Může hrát lépe gramo než CD?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Může hrát lépe gramo než CD?

Příspěvek od Rowing »

boxer píše:tak pořiďte si gramec analog a CD player podobné třídy, střídavě přepínejte vstupy při reprodukci téhož titulu na vinylu i v digitálu

A tímto dokážeš co?
Vždyť nemáš nikde zaručeno,že LP a CD mají stejnou kvalitu nahrávky. Takže se míchají opět hrušky s jabkama. Jednou to může být tak,u jiného titulu onak.
Pokud někdo k hudbě potřebuje LPíčkovej obřad,tak u něj LP vyhraje vždy.
Pokud bude jen a jen posuzovat na dvou zdrojích hudby svoje emoce z ní,tak to musí být pokaždé (dle kvality jednotlivých titulů) jinak.
Já si podle nálady pustím tu či onu a neřeším to.Uspokojují mne obě,pokud se trefím titulem do nálady.
Přesně tak boxere, mohu klidně prezentovat u mě doma. Mám více věcí jak na CD tak na LP a u některých daná skladba hraje lépe na LP a u některých na CD.
I když by to měla být stejná nahrávka. Rozdíly jsou rozhodně slyšitelné i pro lidi nepostižených hifi. Několikrát jsem to zkoušel třeba na své mamce nebo kamarádech, co u mě byli na návštěvě. Nezávisle na sobě se zatím všichni u daných věcí shodli co hraje lépe.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

MB píše:........
Presne tak,takze idealne je mat doma gramofon aj CD prehravac a podla momentalnej nalady uzivat plnymi duskami....
...
Lepšie sa to už povedať nedá

jarblat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarblat »

Nejlepší podobenství a příměr mě napadá - jako třeba u aut - DIESEL a BENZÍN, každý z těchto motorů pracuje s něčím jiným, tak jako LP a CD,každý ze sistémů LP a CD se k svému výslednému zvuku dostane jinným způsobem,každý z nich má svou osobytou charakteristiku. A trvám na tom,že i kdyby měl člověk doma aparát za milión, tak s mizerně nahraným nosičem je mu to celé na dvě věci. Což je problém všech sistémů. Naprosto rozumím kolegům,kteří v honbě za dokonalostí doporučují kombinovat oba sistémy,ANO-každé má svoje.Čistě jen můj názor,Jarda.

Odpovědět