Keďže sa pomaly ale isto schyľuje k stavbe gramofónu NC 500, chcel by som aj novú prenosku. Pred pol rokom, keď som si kupoval moju prvú prenosku som sa rozhodoval medzi Ortofon OM5 a Audiotechnica AT91. Vyhrala AT91 z dôvodu, že si ju na mnohých fórach pochvaľovalo mnoho ľudí. Teraz, keď už bude NC 500 poskladaná, hodilo by sa do nej niečo lepšie. S Audiotechnicou už teraz nemám dobré skúsenosti a viac by som do nej asi nešiel (súdiac podľa AT91 a aj iných typov, ktoré som mal možnosť počuť). Skôr by som šiel do Ortofon, lebo som už niekde tiež čítal, že Ortofonky majú taký "jemnejší" a teplejší zvuk (stvorené ako pre Boney M, Modern Talking a Europe

Taktiež by som rád vedel, aký máte názor na predzosilovač Actidamp MK2 verzia 2 ? Chcel by som si tento poskladať a myslím si, že v pomere cena / zvuk je to asi najvhodnejšie. Ak by ste mali iný typ na predzosilovač v podobnej cene, tak dajte tiež vedieť.
Niekedy o 2 týždne sa pustím do stavby NC 500, tak založím novú tému a spravím tam podrobný popis stavby

Vopred ďakujem za rady a názory.