plati s auty.
A i kdyby mel Focal na jednech Stellach cisty zisk nebo klidne i jen EBITDA ve vysi 2 mil. Kc, je to uplne v poradku. Je to svobodna firma a ma plne pravo si o svych produktech volne rozhodovat. Doby, kdy nekdo z "lidu" urcoval podnikum, za kolik museji prodavat, jsou nastesti davno pryc.
A pokud si myslis, ze to Focal dela blbe a draho, nic ti nebrani delat to lip a levnejc... Jenze trousit bezzubou kritiku plnou zakladnich hrubek je snazsi...
Odhod tu vecnou nenavist, ktera cisi z vetsiny tvych prispevku vuci lidem, kteri proste maji jiny nazor, nezamenuj sve domnenky a predstavy za fakta, s jistotou se vyjadruj jen o vecech, ktere duverne znas, a za toho blba nebudes. Je to snadny .
Mas pravdu, o nakladech na Stelly nevim nic. A prave proto tu ze sebe nedelam pitomce tim, ze bych je jakkoliv hodnotil natoz kritizoval...
To same plati s auty.
A i kdyby mel Focal na jednech Stellach cisty zisk nebo klidne i jen EBITDA ve vysi 2 mil. Kc, je to uplne v poradku. Je to svobodna firma a ma plne pravo si o svych produktech volne rozhodovat. Doby, kdy nekdo z "lidu" urcoval podnikum, za kolik museji prodavat, jsou nastesti davno pryc.
A pokud si myslis, ze to Focal dela blbe a draho, nic ti nebrani delat to lip a levnejc... Jenze trousit bezzubou kritiku plnou zakladnich hrubek je snazsi...
Odhod tu vecnou nenavist, ktera cisi z vetsiny tvych prispevku vuci lidem, kteri proste maji jiny nazor, nezamenuj sve domnenky a predstavy za fakta, s jistotou se vyjadruj jen o vecech, ktere duverne znas, a za toho blba nebudes. Je to snadny .
Bez komentare...
To mě.....Oldear píše: ↑30 zář 2019 20:16marvinnrv
To byla soukromá zpráva a já se nikam neschovávám. Ty nevíš, co to je a jak s ní zacházet? Když už cituješ, tak přesně a nevytrhávej věty z kontextu. Prosil bych bez těch hrubek, to mně vždycky rozčílí. Možná však po Tobě toho chci mnoho.
Tak dobrou, teď točím LP Big Country-The Seer ( 2019 ) a moc se jim to nepovedlo. CD z 80. je proti tomu podstatně lepší.
Nejhorší, kdyż si člověk o sobě myslí to, co není!
tiborko... , v prvom mojom príspevku v tomto vlákne som sa ti snažil po tvojej otázke
slušne naznačiť , kde je problém, že žiadny zosilňovač tým ( inak slušným..) boxom "bassy" nevyrobí, pretože ich jednoducho (také basy, aké očakávaš) nezahrajú, nemajú šancu. A preto sú ukričané....Tých + - 10 strán som iba ja nenapísal. A s Focalmi skúsenosť mám, používal som ich meniče, takže skúseností s nimi mám dosť a viem, že žiadny zosilňovač s takými 6,5" "bassy" nevyrobí. Ak si to doteraz nepochopil, tvoj problém, nechaj si poradiť od Oldeara alebo Pitrsa . Tí ti povedia od koľko EUR ceny začnú boxy hrať basy od koľko Hz.Ahojte.
Hladam zosik k tymto repro, viem ze to bude narocne a aj tazke nieco poradit do 2000€ ale skusim.
Vitane su hlavne realne skusenosti majitelov tychto reproduktorov.
Dakujem:)
Miestnost (obyvacka) cca 9x6m+
Preferoval by som zosilnovac s lepsimi “bassmi” lebo sa mi zdaju na mojom roteli trochu ukricane.
Lacinko ved ale x krat som napisal ze viem ze vacsie menice zahraju hlbsie basy.
Ze tieto focal repraciky nehraju hlboke aj to viem ale s accuphase hraju uplne inak a lepsie ako s rotelom. Moja predstava bola +- takato. A ked sa ti tomu verit nechce ani to mi nevadi:)
A tymto by sme to uz mohli uzavriet si myslim
Ze tieto focal repraciky nehraju hlboke aj to viem ale s accuphase hraju uplne inak a lepsie ako s rotelom. Moja predstava bola +- takato. A ked sa ti tomu verit nechce ani to mi nevadi:)
A tymto by sme to uz mohli uzavriet si myslim
Prosím Vás, co to je Lacinko? Moje slovenčina už věru není to co bývala...
Zdrobnělina jména Ladislav.
aha, děkuji. To je hezké, jak se tady lidi mají rádi...
to ZdenekJR: Ano,ano, bereš mi slova z úst. Je to moc krásné
Rider, napisal by si dojmy z navstevy v BV? Predpokladam, ze navsteva prebehla, ked sa tu teraz takto oslovujete...BVa píše: ↑26 zář 2019 11:39Rider
Ak nie si z druhého konca Slovenska, v sobotu bude v Trnave minivýstava , post207483.html?hilit=Duban#p207483 ,
kde bude pár zaujímavých veci (s ktorou nemám nič spoločné..)., Pretože pár "cezpoľných" sa chce zastaviť aj u nás, tak budem mať výnimočne v sobotu otvorené. Ak chceš , kľudne sa príď pozrieť , nikoho nelegitimujem, nepoznám ťa, takže anonymne sí príď overiť, o čom hovorím a čo sú plnorozsahové boxy...
Miero
Cital si moj koment k tomu?
Cital si moj koment k tomu?
-
- Kontaktovat uživatele:
V sobotu som si bol vypočuť reproduktory v TrnaveMiero píše: ↑01 říj 2019 15:47Rider, napisal by si dojmy z navstevy v BV? Predpokladam, ze navsteva prebehla, ked sa tu teraz takto oslovujete...BVa píše: ↑26 zář 2019 11:39Rider
Ak nie si z druhého konca Slovenska, v sobotu bude v Trnave minivýstava , post207483.html?hilit=Duban#p207483 ,
kde bude pár zaujímavých veci (s ktorou nemám nič spoločné..)., Pretože pár "cezpoľných" sa chce zastaviť aj u nás, tak budem mať výnimočne v sobotu otvorené. Ak chceš , kľudne sa príď pozrieť , nikoho nelegitimujem, nepoznám ťa, takže anonymne sí príď overiť, o čom hovorím a čo sú plnorozsahové boxy...
Strávil som tam cca 2 hodiny
Počúval som hlavne stredné f3roy
Bedne hodne univerzálne zahrali veľmi dobre rock pop metal klasika
V rámci ceny neviem či sa dá zohnať niečo lepšie
Tie veľké posunuli reprodukciu ešte ďalej
Mal som problém odísť ako ma bavili keby som mal dostatočne veľký priestor určite by som ich skúsil
Žiadne prifarbenie basov ako na monitor audio atď
Dizajn to už každý si musí zohľadniť čo by bol ochotný mať doma
Poprípade čo dovolí ženuška
Ale dá sa vybrať z prírodných dyh tak si asi každý vyberie
Majiteľ hodne ochotný netlačil kaleráby do hlavy ako poniektorí predajcovia
Určite pokiaľ budete v Trnave objednal by som sa na posluch
2 Miero
Keby bol u nás, tak by vedel čo myslím pod fullrange zvukom a určite by nebol ofrklý ,ticho by sedel a šúchal nohami , alebo by robil toto, ..
A s tými "dôvernosťami" začal on, tak som mu to len vrátil.
Keby bol u nás, tak by vedel čo myslím pod fullrange zvukom a určite by nebol ofrklý ,ticho by sedel a šúchal nohami , alebo by robil toto, ..
A s tými "dôvernosťami" začal on, tak som mu to len vrátil.
Ale lacinko:) suchal nohami? Myslis ze som nic lepsie nepocul ako mam doma, myslis ze len ty mas fullrange reproduktory? Ked mi skonci praca v ke tak sa utcite zastavim neboj a mozes sa predviezt. Jo?:)