Lepší síťák tam nebo tam

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Artrock
Kontaktovat uživatele:

Lepší síťák tam nebo tam

Příspěvek od Artrock »

Měl bych prosbu na zasvěcené odborníky o radu týkající se síťových, či chcete-li power kabelů. Kam zastrčit lepší kabel (materiálem, konstrukcí, ap.) z těch co mám? Do zdroje, či do zesilovače? Oba komponenty jsou jak obdobné kvality tak i cenové relace (cca 160 t.). Jasně, už jsem vyzkoušel a po poslechu zasunul, pardon zastrčil. Jde mi jen o to, kam by správně ten lepší měl patřit. Ať už z hlediska vědy a techniky, nebo pouček z letitých zkušeností. 🤷‍♂️ Díky za případné vysvětlení.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepší síťák tam nebo tam

Příspěvek od Liamee »

Z hlediska vědy a techniky je nesmysl myslet si, že proházení napájecích kabelů snad může mít nějakej vliv na zvuk. Za vysvětlení nemáš zač.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

:lol:
Nejlepší umístění toho lepšího kabelu je tam, kde je více na očích.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

V první řadě si zjisti, v čem máš doma el. rozvody. Pokud to máš v hliníku, tak to nech nejprve předělat do mědi.
Jinak ti to nikdy hrát nebude. ;-)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

@Carpediem

tvl. to je zase blábol, a v paneláku vytrhá společné AL rozvody ve stoupačkách ne?

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Pavel_LXmini píše:
08 lis 2024 08:09
:lol:
Nejlepší umístění toho lepšího kabelu je tam, kde je více na očích.
...aneb hraje to co vidíš :lol:

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Pokud na kabely někdo nevěří, není třeba odpovídat. Každý holt není kabelověrcem. Přesto díky, že jste věnovali svůj čas psaní.
Jen nechápu tu aroganci od pana Liamee. Nic jsem vám snad osobně neudělal. Kabely Vám nenutím ani neprodávám, parohy nenasazuji a oběd jsem Vám také nepřipálil. 🤷🏼‍♂️

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Carpediem píše:
08 lis 2024 10:00
V první řadě si zjisti, v čem máš doma el. rozvody. Pokud to máš v hliníku, tak to nech nejprve předělat do mědi.
Byt je novostavba deset let stará. Takže se dá předpokládat, že elektrické vedení je v poho. Teď už by jste měl nějakou radu či zkušenost?? ✍🏼

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Liamee odpověděl nejlíp, jak se dalo. Ostatní jsou už jemon kecy (včetně mě). Není arogantní. Je to fakt. A na hloupou otázku se dá čekat trochu podrážděná odpověď.

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Jeho (Liamee) názory na kabely respektuji. Je to jak ve sportu či politice. Každý má svůj tým či přesvědčení. Ta arogance je v poslední větě.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Na těchto reakcích je bohužel přesně vidět jak kvalitní toto fórum je, a proč tu žádný nováček nezůstane. Je tu z velké části jen parta měřáků co si jede svoje. A jiný názor nebo zkušenost druhých jim je k smíchu. Proto ani mě, se nechce zapojovat do žádné debaty.

Artrock:
Myslím si že lepší/horší kabel není. Je pouze jiný. A ke každému komponentu se ti může líbit jiný. Já jsem to dělal tak že jsem začal hledání kabelu prvně u napájení nebo zesilovače a pak jsem řešil ty zdrojové. Je pravda že u některých přístrojů jsem vliv kabelu vůbec neslyšel. Nakonec se mi osvěčilo zůstat u jedné značky v celém systému. Jen k subu mám Furutech. Tam mi Kimber nějak neseděl.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Artrock píše:
08 lis 2024 11:59
Pokud na kabely někdo nevěří, není třeba odpovídat. Každý holt není kabelověrcem. Přesto díky, že jste věnovali svůj čas psaní.
Jen nechápu tu aroganci od pana Liamee. Nic jsem vám snad osobně neudělal. Kabely Vám nenutím ani neprodávám, parohy nenasazuji a oběd jsem Vám také nepřipálil. 🤷🏼‍♂️
Artrock píše:
08 lis 2024 13:10
Jeho (Liamee) názory na kabely respektuji. Je to jak ve sportu či politice. Každý má svůj tým či přesvědčení. Ta arogance je v poslední větě.
Žádná arogance, předem jsi na závěr svýho příspěvku poděkval a u nás je slušnost, když někdo řekne děkuju, odpovědět nemáš zač. Ono by prostě jen stačilo nebrat se tak děěěsně vážně a brát taky občas věci trochu s nadsázkou, humorem atp.

A přesvědčení a názory? To je hezká věc, ale je potřeba fakty řídit se, vědeckými a technickými poznatky, parametry, tím co je skutečně reálně možný, tím jak se věci reálně mají atd., a nej jen dát na pocity, dojmy, přesvědčení atd., když se tyhle dojmy a přesvědčení neshodují a neslučují s realitou, fakty, tím co je technicky možný atd. Nikdy mě nepřestane udivovat, že je některým hifistům, dojmologům, věřícím atp., tak děsně nepříjemný a dokonce mnohdy považujou za nežádoucí, když se jim prostě jen řekne pravda a jak se věci skutečně mají, protože ta pravda a realita je dost často proti jejich přesvědčení a víře a to pak hned následuje prskání, že nevěřící parta měřáků co si jede to svoje tu nemusí odpovídat a může táhnout do pryč. No co, dyť todle je přece hifi fórum, ne?....... Na těchto reakcích je bohužel přesně vidět jak kvalitní toto fórum je, a proč hififóra obecně upadají. Je tu z velké části jen parta věřících co si jedou svojí víru a pravdu a fakta nebo znalosti druhých jim nevoní a dokonce je z nějakýho záhadnýho ddúvodu uráží a štvou a nejradši by je vyloučili z diskuse anebo rovnou z celýho fóra.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nevím co je tu "zdroj" Jestli je to DAC nebo tak něco, tak ten mívá stabilizované napájení. Takže bych "lepší" kabel dal k zesilovači.
Případně bych přehazoval a hledal, co se mi víc líbí na ucho.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

MPK píše:
08 lis 2024 10:25
@Carpediem

tvl. to je zase blábol, a v paneláku vytrhá společné AL rozvody ve stoupačkách ne?
Artrock píše:
08 lis 2024 12:09
Carpediem píše:
08 lis 2024 10:00
Byt je novostavba deset let stará. Takže se dá předpokládat, že elektrické vedení je v poho. Teď už by jste měl nějakou radu či zkušenost?? ✍🏼

Někdy je dobré nestát si na kabelu :-D

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Weirone, rozhodně tu není z velké části parta měřáků. Příspěvků máš víc než dost. Zapujejš se celkem aktivně.
Artrock píše:
08 lis 2024 13:10
Je to jak ve sportu či politice. Každý má svůj tým či přesvědčení.
To rozhodně ne. Fyzika není politika, kde může každý mít svůj názor a preferovat svůj „tým.” Ve fyzice se písemky hodnotí podle jasných výsledků a pochopení teorie, ne podle osobních názorů nebo pocitů. Pokud řekneš fyzikáři, že máš „jiný názor” než ověřené zákony, dostaneš prostě pětku.

To, že si někteří hifisti hrají na zázračný svět, který nelze vysvětlit ani popsat běžným školním nebo univerzitním učivem, je směšné. Některá témata, například diskuze o pojistkách a dalších ezoterických prvcích, by měla být zamčená pro děti a dospívající – mohla by totiž v budoucnu negativně ovlivnit jejich logické a kritické myšlení.

Odpovědět