Lepší síťák tam nebo tam
Re: Lepší síťák tam nebo tam
Se ti divím, že se ti vůbec chce 

kychtax
Divím se Ti, jako bys to tady neznal.
Existují seance Hifistů, kteří přijdou s vlastním sluchovým orgánem a pak seance hifistů, kteří přijdou s měřákem. Je každého svaté právo, zda používá sluchový orgán, či oči a pohled na displej, ať už si to pro sebe jakkoliv zdůvodní a procokoliv se rozhodne.
Pro Ty kteří mě neznají: nejsem kabelomaniak, ale samozřejmě jak šel čas, jsem se touto problematikou zabýval nesčetněkrát, ať už reprokabely, signálové kabely, či power kabely. Hifisti si rádi hrají, hlavně v mladším věku. Žádné výstupy, ani kategorické soudy tady nebudu prezentovat. Musí se každý rozhodnout sám, na základě toho co slyší, nebo co vidí na displeji a nebo to prostě nechat na výrobci, co k tomu přístroji dodal. Tohle téma nemá řešení.
BTW: z predikce, že výrobci nejsou úplní neználkové a úmyslně k přístroji neprodávají špatný kabel, se při testech k tomuto kabelu pro porovnání vždy vraťte, je to užitečné. Zde frekventovaný tzv. "posun", ale bez specifikace kam, se klidně může stát, že budete posouvat a posouvat, až Vám to bude hrát, jako když startuje letadlo.
Divím se Ti, jako bys to tady neznal.
Existují seance Hifistů, kteří přijdou s vlastním sluchovým orgánem a pak seance hifistů, kteří přijdou s měřákem. Je každého svaté právo, zda používá sluchový orgán, či oči a pohled na displej, ať už si to pro sebe jakkoliv zdůvodní a procokoliv se rozhodne.
Pro Ty kteří mě neznají: nejsem kabelomaniak, ale samozřejmě jak šel čas, jsem se touto problematikou zabýval nesčetněkrát, ať už reprokabely, signálové kabely, či power kabely. Hifisti si rádi hrají, hlavně v mladším věku. Žádné výstupy, ani kategorické soudy tady nebudu prezentovat. Musí se každý rozhodnout sám, na základě toho co slyší, nebo co vidí na displeji a nebo to prostě nechat na výrobci, co k tomu přístroji dodal. Tohle téma nemá řešení.
BTW: z predikce, že výrobci nejsou úplní neználkové a úmyslně k přístroji neprodávají špatný kabel, se při testech k tomuto kabelu pro porovnání vždy vraťte, je to užitečné. Zde frekventovaný tzv. "posun", ale bez specifikace kam, se klidně může stát, že budete posouvat a posouvat, až Vám to bude hrát, jako když startuje letadlo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kdo si z toho chce něco vzít, nemá šanci. Nic konkrétního ani objektivního tam není, jen vágní, nicneříkající termíny. Kdo si z toho opravdu něco vezme, ten si to domyslí a význam si vytvoří sám – možná úplně jiný, než jsi zamýšlel ty. Vůbec nerýpu, snažím se argumentovat. Z nějakého důvodu ale bereš každou argumentaci vždy jako rýpání. Bude to mít asi důvod.
Přeji krásný den a mnoho dalších nicneříkajících rad. (Tohle už je rýpání.)
Já si vezmu s dovolením praktický příklad od dvou kolegů, tohoto času už bohužel nejsou mezi námi, ať je jim země lehká, ale pro zdokumentování. Oba byli vyhranění kabelo bijci, bijci zlatoušců.
Boxer. Přes jeho hlasité výhrady ke kabelům, měl ovšem Focal Utopie bedny a drahé Brystony, čili vliv kabelů nepodcenil a měl kabeláž Inakustik, protože v tom asi viděl smysl.
Na druhou stranu takový Jarda Merhaut měl malé levné regálovky a malou sestavu utopenou v knihovně. (Vydedukuji si) tam asi nemělo smysl řešit nějakou kabeláž, hrálo by to vždycky stejně.
Snad je vidět ten naznačený rozdíl, kdy to teprve má smysl řešit - někdy mezi těmito metami. Ale každý máme svobodu to řešit nebo neřešit, nebo si vybrat okamžik, kdy to začnu se tím zabývat nebo uvažovat. Pro mne osobně jako hifistu jsou nejpodstatnější názory konstruktérů (ale těch komplexních ne jen těch s měřáčkem), kteří jsou pro mne něco jak modly. Abych byl konkrétní. Hodně mi pomohl a poradil např. renown. Tím samozřejmě neříkám že všechny mé názory jsou jeho. Ale ovlivnil mne. Renownovy příspěvky se tady dají hledat: member95.html
Artrock: Odpověd na dotaz: zkus ho tam a pak tam, kde se Ti to bude více líbit. JInak tlustší kabel je zpravidla lepší k zesilovači. Tj. pokud má fáze (nula) průřez aspon 2,5mm2. Pokud má nad, spíš pro zes. a naopak.
Ty hodně dražší kabely (a beru že i lepší) tak tam může i tlustý kabel ke zdroji. Jde o to, že velký průřez, kabel musí být dostatečně kvalitní a dobře udělaný, aby se neztrácela rozšíření na vysokých frekvencích, které pomáhají udělat dozvuk jak se patří, pomáhají vykreslit prostor, detail apod.
Důležité je ale do budoucna vyřešit i ten druhý a zbývající, jinak to těmi horšími kabely zabíjíš. U hodně rozlišujících sestav jde pak zpravidla slyšet každý lepší přidaný kabel. howwgh
Boxer. Přes jeho hlasité výhrady ke kabelům, měl ovšem Focal Utopie bedny a drahé Brystony, čili vliv kabelů nepodcenil a měl kabeláž Inakustik, protože v tom asi viděl smysl.
Na druhou stranu takový Jarda Merhaut měl malé levné regálovky a malou sestavu utopenou v knihovně. (Vydedukuji si) tam asi nemělo smysl řešit nějakou kabeláž, hrálo by to vždycky stejně.
Snad je vidět ten naznačený rozdíl, kdy to teprve má smysl řešit - někdy mezi těmito metami. Ale každý máme svobodu to řešit nebo neřešit, nebo si vybrat okamžik, kdy to začnu se tím zabývat nebo uvažovat. Pro mne osobně jako hifistu jsou nejpodstatnější názory konstruktérů (ale těch komplexních ne jen těch s měřáčkem), kteří jsou pro mne něco jak modly. Abych byl konkrétní. Hodně mi pomohl a poradil např. renown. Tím samozřejmě neříkám že všechny mé názory jsou jeho. Ale ovlivnil mne. Renownovy příspěvky se tady dají hledat: member95.html
Artrock: Odpověd na dotaz: zkus ho tam a pak tam, kde se Ti to bude více líbit. JInak tlustší kabel je zpravidla lepší k zesilovači. Tj. pokud má fáze (nula) průřez aspon 2,5mm2. Pokud má nad, spíš pro zes. a naopak.
Ty hodně dražší kabely (a beru že i lepší) tak tam může i tlustý kabel ke zdroji. Jde o to, že velký průřez, kabel musí být dostatečně kvalitní a dobře udělaný, aby se neztrácela rozšíření na vysokých frekvencích, které pomáhají udělat dozvuk jak se patří, pomáhají vykreslit prostor, detail apod.
Důležité je ale do budoucna vyřešit i ten druhý a zbývající, jinak to těmi horšími kabely zabíjíš. U hodně rozlišujících sestav jde pak zpravidla slyšet každý lepší přidaný kabel. howwgh

To mas pravdu, s tema vyssima frekvencema. To se da ale resit mnohem efektivneji nez zkousenim napajecich kabelu za desitky az stovky tisic, navic jeste metodou pokus omyl (kdyz uz bychom se tedy shodli, ze napajeci kabel ma nejaky objektivni vliv na zvuk).
Jestli myslel napájecí, tak je to na Chocholouška...
A do mrtvých se nekope, pomlázko.
A do mrtvých se nekope, pomlázko.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro mne osobně jako hifistu jsou nejpodstatnější názory konstruktérů (ale těch komplexních ne jen těch s měřáčkem), kteří jsou pro mne něco jak modly. Abych byl konkrétní. Hodně mi pomohl a poradil např. renown. Tím samozřejmě neříkám že všechny mé názory jsou jeho. Ale ovlivnil mne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro mne osobně jako hifistu jsou nejpodstatnější názory konstruktérů (ale těch komplexních ne jen těch s měřáčkem), kteří jsou pro mne něco jak modly. Abych byl konkrétní. Hodně mi pomohl a poradil např. renown. Tím samozřejmě neříkám že všechny mé názory jsou jeho. Ale ovlivnil mne.
Prosím a co vlastně ten Renown zkonstruoval? Pro mne je konstruktér někdo jako Josef Božek, Viktor Kaplan, Jan Kašpar, Franta Koucký, Milan Galia, Jaroslav Walter... z českého HiFi třeba pánové Janda, Sýkora, Dudek a další.
Prosím a co vlastně ten Renown zkonstruoval? Pro mne je konstruktér někdo jako Josef Božek, Viktor Kaplan, Jan Kašpar, Franta Koucký, Milan Galia, Jaroslav Walter... z českého HiFi třeba pánové Janda, Sýkora, Dudek a další.
Pánové, mrzí mne, že jsem svým dotazem vyvolal takovou přestřelku. Kdybych to tušil, prdnu na to. Asi bych to uzavřel takto: Nejsem nějaký začátečník, hifi se mi stalo koníčkem někdy okolo roku 1987, kdy jsem pořídil první zesilovač Telefunken a hlavně o rok později, kdy jsem u spolužákova bratra uviděl tape deck Aiwa F990 a byl jsem "chycenej". S kabelama blbnu cca od 2010. V dotazu mi šlo skutečně jen o to, který komponent mezi sacd a zesilovačem, je v současné době "citlivější či náchylnější" na kvalitu. V podstatě jak meřáci, tak zlato ušci mi poradili (dík všem kdo poskytl radu) tak jak jsem i po poslechu a přehozů kabelů (což bylo už i na konci samotného dotazu) zasunul tak, že silnější průměr a kvalita vodiče + lepší dialektrikum skončilo v zesilovači. Nechme si každý své přesvědčení a zkušenosti, a je jen dobře, že si oba tábory stojí za těmi svými, nakonec by měla stejně zvítězit radost z toho jak nám to hraje a je fuk, jak jsme toho dosáhli. Prostě se tolerujme 
Doporucuji nejaky kabel objednat proti zaloze a zkusit doma v klidu, treba tyden a pripadne vratit, vlastni zkusenost, vlastni nazor. Idealni cesta bez rizika a kazde slusne hifistudio by s tim nemelo mit problem. Dalsi cesta k dosupnemu testovani je second hand nebo DIY kompletace, podle libosti a zrucnosti.
Obecne nazory a pohled na problematiku uz padla, vcetne koloritu verici/neverici, ktery muzes smele ignorovat
.
Obecne nazory a pohled na problematiku uz padla, vcetne koloritu verici/neverici, ktery muzes smele ignorovat

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Koudy, to není moc dobrá rada. Za týden ho nemáš šanci zahořet. Dle výrobce (určitě věrohodného a respektování hodného) to bude chtít 200 až 300 hodin. Na tak dlouho to prodejce nepůjčí, že? Rovnou koupit. Přínos, posun a vliv (uf, to jsou ale exaktní hifi slova) je jednoznačný a experimentálně jednoznačně zjistitelný.
Je to velice dobrá rada. Sice se tím docela omezí výběr zboží i dodavatele, ale můžu potvrdit, že jsem nikdy neměl problém si půjčit prakticky cokoli (tedy, reprosoustavy jsme stěhovali až když bylo na 90% jisté, že je koupím), na jak dlouho bylo třeba a kupodivu dokonce bez složení zálohy. "Zahořování" sice neřeším, ale kabely jsem dostal k zápůjčce obvykle již používané, a i když ne, tak doba zapůjčení by na těch pár set hodin stačila.
Vacsina rozumnych predajcov ti pozicia kabel ktory je uz “zahoreny”
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak to je potom v poho, když jsou ti prodejci rozumní. Jako, pokud by nebyl zahořelý, tak by to bylo stejně hned slyšet a vrátil by se. Problém je, že by mohli mít na skladě dva, jeden zahořelý a jeden ne. Ono to zvenku není dobře vidět. Musí se spolehlivě označit.
? Proč?
Však ten "zahorený" sieťový kábel musí byť očadený a mať obhoretú izoláciu, nieProblém je, že by mohli mít na skladě dva, jeden zahořelý a jeden ne. Ono to zvenku není dobře vidět.

Preboha , spamätajte sa, však to je na Chocholouška..