Kúpa novej prenosky, predzosilovač a NC 500

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
dado1812
Kontaktovat uživatele:

Kúpa novej prenosky, predzosilovač a NC 500

Příspěvek od dado1812 »

Dobrý deň prajem

Keďže sa pomaly ale isto schyľuje k stavbe gramofónu NC 500, chcel by som aj novú prenosku. Pred pol rokom, keď som si kupoval moju prvú prenosku som sa rozhodoval medzi Ortofon OM5 a Audiotechnica AT91. Vyhrala AT91 z dôvodu, že si ju na mnohých fórach pochvaľovalo mnoho ľudí. Teraz, keď už bude NC 500 poskladaná, hodilo by sa do nej niečo lepšie. S Audiotechnicou už teraz nemám dobré skúsenosti a viac by som do nej asi nešiel (súdiac podľa AT91 a aj iných typov, ktoré som mal možnosť počuť). Skôr by som šiel do Ortofon, lebo som už niekde tiež čítal, že Ortofonky majú taký "jemnejší" a teplejší zvuk (stvorené ako pre Boney M, Modern Talking a Europe *2thumbsup* ) a stačí im menší prítlak. Takže skôr by som bral Ortofon, ale nechám si poradiť a ak budete mať iný názor tak nebudem trucovať :D . Môj rozpočet je okolo 50 Eur, cca 1300 Kč. Zatiaľ mám najbližšie asi k OM10, ale ako som už spomínal, nechám si poradiť.

Taktiež by som rád vedel, aký máte názor na predzosilovač Actidamp MK2 verzia 2 ? Chcel by som si tento poskladať a myslím si, že v pomere cena / zvuk je to asi najvhodnejšie. Ak by ste mali iný typ na predzosilovač v podobnej cene, tak dajte tiež vedieť.

Niekedy o 2 týždne sa pustím do stavby NC 500, tak založím novú tému a spravím tam podrobný popis stavby :)

Vopred ďakujem za rady a názory.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Kúpa novej prenosky, predzosilovač a NC 500

Příspěvek od kite19 »

Ak chceš požičiam ti na vyskúšanie Ortofon 2M RED, ak s ňou budeš spokojný tak si ju môžeš nechať, ak s ňou spokojný nebudeš vrátiš mi ju ;)

dado1812
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dado1812 »

No nebolo by to zlé :D odkiaľ vlastne si ? a ako necháš mi ju zadarmo ? *hura*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Z BA, pošli mi adresu do správy. Myslel som zadarmo :lol: Ja som ju kúpil spolu s gramofónom, hrá slušne, že vraj mala nabehaných do 50 h a ja som na nej hral možno 100 hodín

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kite, ty jsi učiněný Robin Hood. Bohatým bereš a chudým dáváš. A nebo si tě pletu s Jánošíkem? Tím bohatým jsem myslel tebe. :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

fox: :D ja len viem čo som robil na začiatku, mal som tú 2Mred a nevošla mi do Akai headshelu, tak som kúpil tuším OM5, nejakú AT, potom ešte shure a ešte niečo :D ostala mi už len tá 2Mred a prečo niekomu neurobiť radosť ?
Aj ja som už niečo dostal zadara, napr VDH od Vlada222.
Aj tak ju nepoužívam, nech urobí radosť niekomu inému.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jmenované přenosky jsou popular klasse nejnižší cenové třídy...co tak eliptický hrot nebo MC ? Ale, v této kategorii gramofonu asi kanón na zajíce. Lépe něco vylepšit v preampu, to je můj názor. Jo, RFT Proxima 422 jsem používal před 30 léty, nelze čekat zázraky. Aiwa a Toshiba bude lepší, neznám.

dado1812
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dado1812 »

lechos píše:Jmenované přenosky jsou popular klasse nejnižší cenové třídy...co tak eliptický hrot nebo MC ? Ale, v této kategorii gramofonu asi kanón na zajíce. Lépe něco vylepšit v preampu, to je můj názor. Jo, RFT Proxima 422 jsem používal před 30 léty, nelze čekat zázraky. Aiwa a Toshiba bude lepší, neznám.
Ja ako študent si totiž nemôžem zatiaľ niečo drahšie dovoliť a tak začínam len s tým, čo ostalo po rodičoch a podobne.. samozrejme že svoje nároky budem postupne zvyšovať :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

olrajt

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Mne tá NC500 príde ako veľmi slušný gramec a 2M red zvládne v pohode, myslím že ak je o ňu dobre postarané tak dado1812 časom môže skúšať aj lepšie prenosky, zatiaľ mu bude určite stačiť.
A preamp mu odporúčam yamahu http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =36&t=9493.
Toto je pre mňa cesta veľa muziky za málo peňazí.

A ešte jeden odkaz http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =12&t=9708, na tej NC500 môžeš robiť veľa úprav a tu na fóre je o nej skutočne veľa popísané.
Hlavne nech si spokojný so zvukom NC500 ty, niekto nebude spokojný ani s týmto
Obrázek
Niekto je s teslou spokojný celý život a niekto už vystriedal 10 gramofónov a napriek tomu mu hudba nerobí radosť.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kite, to na fotce je italský stroj na zmrzlinu nebo robotický android z Číny ? :lol:

dado1812
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dado1812 »

Kite19, naozaj ďakujem aj za tú prenosku aj za plnú podporu k NC500 a že mi vieš ako začiatočníkovi pomôcť :) jasneže sa o ňu postarám, to bude taká moja nová hračka :D ten preamp od Yamahy teda vyskúšam a už teraz sa teším na pravý analógový zvuk :) časom príde aj nejaký vintage receiver, veľmi sa mi páčia od Technics alebo Yamahy, alebo aj nejaké Teslácke vyššej triedy niesú zlé, napríklad 814A alebo 820A. Na stavbu NC500 mám rameno Supraphon P1101 (kópia od firmy SME) a mám ho v dvoch verziách, jedno je z gramofónu NC440 a druhé je originál z NC500 (je trocha viac modifikované). Ktoré by bolo lepšie ? Počul som už niekde že tá prvá verzia je lepšia, no k NC500 sa mi hodí viac tá druhá original k tomu verzia.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vítej v klubu analogem, vinylem postižených závisláků...pokud jsi ovšem navyklý na CD zvuk, životnost, odolnost a snadná obsluha, kopírování...tak mechanický gramofon - brousek budy vždy zklamáním, není to o značce, ceně aparátu. Je to prostě jiná kategorie, branže...ale hodně zdaru.

dado1812
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dado1812 »

lechos píše:Vítej v klubu analogem, vinylem postižených závisláků...pokud jsi ovšem navyklý na CD zvuk, životnost, odolnost a snadná obsluha, kopírování...tak mechanický gramofon - brousek budy vždy zklamáním, není to o značce, ceně aparátu. Je to prostě jiná kategorie, branže...ale hodně zdaru.
Ďakujem :) ja už mám trocha nejaké skúsenosti a keď som videl rôzne videá kde porovnávali zvuk CD a LP a bola k tomu aj audioukážka, tak LP bolo značne lepšie. Aj čo sa týka rôznych grafov a podobne, tak tomu verím :D myslím si, že keď bude NC500 s 2M Red a ešte nejaký lepší preamp, tak to bude super, a naozaj sa teším na pravý analóg s jemným pukaním vinylu v pozadí :)

Odpovědět