K Focal Electra 1028, aky zosilnovac?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zamčeno
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac?

Příspěvek od Miero »

Namet na dalsiu debatu. Aku hifi zostavu by ste poskladali za 600 tisíc Kč resp. 23000 EUR? :-)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tak v poho, ty reakce respektuji, máte na ně právo a dalo se to vlastně očekávat. Ozvali se přesně ty "socky", kteří tady alespoň jako ty socky vystupují ve vztahu ke koupi drahé elektroniky. Čekáte, že někdo, kdo si drahou elektroniku bude chtít koupit, tak to musí s Vámi konzultovat, jestli to náhodou není blbost, či naivita. To že souhlasíte s tím zoufalcem ve smyslu, že kdo vydělá peníze je blbec, tak je to Váš problém a Vaše vizitka. Dál to nechci komentovat, jsou to pořád stejní jedinci a snad i pro to sem přišli, aby prudili.

Ve vztahu k tomu tzv. předraženému High-endu, kromě těch "socek" se tady a nejen tady, ale i mém vzdálenějším okolí projevuje ještě jeden fenomén. V době aktivního života před důchodem to byli také na 100% vyznavači toho High-endu a měli podobnou výbavu, realizovali všechny ty experimenty s kabelem, podložkou a pod. Do Hifi cpali veškeré prostředky až na hranu výhrůžek rozvodem. V okamžiku, kdy se dostali do důchodu a už nemají kačáky nazbyt, či jsou z nich hluchouni jako dělostřelci, tak najednou to vidi přesně opačně. High-end je nesmysl a vyhazování peněz a různé experimenty s čímkoliv v Hifi jsou blbost, protože to nikdo neslyší. Neuvědomují si, že to jen oni to nemusí slyšet a jsou to oni, pro koho je to drahé Hifi skutečně drahé. Ale co, hlavně světu mír.

Všem ať to parádně hraje.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Miero,
pokud přijdeš do hifi studia s jakýmkoliv finančním obnosem, tak si za něj koupíš to, co Tobě bude vyhovovat, jak zvukově, tak cenou a žádný zoufalec někde na fóru, či prodavač z toho studia Tě do toho nemá vůbec co kecat. Prodavač může akorát doporučit a jestli to budeš respektovat, je jen na Tobě. Pak si budeš v klidu domova poslouchat hudbu, která Tě vyhovuje a na žádném fóru nebudeš nikoho kritizovat, že si koupil něco jiného, či dokonce dražšího. Kapišto.

A ještě reakce na toho "kádrováka"

Ano, a teď dělám kádrováka na trhu v Německu už více jak 20 let a celkem úspěšně. Fuj, samochvála smrdí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To že souhlasíte s tím zoufalcem ve smyslu, že kdo vydělá peníze je blbec, tak je to Váš problém a Vaše vizitka.
Ale to nikto nepovedal.. Blbec je ten, čo zarobil peniaze, ale vyhodil ich za "pozlátený prd" a ešte sa tým chváli ako výhodnou investíciou a čaká, že všetci mu to schvália a budú závidieť... A pritom tvrdí, že to musí byť kvalitné, lebo je to "dostatočne" drahé ;) . To, že skúmaš "blbosť" potenciálnych zákazníkov v Nemecku, dosť vypovedá. Zarábaš na hlúposti, ale evidentne to zanecháva stopy. Ale to je tvoj problém.
A nakoniec, blbec je ten, čo nepoužíva tú "hmotu" medzi ušami na to, na čo nám ju evolúcia nadelila. Ale ak je tá hmota "vytlačená" prachmi, je to poznať..Ako sa hovorí," komu nie je zhora dané, v apatyke nekúpi".. Ani keď na to má *taktone* .

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Oldear:
Ať si kupuje bedny za 4 míče kdo chce, já jen píšu, že za tu cenu na tom neni jediné věci, která by takovou cenu ospravedlňovala, krom té, že si ji z prstu vycucal sám FOCAL. Prober se z té diskotéky. Je tu kus nalakované dřevěné skříně osazené pěti měničema, vyhýbkou, vytlumením a konektorama, nic z čeho ve finále vyleze suma čtyř milionů. Snad mi tady nebudeš teď chtit psát, že ta cena plyne z toho nedzemského přednesu, který tyhle soustavy podávají ... ani ho..o!! Nebo mi snad chceš řict, že ten přidanej středobasovej měnič a předimenzovanej basák oproti Stelle dělá rozdíl "pouhých" 1.8milionu ... jako vááážně?? *sunglases*

Ikdyž by se našel účastník, který by koupil i "upravenou" verzi Mk2 za skvělích 4 990 000,- *bravo*

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

BVa: Kdo tu napsal, že co je drahé, je nutně i dobré? Tahle nepřejícnost a vkládání ostatním do úst své vlastní choré myšlenky, je fakt mor a nic dobrýho z toho vzejít nemůže.

Jinak souhlas s Kocmeisterem. Hodně zajímavej úhel pohledu *thumbs up*
Nadral reprosoustavy

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Míchaj se tu hrušky s jabkama. Předraženej hájend si kupujou snobi,oligarchové z Ruska,Číny nebo např. "shakeové" z oblastí Perskýho zálivu. Naopak drahý high-end je pro šťastné hifisty,kteří na to maj.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

sekal: Oldeara se zastávat nehodlám, taky mi svým broukpytlíkovstvím není zrovna sympatickej, ale to nic nemění na tom, že ta citace stejně nesedí. Proč? On napsal "kvalitní = drahé" a to chápu jako naprosto prázdnej výrok, protože co je to vlastně "drahé"...? 100 tisíc, pět milionů? Pro každýho z nás drahota znamená něco jinýho. Někteří by nejraději řekli, že od určitý cenový hranice už je to všechno levá, ale je? Nebo je to o nich a o malý domů, aby si obhájili to svý? Prostě ode zdi ke zdi.

Takže takhle: oldearova rovnice podle mě dává v tržní ekonomice smysl, ale nijak nesouvisí s tím, co jsem napsal já. Moje rovnice zní drahé ≠ kvalitní ;-)
Nadral reprosoustavy

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Proč řešíte takové slovíčkaření, každy normální a zkušený hifista to snad rozkoduje správně.

Tak oprava: Né všechno drahé musí být zrovna kvalitní, ale většina toho kvalitního je drahá. Pánové, to je 40 letá zkušenost a nekupuje se jen podle ceny, ale podle svých uší.

Netušil jsem, že více jak 40 letá zkušenost je broukpytlíkovství, ale co člověk se pořád učí.

Rider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rider »

Marvinnrv celkom ma zaujima aku mas doma aparaturu.
Napis co sa ti podarilo kupit za zlomkovu cenu.
Ja som natrafil u jedneho chlapca v garazi na philips cd880 co nepouzival kvoli nefunkcnym dvierkam. Akoze neni to nic referencne ale zvukovo ujde celkom a stalo ma to 30€
Momentalne je v oprave na celkovej generalke.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zdá sa, že tu nejako miznú príspevky..A nie jeden. *thumbs down* :roll: .

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

K věci. Rider, mám takovou fakt seriózní žadost. Mohl by jsi napsat proč jsi vybral tyto bedny? Jaké jsi měl priority, cenový strop, a co ostatního bylo ve výběru? Š koda, že jsi hned na začátku nenapsal, že ten "hangár" kde hraješ je jen dočasný a chystáš to přesunout do menší poslechovky. Pokud nechceš jít s tímto na forum písni do SZ.

analytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od analytik »

Jak to, že se zase promazávají příspěvky na tomhle pos..m foru?
Starý ucho - primitivní sociopat - potom tady z toho vychází jako empatický filantrop. *headbang*

admin:
Zruš mi účet!!!

sekal

Příspěvek od sekal »

Herrer: Ten výrok, který se zjevně v aktuální diskuzi "někomu" nehodil, a proto byl smazán, je zcela jasný. Já ho jako prázdný nevnímám. Téma, které se tady v posledních dnech diskutuje, je jednoznačné - Highend neboli drahé audio komponenty. Na to také reagovali ostatní příspěvatelé vč. autora onoho příspěvku. Nějaké sémantické rozmělňování je zbytečné.

Kdo se v HiFi alespoň trochu orientuje ví, že vztah drahé = kvalitní, naprosto neplatí. To je již dávno překonané dogma. Kdo má v tomto pochybnosti, nechť si začne pročítat recenze s měřením ve Stereophilu a dalších podobných periodikách. Skutečně highendových značek, jejichž produkty mají špičkové parametry, které, dejme tomu, alespoň částečně kompenzují jejich vesměs šílenou cenu, je velmi, velmi málo. V podstatě se dají spočítat na prstech jedné ruky. Většina drahých komponentů jsou jen předražené, lesknoucí se škatule se zcela průměrnými až podprůměrnými parametry. Je mi líto..

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Sekale, blb napsal kvalitní = drahé. Ty ho obviňuješ z toho, že napsal drahé = kvalitní. To je rozdíl,ne?

Zamčeno