Lepší síťák tam nebo tam
Re: Lepší síťák tam nebo tam
Ne, jen jde o to, že já nejsem typ člověka, který by kabely nějak prožíval, přesto věřím, že kvalitně provedený kabel je základem sestavy, stejně jako dobré přístroje a pořešená akustika místnosti. Měl jsem za to, že většina majitelů hifi OEM kabely používá jen těsně po koupi přístroje, než si pořídí nějaké dle své úvahy. Nedělám s kabely testy, pokusy, ale alespoň takové minimum jsem své sestavě dal, že nemám originál kabely, ale nějaké jiné...
Hele, já jich pár vyměnil, žádný ranec to nebyl a ptáš li se na změnu před a po -nula, ale pravda, lépe vypadají...drfish píše: ↑09 úno 2025 20:22Zajímavé počtení. Dal jsem všechny příspěvky jedním dechem. Znamená to tedy, že většina z lidí, kteří v tomto vlákně přispěli, mají své přístroje připojeny originálními napájecími kabely dodanými v krabici spolu s přístroji? Že jinak ani dle jejich skepse vůči kabelům není možno, že? Já jen abych to pochopil správně...

Přiznám se, že tímto "při-zdi-sráčským" syndromem taky trpím - například v postoji k ne/přínosu filtrace napájení (anebo při koupi vrtacího kladiva
). Ale aspoň mám tolik sebekontroly, abych se nenavážel do těch, kteří si poslech bez filtrace neumí ani představit.

Takže to hodně lidem vrtalo hlavou, někteří to zkusili a někteří ne. OK. Někdo potřebu zkoušet nemá, to úplně chápu. Taky to nepřeháním(asi). Každý tomu dáme jen tolik, kolik uznáme za vhodné. A ke své vlastní spokojenosti, především. Ale když už hovoříme o navážení, v tématu se hodně hovořilo o vedlejším fóru, a taky ty příspěvky nebyly úplně plné sebekontroly. Asi je to opravdu moc výbušné.
Ale berte to tak, že si v životě kupujeme spoustu věcí, o nichž si ostatní (třeba i naše manželky) myslí, že jsou na nic, tolerují to více či méně, ale chápat to, je nad jejich možnosti. Když kamarádům ukazuju, že mám na každou reprobednu jeden zesilovač, ťukají si na čelo. Oni si zase pořizují věci, které nechápu já, třeba grafickou kartu za 100 litrů či kolo za půl mega. Kamarádi jsme ale pořád...umíme spolu o věcech mluvit.
Ale berte to tak, že si v životě kupujeme spoustu věcí, o nichž si ostatní (třeba i naše manželky) myslí, že jsou na nic, tolerují to více či méně, ale chápat to, je nad jejich možnosti. Když kamarádům ukazuju, že mám na každou reprobednu jeden zesilovač, ťukají si na čelo. Oni si zase pořizují věci, které nechápu já, třeba grafickou kartu za 100 litrů či kolo za půl mega. Kamarádi jsme ale pořád...umíme spolu o věcech mluvit.
Otázka není, jestli mají kabely, filtrace a podobné věci vliv, ale jak veliký.
Ale to asi každý tak nějak ví. A v každé sestavě to bude jinak.
Ale to asi každý tak nějak ví. A v každé sestavě to bude jinak.
Filtraci mám taky, vcelku drahou a opet- dobře to vypadá. Přínos jsem jakože slyšel, poslepu jsem nějako ohluchnul.Tedy doufám, že za ty velké love je to alespoň ta přepěťová ochrana

Krasny pribeh
.

Většina těch frajerů, co tam blábolí, ani neví, co je to dioda a už vůbec ne,jak funguje usměrňovač, filtrace a stabilizace napětí. Zato esoterických blábolů mají jako ekoteroristi. Věř a víra Tvá Tě uzdraví... Aneb 100x opakovná lež se stává pravdou...drfish píše: ↑09 úno 2025 20:22Zajímavé počtení. Dal jsem všechny příspěvky jedním dechem. Znamená to tedy, že většina z lidí, kteří v tomto vlákně přispěli, mají své přístroje připojeny originálními napájecími kabely dodanými v krabici spolu s přístroji? Že jinak ani dle jejich skepse vůči kabelům není možno, že? Já jen abych to pochopil správně...
Je to jako léčení rakoviny nějakým guru...
Zkusím se taky vyjádřit. Neb to zrovna řeším. Mám Arcam SA 20, Cambridge CXN 100 a Fyne Audio 501. Kamarád mi předevčírem půjčil napájecí kabely. Kolm 3500 za jeden. Měl je navíc, používá násobně dražší. Jsou napojeny do síťového filtru Supra s originál kabelem. Elektřina je v bytě v mědi.Byl jsem docela zvědavý. Upřímě řečeno, žádný rozdíl nepoznávám. Možná s kabely za desítky ticíc, co já vím. Ona sluchová paměť je dost mizerná.Takže nechám ty původní. Ale na druhé straně, když jsem tehdy zapojil ten filtr, zdálo se mi to kapku živější a i obraz v tv malinko lepší. Ale může to být subjektivní dojem.
Nic a nikdo ti nepomuze v rozhodování lépe než vlastní sluch bez dalších vjemu-tedy i toho zrakového/znalostního, kdy nevíš, co, jak přes co hraje. Dobře je se zkusit oprostit i od myšlenek, že jsem to zkusil sám a rozdíl neslysim. Stačí i naprosto nedokonalý slepý test s pomocí kamaráda, nikoli ověřený ABX. Ten udělam, pokud fakt je dojem/pocit, ze tam fakt rozpoznatelný rozdíl je. Myslím, že hodně z těch, co slyší markantní rozdíly v různých udelatkach typu kabely, napájecí zdroj, mistička tam či onde si to nikdy nepřipustí a takto neotestuji. Ale samo mohu se mylit, ty hádky jsou věčné, oni ti slyšící tvrdí, že to spolehlivě otestovali a slysi. Taky je tu samo možnost, že mají spica sluch, aparát a fakt to slysi. Jen to nikdy nikde nebylo nikým po celém světě pokud je mi známo demonstrováno, ( mne to není ochoten demonstrovat ani výborný kámoš, co je skoro netopýr) což to kapku neguje.
Všechno je pořád stejné,Ale na druhé straně, když jsem tehdy zapojil ten filtr, zdálo se mi to kapku živější a i obraz v tv malinko lepší. Ale může to být subjektivní dojem.

Nečetl jsem, ale tipují, že s velkou pravděpodobností trefím co cca se tam doctu.