čekal bych že tu bednu změříš před úpravou a po úpravě a hodíš sem rozdíl v čem jsi ji vylepšil - že se něco změnilo ve zvuku může být jen tvůj dojemkopyto píše: ↑05 srp 2025 19:12Tak jo, kondenzátor přilepen, bedna vytlumená a uzavřená - a nepřekvapivě je to úplně jiná bedna ve všech spektrech. Zkreslení zmizelo (nejen ten nejslyšitelnější problém z tweeteru), ale i ze středů, basy jsou rázem konkrétnější...paráda
Takže jestli máte starší bedny a váháte, zda to udělat, jděte do toho - já to rozhodně udělám u beden, kde nebyly kondenzátory měněné a nemají na první dobrou žádný uši rvoucí problém.
Kapacita kondenzátorů ve výhybce
Re: Kapacita kondenzátorů ve výhybce
Bohužel nemám jak změřit, a asi ani se v budoucnu nechystám do toho pouštět; nechci skončit v králičí díře, z které není návratu. Radši jen poslouchám s vědomím, že nic v mém řetězci není "dokonalé".Tenhle pár měl ale tak výrazné a slyšitelné zkreslení na výškách, že to zlepšení opravdu dojem nebyl.
měřící mikrofon stojí asi 3000 Kč a software je zdarma
Tak pokud to zkreslení bylo výrazné a nyní je zvuk v pohodě, není důvod vyhazovat 3000 za mikrofon. Navíc u tak starých reproduktorů je výměna kondenzátorů nutnost. Bývají po těch letech změněné kapacity a některé KO. Už jsem jich měřil a měnil vícero u takto starých reproduktorů. Navíc svitek je již na věky a nemusí nic řešit jen užívat poslech.
S tímto musím souhlasit.Nikdy člověk neví jaký brum nebo cokoliv jiného může pustit omylem do beden a pak to žádný kondik nezachrání.Mám to ve všech bednách. :|A to dělám velmi strmé výhybky.