"KOTOUČÁK"

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
MirJel
Kontaktovat uživatele:

Re: "KOTOUČÁK"

Příspěvek od MirJel »

Pioneer RT 707 se prodává i v ČR poměrně často... kolem 15tis rozumný do 20 tis TOP, po seřízení a servisu

párkrát jsem jej viděl i ja 12tis (Aukro, Bazos...)

zde např: http://elektro.bazos.cz/inzerat/1358141 ... taveni.php

RT 909 je ale RT 909 myslím, že není ani zvukově kvalitnější než 707, ale je to prostě krásný, velký kus nábytku, top produkt v top ceně...

Peníze za toto nejsou vyhozené, cena časem jen stoupá, levnější to nebude... Ber jen dokonale vypadající kus, odřeniny nemají moc cenu

Pokud bych uměl, vložil bych sem fotky mojich Pioneerů, mám vše v té nejvyšší řadě z roku 1979 a je to prostě nádhera :-) Zvukově je samozřejmě současné špička s pěti nulama jinde, ale furt Pioneer z roku 1979 přehraje 90% současné produkce...

sinclair
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinclair »

Vynikajici po funkčni, parametrove i designove strance je vlajkova lod Grundigu, model TS1000, pripadne i TS945. Konkretne ja TS1000 mam, mam i Revox A77 i B77 a oba Revoxy /nic proti nim/vypadaji vedle TS1000 jako chudi pribuzni. Vyhoda Grundigu i Revoxu je pomerne snadna dostupnost ND, pokud se neco opotrebuje nebo poroucha v elektronicke casti. Vynikajici je i podpora vyrobce, potreboval jsem sadu hlav do B77 a za 14 dni po odeslani mailu mi hlavy z Loffligenu prisly a to tak, ze zdarma. Revoxy jsou delane tak trochu jako ruske tanky, pricemz ale stabilita parametru a parametry obecne jsou vynikajici.
Akaie, Pioneery a dalsi krasne stroje japonske provenience bych asi moc nedoporucoval, jsou sice krasne, ale pokud jej chcete plne funkcni a s predepsanymi parametry, je trochu problem sehnat servis, ve kterem by Vam ho dali takrikajic do pucu. Elektronicka i mechanicka cast je u nich resena pomerne komplikovane a i dostupnost ND je znacne horsi.

MichalP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalP »

Díky, nechci se unáhlit, koukal jsem na ebay, pěkný kousky jsou v Americe,ale problém je s dopravou,DPH atd.Taky někdy napájení.Taky ne vždy jsou fotografie kvalitní,aby člověk viděl všechny škrábance a odřeniny.Nejlepší je to vidět v reálu a raději si trochu připlatit.

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

MichalP píše:Díky, nechci se unáhlit, koukal jsem na ebay, pěkný kousky jsou v Americe,ale problém je s dopravou,DPH atd.Taky někdy napájení.Taky ne vždy jsou fotografie kvalitní,aby člověk viděl všechny škrábance a odřeniny.Nejlepší je to vidět v reálu a raději si trochu připlatit.
Na eBay je taky spousta prodejcu, co to maji jako hlavni zdroj obzivy...V USA je toho pomerne dost, nektere kusy v USA maji pruser 110V... Mnohokrat se stane, ze poslou fotky uplne jineho kousku, nez odeslou. Jelikoz se jedna o tezke a objemne veci, celnici to resi temer s urcitosti, zalezi jeste jakou spol. to posilaji, pak jeste krom DPH (i s dopravou), cla, resi i poplatek za vyrizeni cla... (DHL mi nedavno nauctoval 2500)... Pak se to musi za cca 1500-2000 vycistit, seridit a jsme stejne na te castce o ktere pisi... Neznam nikoho lepsiho na kotoucaky, nez vintageaudio.cz. Daji na to i nejakou zaruku, maji proverene dodavatele, myslim ze tech par korun usetrenych pri koupi pres eBay, za to nestoji...

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

Omluva, tech 2500 mi nauctoval Fedex... DHL to nebyl :-)

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

MirJel píše:Pioneer RT 707 se prodává i v ČR poměrně často... kolem 15tis rozumný do 20 tis TOP, po seřízení a servisu

párkrát jsem jej viděl i ja 12tis (Aukro, Bazos...)

zde např: http://elektro.bazos.cz/inzerat/1358141 ... taveni.php

RT 909 je ale RT 909 myslím, že není ani zvukově kvalitnější než 707, ale je to prostě krásný, velký kus nábytku, top produkt v top ceně...

Peníze za toto nejsou vyhozené, cena časem jen stoupá, levnější to nebude... Ber jen dokonale vypadající kus, odřeniny nemají moc cenu

Pokud bych uměl, vložil bych sem fotky mojich Pioneerů, mám vše v té nejvyšší řadě z roku 1979 a je to prostě nádhera :-) Zvukově je samozřejmě současné špička s pěti nulama jinde, ale furt Pioneer z roku 1979 přehraje 90% současné produkce...
Tak pod tohle se muzu podepsat taky. absolutni souhlas! *thumbs up*

MichalP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalP »

No jasně, ze států je to asi nesmysl, i když bych se teoreticky uměl vyhnout DPH, vzal bych to na firmu,ale je to fakt asi risk, lepší je si to někde omakat a koupit.
Co ten bazar v Praze na Husitský, jsou s ním nějaké zkušenosti?

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

MichalP píše:No jasně, ze států je to asi nesmysl, i když bych se teoreticky uměl vyhnout DPH, vzal bych to na firmu,ale je to fakt asi risk, lepší je si to někde omakat a koupit.
Co ten bazar v Praze na Husitský, jsou s ním nějaké zkušenosti?
Ted se jeden Pioneer RT-707 prodava v Anglii na eBay.co.uk, predpokladam,ze cena bude kolem 6000 - 9000 Kc. To by pro tebe byla super volba.
http://www.ebay.co.uk/itm/220967377330? ... 1438.l2649 Kdyby jsi potreboval pomoc s tou aukci, tak neni problem.
nebo ten Revox http://www.ebay.co.uk/itm/330694089778? ... 1438.l2649 ve sve dobe opravdovy hiend i kdyz ne uz takova stylovka no *taktone*

Mrkni na tohle forum, mozna ti to pomuze se rozmyslet http://forum.vintage-audio-laser.com/ga ... pic56.html

MichalP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalP »

Jo, díky,ten Pioneer vypadá docela dobře,jen tam píše, že posílá jen po Anglii, zkusím mu napsat jak by to bylo do ČR.

ron

Příspěvek od ron »

S MirJelovym zvolením sem vložím niekoľko jeho fotiek.

SA 9800, TX 9800, SG 9800, CT F1250, RT 909.. Gramec Garrard 100 Zero studio (1972)
Obrázek

kombinácia s vincentmi
Obrázek

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Nádherná sestava!

MichalP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalP »

Tak jsem zkusil tu aukci v Anglii, bohužel jsem ji projel.Nakonec šla ta 707 za 227,--Liber.Škoda, nevyšlo to,ale díky za tip :x

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

MichalP píše:Tak jsem zkusil tu aukci v Anglii, bohužel jsem ji projel.Nakonec šla ta 707 za 227,--Liber.Škoda, nevyšlo to,ale díky za tip :x
Neboj, zase se to objevi. Kdyby jsi mel zajem, tak ti mohu prodat svuj. jenom je problem, ze je to americka verze. Mam ale step-up trafo. Chtel bych totiz RT909

MichalP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalP »

909 se mi taky líbí více, ale do začátku bych se asi spokojil se 707.Kolik by stála a v jakém je stavu?

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

MichalP píše:909 se mi taky líbí více, ale do začátku bych se asi spokojil se 707.Kolik by stála a v jakém je stavu?
Zrestaurovany a serizeny, novy remen. Fotka jsem daval do tohoto vlakna. Mam k tomu i dve originalni spule PR-85. Jenom tak zjistuji, jestli by byl zajem.

Odpovědět