koupě nové sestavy
Re: koupě nové sestavy
Vykašli sa na priblblé články. Každý názor (aj opačný) je fajn, ale ty vieš, ako ti to najlepšie vyhovuje a tak sa zariaď. Samozrejme, ideálne je kúpiť všetko naraz, doma odskúšať. Ale by ma zaujímalo, koľko % ľudí z fóra to takto urobilo. Ono po boji je každý generál. Ale koľko výmen železa a koľko slepých uličiek kto absolvoval, to sa už priznáva ťažšie. Každý má aj iné finančné, priestorové možnosti atď. Však si to už minimálne raz absolvoval, vtedy si čo kupoval prvé?
BTW nik tu nespomenul, že jedna z možností je aj kúpiť aktívne monitory.
Mirinda - každý názor má "něco do sebe".Ale s Odarem mohu jen souhlasit.Také jsem si tím prošel-je to dlouhá cesta.Máš SZ.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No to je právě problém, že většina nových sestav bude hrát suprově, ale až po čase se ukáže, zda je to i na dlouhodobý (nesexoucí) poslech. Což předem nelze odhadnout. Dost vypovídající bývá recenze a doporučení již užívajícího majitele tj. je nutné prolézt zahraniční fora. Na recenze v časácích tolik nedej, bývají placené. Takže pravdivé (či dokonce negativní) hodnocení je nutno hledat občas mezi řádky. Ale zrovna od Březiny bývají OK.Mirinda píše:To je právě problém, že ty ušiska nemám cvičené, tak si myslím, že zamýšlená sestava Pioneer bude pro mně až až, ať má projev odtažitý nebo jiný, já to asi stejně nerozeznám a očekávám, že ve srovnání s tím co teď mám to bude nebe a dudy.
Zatím nic nekupuj a nejprve obejdi 1-3 blízká studia.Mirinda píše:Možná na to jdu blbě, ale nejdřív bych koupil sestavu a poté bych vzal zesák, player, nějaké cd a objel bych nejbližší poslechová studia.
Nejprve si zkus udělat celkový rozpočet, pak rozvrhnout po jednotlivých komponentech a pak vybrat.Mirinda píše: ...bych asi volil regálové, na základě některých doporučení na internetu a v tisku. Značku nemám vytipovanou žádnou...
Příklad: zes A-70 26 tKč, player PD-50 16 tKč a repro odpovídající zesilovači by to chtělo alespoň od cca 32 tKč (kdysi byla nabízena sestava s ELAC FS-147) za fše nové vč. záruk tj. celkem cca 70 + něco na kabely. No a kdybys navýšil sumu k 99, tak bys zde dostal hodně rad jak lépe a bez kompromisů. No eště, že to tady nečtou ženy, checht
Úplně normální jako většina !Mirinda píše:Chci mít radost i z pohledu na sestavu a ne ji mít zavřenou abych na ni neviděl. Hezká je i sestava Cambridge audio osmičková řada a highendové mašiny ( Accuphase, Luxman atd.) to je radost pohledět. Ale to už je mimo moje možnosti. Asi nejsem normální posluchač
Naposledy upravil(a) Dinosaurjr dne 07 dub 2015 21:40, celkem upraveno 2 x.
s aktivnymi monitormi som mirindu desit uz vobec nechcel. moc si ich totiz nema kde vypocut. Daju sa vypocut v Mediatechu Dynaudio Professional DBM50 (cca 750Eur par) a v Astery Acon 723 (cca 3600Eur par). V Prodance ak budu mat tak mozno jeden model Adam ak nahodou budu nejake skladom viac asi nic. aj ked je pravda ze za velmi dostupne peniaze sa da mat vcelku pouzitelny zvuk (Napr tie Dynaudio DBM50 alebo Adam A7X). Obvykle sa na forach pokladaju dotazy aby ten kto ma nejake vlastne skusenosti (netvrdim tym ci lepsie ci vyborne ci uplne mizerne ale skusenosti). Ja to s tymi bednami ako zakladom zostavy pisem na zaklade tej mojej vlastnej skusenosti. Navyse v ramci hobby testujem uz docela dost rokov rozne komponenty (zivim sa niecom uplne inym takze je mi absolutne putna co to stoji a kto to predava). Zdroj signalu casto na prvy posluch ani ludia nevedia rozoznat co sa im javi ako lepsie. Zosilovac o nieco lahsie. Reprosustavy lepsie/horsie (subjektivne) rozlisia aj moje deti z vedlajsej miestnosti. Preto tvrdim vybrat ako prve najlepsie reprosustavy ktore si schopny zaplatit a az potom k nim hladat a "dopasovat" zosik a nakoniec zdroj signalu.
opacny postup je uplne to iste ako kupit spickove pneumatiky za vacsinu budgetu a k nim si potom povedat ze az zas nastrim nieco potom si kupis k tym pneu najlepsie jazdiace auto. Uz som videl zufale estremy kedy bola cela aparatura "vyladena" (dokonca si dal chalan upravit zosilovac) k nim mal za cenu kablov zakladny model nizzsej triedy. Pytal sa ma ci si ma kupit repro kable ktore boli za vyhodnu cenu v ponuke (v cene vyssej ako cena jeho bedni). Zvuk bol pritom v zaklade zodpovedajuci tym bedniam. Ak budem slusny tak velmi ale velmi vzdialeny mojej predstave. Povedal som mu len ze tie kable co ma ze su viac ako dobre k zbytku aparatu a nech si ide vypocut aj ine bedne...
opacny postup je uplne to iste ako kupit spickove pneumatiky za vacsinu budgetu a k nim si potom povedat ze az zas nastrim nieco potom si kupis k tym pneu najlepsie jazdiace auto. Uz som videl zufale estremy kedy bola cela aparatura "vyladena" (dokonca si dal chalan upravit zosilovac) k nim mal za cenu kablov zakladny model nizzsej triedy. Pytal sa ma ci si ma kupit repro kable ktore boli za vyhodnu cenu v ponuke (v cene vyssej ako cena jeho bedni). Zvuk bol pritom v zaklade zodpovedajuci tym bedniam. Ak budem slusny tak velmi ale velmi vzdialeny mojej predstave. Povedal som mu len ze tie kable co ma ze su viac ako dobre k zbytku aparatu a nech si ide vypocut aj ine bedne...
Ahoj, dovolil jsem si trochu vytrhnout kontext a upravit tvoje tvrzení, které by v tvém případě taky mohlo pár dalších měsíců / let platit ! Protože si myslím, že to tak dopadne, nepíšeš nic o sluchátkách, na jakých hodláš strávit "čekací" dobu, než si pořídíš repro a dále o kvalitě slcuhátkových zesilovačů v integrovaných zesilovačích střední cenové kategorie se dá s úspěchem pohybovat. Samostatný sluchátkový zesilovač (třeba základní model od Projectu) prostě zahraje líp a přesvědčivěji, než sluchátkový výstup integrovaného zesilovače - vlastní zkušenost. Já osobně jsem postupoval zhruba cestou obměn z mého pohledu nejslabšího článku (víc asi v mém profilu). Každopádně ale mohu ze své osobní zkušenosti říci, že kdybych byl postaven před volbu jako ty, tak podobně jako ostatní začnu bednami - a s ohledem na celkem velký objem poslechového prostoru a typ hudby, kterou posloucháš, bych já osobně hledal nějaké 2 / 2,5 pásmové sloupové repro. Vybraný model vyzkoušet v nějakém poslechovém studiu na více typech zesilovačů a pokud ti zvukově sednou, tak do nich jít, protože budeš vědět, že umí zahrát tak, jak to chceš ty. A pak k nim můžeš dál hledat zesilovač, nakonec třeba skončíš u toho modelu, který se ti zpočátku vzhledově až tak nelíbil, ale prostě uznáš, že to je zvukově ono (jako se mi to stalo například na výstavě Audio Video Show - psal jsem v onom vlákně - se zesilovačem Music Hall a bednami Phonar ... btw, hrály fakt parádně v zaplatitelné kategorii, cca 20tis, tedy podle mě zrovna zhruba tolik, kolik bys měl dát za bedny s ohledem na tvůj plánovaný rozpočet). Jestli potřebuješ SACD zvaž sám, CD ano, ale hi-res audio bych v dnešní době už bral ze sítě, klidně z počítače přes kvalitní DAC (třeba HRT Music Streamer - mohu doporučit).Mirinda píše:Zdravím,
Po dlouhých letech, kdy jsem si prznil sluch na ... na sluchátkách a šetřil
Na základě vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že sluchátka jsou pro dlouhodobý (a pravidelný) poslech naprosto nevhodná. To jen malá poznámka k příspěvku Jfed, s nímž souhlasím..
Mirinda a čo tak niečo takéto http://www.box-designs.com/main.php?inf ... ce&lang=en
Priebežne si možeš dokupovať rozne krabičky a ako celok aj pekne k sebe dizajnom sedia a zvukovo neurazia.
.........................
Kvalitne hrá aj to http://www.bvaudio.sk/hifi.htm
Tam je výhoda na jednom mieste si vypočuť vybrané pristroje hned aj na slušne hrajuce reprosustavy.
Priebežne si možeš dokupovať rozne krabičky a ako celok aj pekne k sebe dizajnom sedia a zvukovo neurazia.
Tam je výhoda na jednom mieste si vypočuť vybrané pristroje hned aj na slušne hrajuce reprosustavy.
Vidíš, tohle jsem třeba nevěděl. Měl jsem obavy, že bych mohl potenciál beden a zesilovače zabít právě výběrem nevhodného zdroje. Konečně věcný argument. Takže fajn, začnu od beden a zesilovače. To BVaudio určitě nevynechám, ale nechám si je až na konec, až budou moje ušiska trochu vycvičená návštěvami jiných studií. To spodní prádlo a ostatní věci si teda vezmusekal píše:Mezi zdroji, tedy CD (SACD) přehrávači, je v porovnání s bednami (subj.) naprosto marginální rozdíl. Reprosoustavy (a následně zesilovač) jsou určující pro charakter zvuku toho kterého aparátu. Teze o tom, že na zvuk. přednes má největší vliv zdroj, je kravina. To platilo - snad - před nějakými 30 lety u gramofonů a magnetofonů, ale v případě digitálních přehrávačů je to nesmysl. Tím netvrdím, že mezi CD playery nejsou (subj.) vůbec žádné rozdíly. Nicméně v porovnání s bednami a zesilovači jsou skutečně zanedbatelné, jak už jsem napsal.
Zajeď si do Trnavy k p. Buntovi, Mirindo, a tam si v jeho poslech. studiu v klidu tyto elementární věci ujasni. Doporučuji však před návštěvou vzít s sebou (pro jistotu) náhradní spodní prádlo a deodorant, neboť extrémní euforie, vyvolaná poslechem aparatury BVaudio, může být u některých jedinců doprovázena zvláštním jevem, tj. nečekaným nutkáním a náhlými kontrakcemi v oblasti tračníku..
Souhlas, založil jsem toto vlákno, abych se jednak něco dozvěděl a taky vzal ponaučení z chyb druhých (pokud bude ochota podělit se i o negativní zkušenosti) . Ale rozhodující slovo bude mít zkušenost získaná poslechem. A k tvému dotazu: já jsem nikdy moc neřešil na čem budu hrát. Bylo to v 80 létech, kdy jsem se začal pořádně zajímat o muziku. V té době moc možností nebylo (snad v Tuzexu se dalo něco sehnat, ale to bylo nad moje síly, vzhledem k tomu, že jsem ještě nevydělával). Později jsem si byl už schopen našetřit na kotoučák a po převratu nějakou věž Sony. Ty věci jsem kupoval naslepo, bez předchozího poslechu a i tak jsem z nich měl obrovskou radost a byl velice spokojený. Nebyl jsem hifista-audiofil, abych se honil za co největší věrností zvuku, problematika akustiky, poslechového prostoru atd. mi byla naprosto ukradená. Chtěl jsem prostě muziku poslouchat. Přinášela mi radost i když jsem ji poslouchal třeba na monokazeťáku nebo walkmanu. Zažil jsi někdy, že ti při poslechu doslova běhal mráz po zádech? Já tohle prožíval hodně často. Dnes už bohužel téměř vůbec. Nevím jestli je to s přibývajícím věkem, nebo jsem té muziky už přežraný, nevím. Ale to už je na jiné vlákno.Odar píše:Vykašli sa na priblblé články. Každý názor (aj opačný) je fajn, ale ty vieš, ako ti to najlepšie vyhovuje a tak sa zariaď. Samozrejme, ideálne je kúpiť všetko naraz, doma odskúšať. Ale by ma zaujímalo, koľko % ľudí z fóra to takto urobilo. Ono po boji je každý generál. Ale koľko výmen železa a koľko slepých uličiek kto absolvoval, to sa už priznáva ťažšie. Každý má aj iné finančné, priestorové možnosti atď. Však si to už minimálne raz absolvoval, vtedy si čo kupoval prvé?
na Bvaudio se chystám, díky za tipyjimmi píše:Mirinda a čo tak niečo takéto http://www.box-designs.com/main.php?inf ... ce&lang=en
to jsou moc hezké stroje, máš tip, kde by se to dalo v CZ či SK poslechnout?
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych osobne ten zdroj nepodceňoval. Urcite bych si rozmyslel co to bude, jestli cd/sacd, DAC a s nim možnosti připojeni k PC nebo streameru ci jinému síťovému přehrávači a nebo vse v jednom. Podle mne na zdroji hodne záleží. Jak uz Mirinda nekde psal výše, pokud je nejslabší clanek řetězce hned na zacatku, zbytek uz se jen veze a nepomůže ani zes ci bedny z vyšší kvalitativní třídy. Je to docela složité poskladat a sladit sestavu za rozumny peníz. Bv audio je urcite výborně combo v tehle cene ný to mela byt asi první volba.
Díky za příspěvek, tvou zkušenost se sluchátkovým poslechem beru na vědomí. Co se týká SACD zda ano či ne: chtěl bych časem najít cestu ke klasické muzice popř. jazzu, blues atd a v hi-res je toho poměrně dost. Já to mám tak, že si chci hudbu kupovat na nosičích a fyzicky ji tedy vlastnit. Jsem v tom hodně konzervativníjfed píše:Ahoj, dovolil jsem si trochu vytrhnout kontext a upravit tvoje tvrzení, které by v tvém případě taky mohlo pár dalších měsíců / let platit ! Protože si myslím, že to tak dopadne, nepíšeš nic o sluchátkách, na jakých hodláš strávit "čekací" dobu, než si pořídíš repro a dále o kvalitě slcuhátkových zesilovačů v integrovaných zesilovačích střední cenové kategorie se dá s úspěchem pohybovat. Samostatný sluchátkový zesilovač (třeba základní model od Projectu) prostě zahraje líp a přesvědčivěji, než sluchátkový výstup integrovaného zesilovače - vlastní zkušenost. Já osobně jsem postupoval zhruba cestou obměn z mého pohledu nejslabšího článku (víc asi v mém profilu). Každopádně ale mohu ze své osobní zkušenosti říci, že kdybych byl postaven před volbu jako ty, tak podobně jako ostatní začnu bednami - a s ohledem na celkem velký objem poslechového prostoru a typ hudby, kterou posloucháš, bych já osobně hledal nějaké 2 / 2,5 pásmové sloupové repro. Vybraný model vyzkoušet v nějakém poslechovém studiu na více typech zesilovačů a pokud ti zvukově sednou, tak do nich jít, protože budeš vědět, že umí zahrát tak, jak to chceš ty. A pak k nim můžeš dál hledat zesilovač, nakonec třeba skončíš u toho modelu, který se ti zpočátku vzhledově až tak nelíbil, ale prostě uznáš, že to je zvukově ono (jako se mi to stalo například na výstavě Audio Video Show - psal jsem v onom vlákně - se zesilovačem Music Hall a bednami Phonar ... btw, hrály fakt parádně v zaplatitelné kategorii, cca 20tis, tedy podle mě zrovna zhruba tolik, kolik bys měl dát za bedny s ohledem na tvůj plánovaný rozpočet). Jestli potřebuješ SACD zvaž sám, CD ano, ale hi-res audio bych v dnešní době už bral ze sítě, klidně z počítače přes kvalitní DAC (třeba HRT Music Streamer - mohu doporučit).Mirinda píše:Zdravím,
Po dlouhých letech, kdy jsem si prznil sluch na ... na sluchátkách a šetřil
Ať už je nejslabší článek hned na začátku , na konci nebo veprostřed, prostě jeden z nich to bude. Asi bys měl začít tím nejdražším (v rozpočtem dané sestavě - rozdělit si to, nejdražší asi bedny - pokud to budou sloupy a nebudou z druhé ruky) a pak postupně doplňovat a zkoušet a třeba i holt několikrát obměnit ty levnější věci, tzn. dle mého názoru zesilovač a pak CD player.
Čím nekompromisnější věc koupíš na začátku (třeba ty bedny), tím víc pak bude slyšet kvalita/ nekvalita toho dalšího . Ovšem pak třeba zjistíš, že budeš muset safra navýšit rozpočet, protože těm bednám třeba nebude "nic " dost dobré
..... holt je to masakr 
A jestli si pamatuju, chtěls krom možná beden vše nové ...... no, hodně štěstí a peněz přeju . Ale měl bys možná pomyslet prozačátek na něco z druhé ruky .....
Ale já ti tu nebudu plést hlavu. ...s mými klumpy za deset t. dohromady. Jen je opravdu asi těžké (a jsou různé názory) rozhodnout kde začít, pokud chci vše víceméně najednou...
Čím nekompromisnější věc koupíš na začátku (třeba ty bedny), tím víc pak bude slyšet kvalita/ nekvalita toho dalšího . Ovšem pak třeba zjistíš, že budeš muset safra navýšit rozpočet, protože těm bednám třeba nebude "nic " dost dobré
A jestli si pamatuju, chtěls krom možná beden vše nové ...... no, hodně štěstí a peněz přeju . Ale měl bys možná pomyslet prozačátek na něco z druhé ruky .....
Ale já ti tu nebudu plést hlavu. ...s mými klumpy za deset t. dohromady. Jen je opravdu asi těžké (a jsou různé názory) rozhodnout kde začít, pokud chci vše víceméně najednou...
Přátelé, jsem rád, že se debata takhle rozproudila. Jsem rád, že jste obětovali čas a dali mi informace a tipy, kterých si velice cením. Těch informací je ale tolik, že se v tom už pomalu začínám plácat a nestíhám už reagovat na příspěvky, takže na základě vašich tipů a informací a taky vlastního rozumu jsem už dospěl k tomuto závěru:
1.Rozpočet:
bude nutné navýšit. Přijal jsem vaše argumenty, že bych měl začít reprosoustavami a zesilovačem a tak zvolím tento postup. Jelikož ale vím, že nebude v mých silách čekat až našetřím na přiměřeně kvalitní zdroj, tak to vezmu jedním vrzem a zakoupím vše naráz (samozřejmě po pečlivém výběru). Co se týká ceny komponentů, budu se držet ceny původně zamýšlené sestavy Pioneer, tedy zesilovač max 30tis, repro do 35tis, CD/SACD player cca 18tis. Chci SACD přehrávač – důvody jsem zmínil v některém příspěvku výše. Se zamýšleným streamerem počkám, zatím se bez něj obejdu. Suma sumárum jsem tedy na nějakých cca 85 tis + další náklady na kabeláž, což je max. cena, kterou jsem ochoten vrazit do sestavy zesilovač – repro- sacd a nepůjdu přes ni a to i přesto, že bych si to mohl po nějakých drobných úpravách v domácím rozpočtu dovolit. Jak už jsem psal dříve, nejsem audiofil, nehodlám často měnit komponenty, abych se honil za max. věrností. Chci jen kvalitní stereo, které mi vydrží dlouhá léta, zkrátka dokud to neklekne tak na to budu hrát.
2. komponenty:
tady je to naprosto otevřené, značku nemám vybranou, určitě si budu chtít poslechnout vámi chválené BVaudio, určitě si ze zvědavosti budu chtít poslechnout i ten Pioneer pokud ho někde budou mít k dispozici. A samozřejmě budu poslouchat to, co bude k mání ve studiích. Rozhodl jsem se, že nepůjdu do bazarových kusů. Výjimku bych udělal jen v případě, že by se jednalo o zánovní kusy, které majitel prodává např. z důvodu špatného výběru. Samozřejmě nabídka by musela být cenově zajímavá. Vím, že s tímto postojem nebudete asi souhlasit, ale jsem už rozhodnutý. Co se týká repro, jestli sloupy nebo regály, rozhodne až samotný poslech, nebráním se ani jednomu. Ještě mně napadla sestava regálovek a pasivního subwoferu, známý měl takovou sestavu AuRa a i ve spojení s obyč. receiverem to hrálo hodně slušně. Co říkáte na takovou kombinaci Vyrábí to vůbec ještě někdo?
3.strategie nákupu:-)
někdy příští měsíc bych chtěl zahájit turné po moravských studiích a obchodech. V červenci pak budu chvíli pobývat nějakou chvíli i v Čechách, takže bych si dal kolečko i tam. Jelikož bydlím téměř na CZ-SK hranici, zavítal bych klidně i k sousedům. Rád bych tedy uvítal vaše tipy na poslechová studia a zkušenosti (i ty negativní). K poslechovým studiím se vážou i mé další dotazy a to: kolik času bych měl asi strávit v poslechovém studiu? Možná hloupá otázka, ale myslím to tak, že když odtamtud vypadnu po 20ti minutách, tak se toho asi moc nedozvím a na druhé straně, když tam budu prudit 3 hodiny a neustále škemrat o zapojení jiných komponentů, tak mně asi ten prodejce vynese na vidlích, zvlášť, když bude tušit, že si od něj nic neodnesu (nehodlám hned při prvních návštěvách utrácet, chci nejprve aby si uši navykly na pořádný zvuk). Další otázka: na co se při poslechu zaměřit? Očekávám, že mi při prvních posleších spadne brada a budu mít tendence vzít hned první předváděné kusy, což by se nemuselo vyplatit. Mám v plánu vzít naposlouchané nahrávky na originálech a taky si udělat takovou kompilaci problematických nahrávek a pasáží a vypálit je na CD, aby se nemusely pořád měnit nosiče v přehrávači. Myslíte, že je to správný postup? Nedojde při kopírování z CD ke ztrátě kvality ( při pálení na notebooku)?
Rozhodně nehodlám nic uspěchat a samotný nákup nebude dřív než za půl roku.
1.Rozpočet:
bude nutné navýšit. Přijal jsem vaše argumenty, že bych měl začít reprosoustavami a zesilovačem a tak zvolím tento postup. Jelikož ale vím, že nebude v mých silách čekat až našetřím na přiměřeně kvalitní zdroj, tak to vezmu jedním vrzem a zakoupím vše naráz (samozřejmě po pečlivém výběru). Co se týká ceny komponentů, budu se držet ceny původně zamýšlené sestavy Pioneer, tedy zesilovač max 30tis, repro do 35tis, CD/SACD player cca 18tis. Chci SACD přehrávač – důvody jsem zmínil v některém příspěvku výše. Se zamýšleným streamerem počkám, zatím se bez něj obejdu. Suma sumárum jsem tedy na nějakých cca 85 tis + další náklady na kabeláž, což je max. cena, kterou jsem ochoten vrazit do sestavy zesilovač – repro- sacd a nepůjdu přes ni a to i přesto, že bych si to mohl po nějakých drobných úpravách v domácím rozpočtu dovolit. Jak už jsem psal dříve, nejsem audiofil, nehodlám často měnit komponenty, abych se honil za max. věrností. Chci jen kvalitní stereo, které mi vydrží dlouhá léta, zkrátka dokud to neklekne tak na to budu hrát.
2. komponenty:
tady je to naprosto otevřené, značku nemám vybranou, určitě si budu chtít poslechnout vámi chválené BVaudio, určitě si ze zvědavosti budu chtít poslechnout i ten Pioneer pokud ho někde budou mít k dispozici. A samozřejmě budu poslouchat to, co bude k mání ve studiích. Rozhodl jsem se, že nepůjdu do bazarových kusů. Výjimku bych udělal jen v případě, že by se jednalo o zánovní kusy, které majitel prodává např. z důvodu špatného výběru. Samozřejmě nabídka by musela být cenově zajímavá. Vím, že s tímto postojem nebudete asi souhlasit, ale jsem už rozhodnutý. Co se týká repro, jestli sloupy nebo regály, rozhodne až samotný poslech, nebráním se ani jednomu. Ještě mně napadla sestava regálovek a pasivního subwoferu, známý měl takovou sestavu AuRa a i ve spojení s obyč. receiverem to hrálo hodně slušně. Co říkáte na takovou kombinaci Vyrábí to vůbec ještě někdo?
3.strategie nákupu:-)
někdy příští měsíc bych chtěl zahájit turné po moravských studiích a obchodech. V červenci pak budu chvíli pobývat nějakou chvíli i v Čechách, takže bych si dal kolečko i tam. Jelikož bydlím téměř na CZ-SK hranici, zavítal bych klidně i k sousedům. Rád bych tedy uvítal vaše tipy na poslechová studia a zkušenosti (i ty negativní). K poslechovým studiím se vážou i mé další dotazy a to: kolik času bych měl asi strávit v poslechovém studiu? Možná hloupá otázka, ale myslím to tak, že když odtamtud vypadnu po 20ti minutách, tak se toho asi moc nedozvím a na druhé straně, když tam budu prudit 3 hodiny a neustále škemrat o zapojení jiných komponentů, tak mně asi ten prodejce vynese na vidlích, zvlášť, když bude tušit, že si od něj nic neodnesu (nehodlám hned při prvních návštěvách utrácet, chci nejprve aby si uši navykly na pořádný zvuk). Další otázka: na co se při poslechu zaměřit? Očekávám, že mi při prvních posleších spadne brada a budu mít tendence vzít hned první předváděné kusy, což by se nemuselo vyplatit. Mám v plánu vzít naposlouchané nahrávky na originálech a taky si udělat takovou kompilaci problematických nahrávek a pasáží a vypálit je na CD, aby se nemusely pořád měnit nosiče v přehrávači. Myslíte, že je to správný postup? Nedojde při kopírování z CD ke ztrátě kvality ( při pálení na notebooku)?
Rozhodně nehodlám nic uspěchat a samotný nákup nebude dřív než za půl roku.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mirinda píše:1.Rozpočet: ...abych se honil za max. věrností. Chci jen kvalitní stereo, které mi vydrží dlouhá léta, zkrátka dokud to neklekne tak na to budu hrát.
2.Komponenty: tady je to naprosto otevřené, značku nemám vybranou
3.Strategie nákupu:-) někdy příští měsíc bych chtěl zahájit turné ...
Chci zahájit turné...
K výběru sestavy zkus přistoupit asi jako ke štafetě. Fšechny komponenty by měly být z přibližně stejné kategorie. Jeden "lenoch" dokáže fše pokazit. Předpokládám, že se bude jednat o STEREO sestavu. Jak jsem uvedl výše asi nejdůležitější jsou repro (podle mě), a tady by to chtělo si hodně ujasnit po jakých (koncepce 2p, 2,5p, 3p regály, sloupky, sloupy, materiál výškáče atd. ...) se budeš poohlížet. Odhadem lze na ně počítat cca 40-50 % celkové ceny. Ostatní finance by měly pokrýt náklady na zesilovač, přehrávač (případně DAC) a sig i repro kabely.
AD CD player - no možná by stálo za to si je uložit na HD či MMC... ale to je již o přístupu k používání PC.
Mé DOPO - nebál bych se až tolik 2ndH, protože to dokáže ušetřit docela dost prostředků...