Mission 780- středobasový reproduktor nehraje
Re: Mission 780- středobasový reproduktor nehraje
Ne, myslel jsem tvé řešení, já jsem použil lanko z jiného reproně. A samozřejmě ne celé lanko, pouze tu poškozenou část, sice mám formálně vzdělání nízké, ale zase tak blbej(snad) nejsem. 

U nastavovaného lanka, bych se trochu bál váhy toho letovaného spoje. Proto jsem zachoval tu zdravou část a přiletoval jí ke tvrdému drátu.
Výsledek je stejný, jako bych posunul svorkovnici blíž. Těch cca 5cm zdravého lanka stačí.
Já jsem tvoje řešení pochopil, jen jsem myslel, že jsi někde zahlédl opravu tvrdým drátem místo celého lanka.
Výsledek je stejný, jako bych posunul svorkovnici blíž. Těch cca 5cm zdravého lanka stačí.
Já jsem tvoje řešení pochopil, jen jsem myslel, že jsi někde zahlédl opravu tvrdým drátem místo celého lanka.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 05 led 2016 18:56, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
napiš tady: opravyreproduktoru@gmail.com , je to p. Ing. Zdeněk Matyáš, pracuje jako elektrotechnik v Bang&Olufsen a jako koníček doma opravuje reproduktory, má na to doma skvělé vybavení a jsou na něj samé výborné recenze, taky jsem byl u něj nechat opravit reproduktory a za pár korun byly jako nové, vyladěné do páru...
Jediná chybička je komunikace, jen přes mail a má toho hodně, takže odpoví klidně i za týden, ale stojí to za to.
napiš tady: opravyreproduktoru@gmail.com , je to p. Ing. Zdeněk Matyáš, pracuje jako elektrotechnik v Bang&Olufsen a jako koníček doma opravuje reproduktory, má na to doma skvělé vybavení a jsou na něj samé výborné recenze, taky jsem byl u něj nechat opravit reproduktory a za pár korun byly jako nové, vyladěné do páru...
Jediná chybička je komunikace, jen přes mail a má toho hodně, takže odpoví klidně i za týden, ale stojí to za to.
Patmann píše:Ahoj,
Díky za kontakt. Super! Teď už s reprákem asi nemá cenu dělat něco dalšího. Zatím hraje super, ikdyž oprava vypadá dost hrozivě

vlk44
U pana Matyáše jsem byl a nechválil se že pracuje u Bang&Olufsen, nicméně výškovou kalotu mi opravil na výbornou a vzal si jen 200 korun, oprava je taková že je od druhé nepoškozené k nerozeznání(spálená cívka, tuším že se měnil i former). Je to velice příjemný člověk a zajímalo by mě co na tuto opravu řekne pěkného.
Minimálně bych se jej zeptal co na tuto opravu řekne a osobně bych reprák v tomto stavu nesnesl. Nedivil bych se kdyby na tom chtěl měnit i toho vlnovce, třeba nakonec řekne že je to sice škaredé, ale funkční.
Jarda69
Já bych řekl že váha spoje bude natolik nízká že je to šumák, zvlášť na takovém místě. Samozřejmě jsem zapomněl dodat že konce drátů drželi kleště ať se cín neprotaví zbytečně daleko. Opravu tvrdým drátem jsem naštěstí neviděl, mohlo by to být zajímavé jak by to chvilku hrálo. Spíš mě zaujalo jak nějakej mamlas profi opravář na střeďáku nahradil středící vlnovec čtyřmi kousky dřeva. Prý to potom hrálo asi týden a doufám že mu to bylo náležitě omláceno o palici.
U pana Matyáše jsem byl a nechválil se že pracuje u Bang&Olufsen, nicméně výškovou kalotu mi opravil na výbornou a vzal si jen 200 korun, oprava je taková že je od druhé nepoškozené k nerozeznání(spálená cívka, tuším že se měnil i former). Je to velice příjemný člověk a zajímalo by mě co na tuto opravu řekne pěkného.
Minimálně bych se jej zeptal co na tuto opravu řekne a osobně bych reprák v tomto stavu nesnesl. Nedivil bych se kdyby na tom chtěl měnit i toho vlnovce, třeba nakonec řekne že je to sice škaredé, ale funkční.
Jarda69
Já bych řekl že váha spoje bude natolik nízká že je to šumák, zvlášť na takovém místě. Samozřejmě jsem zapomněl dodat že konce drátů drželi kleště ať se cín neprotaví zbytečně daleko. Opravu tvrdým drátem jsem naštěstí neviděl, mohlo by to být zajímavé jak by to chvilku hrálo. Spíš mě zaujalo jak nějakej mamlas profi opravář na střeďáku nahradil středící vlnovec čtyřmi kousky dřeva. Prý to potom hrálo asi týden a doufám že mu to bylo náležitě omláceno o palici.
Jsou nějaké novinky? Celkem by mě zajímalo co na to pan Matyáš řekl.
Dobry den, mam stejne reproduktory a nejspise uplne stejny problem
Chci se jen zeptat : Jak se jmenuji ty zminovane vodice v basove jednotce? Potreboval bych ten kabel nekde koupit, ale absolutne ho nemuzu nikde najit
Chtel bych si to zkusit pripajet sam, takze jeste jedna otazka je : mel bych to zkouset sam, nebo to dat radeji nekomu zkusenejsimu? popr. jake by mohli byt rizika?
Predem moc dekuji za odpoved. Btw jsem z Brna, takze pokud by nekdo mel zajem, tak bych klidne za opravu vodice samozrejme zaplatil

Chci se jen zeptat : Jak se jmenuji ty zminovane vodice v basove jednotce? Potreboval bych ten kabel nekde koupit, ale absolutne ho nemuzu nikde najit

Predem moc dekuji za odpoved. Btw jsem z Brna, takze pokud by nekdo mel zajem, tak bych klidne za opravu vodice samozrejme zaplatil

To je imo to nejmenší v době, kdy se z plastu vyrábí i magnum revolveryvojtech píše:Plastovy kose? Proboha kam se ten svet hrne. Ale dobre vedet ze nekdo takhle opravuje repracky a ze mu to jde

Pana Matyáše jsem nekontaktova. Repro hrají bez problémů, žádná změna ve zvuku po opravě není, ani při vysokých hlasitostech. K panu Matyášovi bych to měl stejně hodně z ruky a poštou na opravu bych to posílat nechtěl. Takže zatím to nechávám ve stavu use as isFox25 píše:Jsou nějaké novinky? Celkem by mě zajímalo co na to pan Matyáš řekl.

Je to měděné lanko, prý se mu říká leonské předivo. Ale ať hledám jak hledám, pod tímto termínem nic není, kromě tkanin. V angličtině jsem našel, že tomu říkají copper tinsel.spajdator píše:Dobry den, mam stejne reproduktory a nejspise uplne stejny problem![]()
Chci se jen zeptat : Jak se jmenuji ty zminovane vodice v basove jednotce? Potreboval bych ten kabel nekde koupit, ale absolutne ho nemuzu nikde najitChtel bych si to zkusit pripajet sam, takze jeste jedna otazka je : mel bych to zkouset sam, nebo to dat radeji nekomu zkusenejsimu? popr. jake by mohli byt rizika?
http://sound.westhost.com/articles/spk-fail-f4.jpg
http://sound.westhost.com/articles/spea ... re.html#s6
Sám bych to raději neopravoval. Pouze pokud bys to měl jen lehce zoxidované, tak očistit a propájet.
Zkus kontaktovat toho pana Matyáše, o kterém se píše výše. Myslím, že je ze Severní Moravy.
P.S. Kdyby ses náhodou někdy rozhodnul svoje Missiony prodat, tak mi dej prosím vědět.
Nebo zkus ještě lépe hledat pod braided tinsel copper wirespajdator píše:Dobry den, mam stejne reproduktory a nejspise uplne stejny problem![]()
Chci se jen zeptat : Jak se jmenuji ty zminovane vodice v basove jednotce? Potreboval bych ten kabel nekde koupit, ale absolutne ho nemuzu nikde najitChtel bych si to zkusit pripajet sam, takze jeste jedna otazka je : mel bych to zkouset sam, nebo to dat radeji nekomu zkusenejsimu? popr. jake by mohli byt rizika?
http://www.ganpatiengineering.com/braid ... wires.html
http://www.ganpatiengineering.com/braid ... -wire.html