koupě nové sestavy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Re: koupě nové sestavy

Příspěvek od Mirinda »

kite19 píše:Pripájam sa k odporúčaniu od Sekala.
Ak uvažuješ nad naozaj vernou reprodukciou uvažuj nad BV audio, urob si čas a choď si to niekedy vypočuť. U pána Buntu, získaš v krátkom čase predstavu, čo je kvalitná a nekvalitná reprodukcia.
Možno to bude znieť ako reklama, ale nikde som neotvoril hubu tak, ako u neho (pomer cena výkon), za nehighendové peniaze špičkový zvuk *palec* Bez rečí o rezonanciách, o potrebe kúpiť adekvátne káble, ti budú predvedené jeho referenčné výrobky.
Hrá to výborne a uvedený Pioneer nemá šancu, ani keď sem dám ďalšie tri oslavné recenzie na Pioneer.
Nechci aby to vypadalo, že jsem fanoušek Pioneeru, ale proč myslíš, že nemá šanci? Slyšel jsi jej hrát na vlastní uši? Měl jsi možnost přímého porovnání s BVaudio? Nebo jen vycházíš ze srovnání parametrů? Když už někdo napíše, že zesilovač X je lepší než Y, tak by měl uvést i jak k takovému závěru došel. Já tebou zmíněné BVaudio nezavrhuji a až nastane doba návštěv obchodů a studií, tak se určitě zastavím. Já jsem Pioneer neslyšel, neslyšel jsem ani BVaudio. Pioneer mi prostě jako první padl do oka, když jsem se rozhodl pořídit novou sestavu. Vycházel jsem i z historie, kdy Pioneer měl velice kvalitní hifi. Myslím, že sestava A 70/ PD 50 získala ocenění EISA 2013-2014 jako evropský stereosystém. Tento argument asi vyvolá úsměv, ale chci tím, říct, že to asi nebude nekvalitní krám. Samozřejmě, že rozhodující bude osobní zkušenost získaná poslechem a možná se nakonec přikloním k jiné značce. Díky za tip.

Odar

Příspěvek od Odar »

Staci si pozriet parametre. Napr. A300SE ma 2-nasobny vykon s nizsim skreslenim. Ja nevidim jediny rozumny dovod ist do class D s tak mizernym (2 x 90 W) vykonom. D-cko ma podla mna zmysel, ak mas malo citlive reprosustavy a za zaujimavu cenu zosilnovac, ktory ma omhono vacsi vykon, ako class A/B. Ale je to iba moj uhol pohladu. Kazdy to ma inak *sunglases*

Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirinda »

Odar píše:Prakticke hladisko je presne opacne - lahsie nalozi zosik, pripadne DAC / CD player do auta a pojde si niekam vypocut bedne, ako opacne. Bedne - hlavne stlpove sa dost tazko prevazaju a zle sa s nimi manipuluje.
Přesně tak jsem uvažoval. Vzít zesilovač a přehrávač, objet pár poslechovek, získat řekněme tak tři čtyři tipy na vhodné repro a ty pak v domácích podmínkách vyzkoušet.

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Odar píše:Prakticke hladisko je presne opacne - lahsie nalozi zosik, pripadne DAC / CD player do auta a pojde si niekam vypocut bedne, ako opacne. Bedne - hlavne stlpove sa dost tazko prevazaju a zle sa s nimi manipuluje.
A co se o těch bednách dozvím, pokud budou hrát v prostředí, které má s tím mým domácím prachmálo společného. Navíc doma na to mám klid. Proti záloze si půjčím zesík a mohu poslouchat do alelujá - a za 200 ho pošlu zpátky PPLkem a když budu trochu hajzlík, tak zboží koupené přes e-shop vrátím do 14 dnů a vyzkouším si jich takhle X.

Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirinda »

Odar píše:Staci si pozriet parametre. Napr. A300SE ma 2-nasobny vykon s nizsim skreslenim. Ja nevidim jediny rozumny dovod ist do class D s tak mizernym (2 x 90 W) vykonom. D-cko ma podla mna zmysel, ak mas malo citlive reprosustavy a za zaujimavu cenu zosilnovac, ktory ma omhono vacsi vykon, ako class A/B. Ale je to iba moj uhol pohladu. Kazdy to ma inak *sunglases*
Přiznám se, že technická stránka věci u mně trochu kolísá, tak hluboko do hifi problematiky nevidím. Vím, že existují třídy zesilovačů, ale jaký to má praktický dopad na konečný projev, to nevím. Jsem strojař, elektro není moje doména :) . Nevím jakou roli hraje u zesilovače výkon. Má cenu se honit za výkonem, když budu hrát v malém obýváku v bytovce? Mám teď AVR o výkonu 100 W a na stupnici hlasitosti 1 až 10 jedu max na 2,5 a to vím, že sousedi nejsou doma. Nemůžu si dovolit to osolit, to by mě sousedi nabrali na vidle. :(

Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirinda »

rotr píše:
A co se o těch bednách dozvím, pokud budou hrát v prostředí, které má s tím mým domácím prachmálo společného. Navíc doma na to mám klid. Proti záloze si půjčím zesík a mohu poslouchat do alelujá - a za 200 ho pošlu zpátky PPLkem a když budu trochu h...lík, tak zboží koupené přes e-shop vrátím do 14 dnů a vyzkouším si jich takhle X.
Taky možnost, ale jak jsem psal výše: když nejprve pořídím bedny a k nim zesilovač, budu s penězma na nule a bez přehrávače se můžu jít klouzat. Nakonec by se to zvrhlo v to, že bych se kvůli přehrávači zadlužil, protože bych to nevydržel čučet na novou sestavu bez možnosti poslechu a to nechci dopustit. Mám představu, že koupím zesilovač, player a do doby než bych trochu našetřil na bedny bych jel na sluchátka.

Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirinda »

Odar píše:Prihodim do ohna, kedze ide o regalovky http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 971#214971 Zial na Slovensku, co asi bude trochu problem.
Slovensko pro mně není problém, bydlím téměř na hranici CZ-SK

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Mirinda:
Ja som fanúšikom Pioneeru, naozaj :D Nie tak dávno, som riešil podobné veci ako ty. Top favorit na nákup bol Pioneer s argumentom lebo Pioneer :D V tom čase som ani netušil o BV,CW,WMAudio.
Takže som kúpil Pioneer, krásne modré kontrolky, displejčeky, poučený predavačom o zahorení bední a prístrojov, som poctivo zahoroval :D Posluchové skúsenosti nulové, kúpil som mačku vo vreci. Splnilo to akurát waw efekt pre návštevy, všetci to obdivovali, ale ani po zahorení sa zázrak neudial.

Mám skúsenosť s oboma zosilňovačmi, pioneer je už na pohľad lepší :D - ale to je všetko v čom prekonáva BV, technickej stránke nerozumiem, ale zvukovo je BV špičkový zosilňovač. Pojmy ako teplota zvuku, zhmotnenie priestoru, prekreslené tóny, telá nástrojov pri posluchu neviem priradiť k tomu čo počujem, ale BV hrá za dané peniaze referenčne, v danej cene som nepočul nič lepšie(možno som len hluchý a bez skúseností)
Nechcem to písať ako tvrdenie, preto ti odporúčam návštevu, sám si vytvoríš obraz o tom ako to hrá. Ak sa dostatočne odosobníš a zavrieš oči, aby si nevidel ten pioneer, víťaz testu bude jasný.
Priame porovnanie to nebolo, zosilňovače neboli v jednej miestnosti. Moje porovnanie vychádza z toho čo som počul pred tým a potom, z toho ako počujem a mojej predstavy o tom čo mám počuť. Podľa mojich uší je BV výborný zosilňovač.
No flame:
U veľkej skupiny hifistov je posluch ovplyvnený vizuálom a cenou, vyhni sa tomu a na dlhú dobu budeš so zvukom spokojný, ja som sa tomu nevyhol.

Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirinda »

kite19 píše:Mirinda:
Ja som fanúšikom Pioneeru, naozaj :D Nie tak dávno, som riešil podobné veci ako ty. Top favorit na nákup bol Pioneer s argumentom lebo Pioneer :D V tom čase som ani netušil o BV,CW,WMAudio.
Takže som kúpil Pioneer, krásne modré kontrolky, displejčeky, poučený predavačom o zahorení bední a prístrojov, som poctivo zahoroval :D Posluchové skúsenosti nulové, kúpil som mačku vo vreci. Splnilo to akurát waw efekt pre návštevy, všetci to obdivovali, ale ani po zahorení sa zázrak neudial.

Mám skúsenosť s oboma zosilňovačmi, pioneer je už na pohľad lepší :D - ale to je všetko v čom prekonáva BV, technickej stránke nerozumiem, ale zvukovo je BV špičkový zosilňovač. Pojmy ako teplota zvuku, zhmotnenie priestoru, prekreslené tóny, telá nástrojov pri posluchu neviem priradiť k tomu čo počujem, ale BV hrá za dané peniaze referenčne, v danej cene som nepočul nič lepšie(možno som len hluchý a bez skúseností)
Nechcem to písať ako tvrdenie, preto ti odporúčam návštevu, sám si vytvoríš obraz o tom ako to hrá. Ak sa dostatočne odosobníš a zavrieš oči, aby si nevidel ten pioneer, víťaz testu bude jasný.
Priame porovnanie to nebolo, zosilňovače neboli v jednej miestnosti. Moje porovnanie vychádza z toho čo som počul pred tým a potom, z toho ako počujem a mojej predstavy o tom čo mám počuť. Podľa mojich uší je BV výborný zosilňovač.
No flame:
U veľkej skupiny hifistov je posluch ovplyvnený vizuálom a cenou, vyhni sa tomu a na dlhú dobu budeš so zvukom spokojný, ja som sa tomu nevyhol.
Já fanda do Pioneeru nejsem, nikdy jsem od nich nic neměl. Vycházel jsem z historie a pověsti této značky a tak jsem dospěl k názoru, že tady bude kvalita zaručena. Mám velice dobré zkušenosti se Sony i když spousta lidí nad nimi ohrnuje nos. Měl jsem stařičkou TV Trinitron, měl jsem hifivěž, teď mám AVR, Notebook Vaio, foťák, PS3, autorádio - všechno sloužilo nebo ještě teď slouží bez závad a k plné spokojenosti. Až na ten AVR, ale ten je v tom nevinně. Tehdy to byl výrobek roku podle Stereo Video. Asi jsem jeho potenciál zabil těma Dexonama. Teď už nechci k němu shánět jiné repro, stejně jsem s kinem už dávno skončil, surroundy leží zaprášené ve sklepě. Na to BVaudio se zajdu podívat. Koupi sestavy plánuji na léto podzim, začal bych návštěvou poslechovek, abych nejdřív získal nějakou představu jak má hrát solidní sestava. Správně píšeš, že spousta hifistů je ovlivněna vzhledem. Já bohužel patřím k nim, to je fakt. Mám rád pohled na komponenty z 80 let, samé ručičky, indikátory, kontrolky, přepínače. Ten zesák BVaudio je co se týká vzhledu opravdu nic moc, vím, že vzhled je subjektivní záležitost, nic ve zlém. Jistě se někomu jinému líbí. Možná mně natolik ohromí jeho přednes, že jej nakonec i koupím. Pak se budu ale muset vypořádat s psychickým problémem jak si zamilovat jeho vzhled :)

sekal

Příspěvek od sekal »

Vzhled samozřejmě hraje u audio komponentů určitou roli, zejména s ohledem na WAF. Na druhé straně by neměl být rozhodujícím kritériem pro výběr přístroje. Tím je jen a pouze zvuk. Zesilovače BVaudio mají decentní, lehce technicistní vzhled, který nijak nenarušuje moje estetické cítění. Preferoval bych spíše černou verzi před stříbrnou.

Zesilovače BVaudio v žádném případě nelze srovnávat s běžnou komercí typu Pioneeru, Cambridge Audio apod. Jsou konstruovány s ohledem na dosažení co nejlepšího zvuku ve smyslu vysoké věrnosti (HiFi). Mají všechny myslitelné tech. parametry na špičkové úrovni a jsou osazovány jen kvalitními součástkami, což je u běžné spotřebky typu Pioneeru, Cambridge Audio apod. jen nedostižný sen. Dále jsou ojedinělé v tom, že mají bimonaurální (dual mono) topologii. Kromě dvou výjimek (Bryston; NAD), které jsou však podstatně dražší, nevím o žádném integr. stroji, který by byl takto konstruován..

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

sekal píše: Dále jsou ojedinělé v tom, že mají bimonaurální (dual mono) topologii. Kromě dvou výjimek (Bryston; NAD), které jsou však podstatně dražší, nevím o žádném integr. stroji, který by byl takto konstruován..
Tuším, že i Harman/Kardon .

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

sekal píše:Vzhled samozřejmě hraje u audio komponentů určitou roli, zejména s ohledem na WAF. Na druhé straně by neměl být rozhodujícím kritériem pro výběr přístroje. Tím je jen a pouze zvuk. Zesilovače BVaudio mají decentní, lehce technicistní vzhled, který nijak nenarušuje moje estetické cítění. Preferoval bych spíše černou verzi před stříbrnou.

Zesilovače BVaudio v žádném případě nelze srovnávat s běžnou komercí typu Pioneeru, Cambridge Audio apod. Jsou konstruovány s ohledem na dosažení co nejlepšího zvuku ve smyslu vysoké věrnosti (HiFi). Mají všechny myslitelné tech. parametry na špičkové úrovni a jsou osazovány jen kvalitními součástkami, což je u běžné spotřebky typu Pioneeru, Cambridge Audio apod. jen nedostižný sen. Dále jsou ojedinělé v tom, že mají bimonaurální (dual mono) topologii. Kromě dvou výjimek (Bryston; NAD), které jsou však podstatně dražší, nevím o žádném integr. stroji, který by byl takto konstruován..

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Cambridge audio by som nehadzal do rovnakeho vreca ako ten Pioneer CA851A je solidny silic urcite lepsi ako Marantz PM KI Pearl aj Denon PMA1520AE (poddekove, menej detajlov, horsia lokalizacia, menej presne...). BV A300SE je vsak este lepsi. (v cisotre, lokalizacii...).
Tak ci tak by som zacal bednai, neviem ci sa ti v dohladnej dobe zide doma 50-60tis Kc za bedne by si mal dat najvacsiu ciastku, na druhom mieste za zosilovac. Kupil by som najprv tieto dva komponenty aj keby si mal zatial mat zdroj MP3 prehravac alebo lacny CD/DVD/SACD player - zvuk bude urcite lepsi ako ked to kupis v opacnom poradi. Prevodnik bude aj tak najrychlesjei moralne aj technicky zastaraly

Mirinda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirinda »

blesk666 píše:Cambridge audio by som nehadzal do rovnakeho vreca ako ten Pioneer CA851A je solidny silic urcite lepsi ako Marantz PM KI Pearl aj Denon PMA1520AE (poddekove, menej detajlov, horsia lokalizacia, menej presne...). BV A300SE je vsak este lepsi. (v cisotre, lokalizacii...).
Tak ci tak by som zacal bednai, neviem ci sa ti v dohladnej dobe zide doma 50-60tis Kc za bedne by si mal dat najvacsiu ciastku, na druhom mieste za zosilovac. Kupil by som najprv tieto dva komponenty aj keby si mal zatial mat zdroj MP3 prehravac alebo lacny CD/DVD/SACD player - zvuk bude urcite lepsi ako ked to kupis v opacnom poradi. Prevodnik bude aj tak najrychlesjei moralne aj technicky zastaraly
Možná už s tím lezu na nervy, ale stále nechápu, proč začít bednami. Už to tu několikrát zaznělo, ale nikdo mi racionálně nezdůvodnil podstatu takového postupu. Píšeš :"zvuk bude urcite lepsi ako ked to kupis v opacnom poradi". Jestliže společně dojdeme k závěru, že pro mně je ideální sestava: zesilovač X, player Y, bedny Z, tak přece k takové sestavě se mohu dopracovat i když budu nakupovat v pořadí zdroj + zes a poté až repro, nebo ne?
Dovolím si citaci z jednoho článku:
"...Kde tedy začít při „sanaci“ Vašeho systému? Jednoznačně na začátku, čili u zdroje signálu. Je jedno jestli upřednostňuje analogové nebo digitální nosiče, je jedno jaké značky jste příznivcem, zcela nejprve si pořiďte (nebo alespoň vypůjčete) špičkový zdroj signálu i za cenu toho, že bude cenově nepřiměřeně drahý vůči zbytku Vaší aparatury. Jen tak totiž vyeliminujete marné pokusy napravovat nenapravitelné. Vše co na začátku řetězce na informaci v signálu ztratíte, nikde na cestě již nedoženete, jedno jak drahé komponenty za ním použijete...."
viz. http://avmania.e15.cz/alchymie-high-end ... irat-hi-fi

nemůžu si pomoct, ale tento postup mi přijde jaksi přirozenější.

sekal

Příspěvek od sekal »

Mezi zdroji, tedy CD (SACD) přehrávači, je v porovnání s bednami (subj.) naprosto marginální rozdíl. Reprosoustavy (a následně zesilovač) jsou určující pro charakter zvuku toho kterého aparátu. Teze o tom, že na zvuk. přednes má největší vliv zdroj, je kravina. To platilo - snad - před nějakými 30 lety u gramofonů a magnetofonů, ale v případě digitálních přehrávačů je to nesmysl. Tím netvrdím, že mezi CD playery nejsou (subj.) vůbec žádné rozdíly. Nicméně v porovnání s bednami a zesilovači jsou skutečně zanedbatelné, jak už jsem napsal.

Zajeď si do Trnavy k p. Buntovi, Mirindo, a tam si v jeho poslech. studiu v klidu tyto elementární věci ujasni. Doporučuji však před návštěvou vzít s sebou (pro jistotu) náhradní spodní prádlo a deodorant, neboť extrémní euforie, vyvolaná poslechem aparatury BVaudio, může být u některých jedinců doprovázena zvláštním jevem, tj. nečekaným nutkáním a náhlými kontrakcemi v oblasti tračníku..
Naposledy upravil(a) sekal dne 07 dub 2015 19:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět