Nákup subwooferu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nákup subwooferu

Příspěvek od samoT »

vision píše:Tady je problém, že já jsem se svými Wharfedale 9.6 spokojen. Kdybych měl kupovat jiné bedny, znamenalo by to prodat ty moje. Vím, jak je to s prodejem použitého zboží. Moje bedny stály nějakých 20tis. Za kolik je prodám? Byl bych rád, když za půlku. A to je to, co nechci. Ty Wharfy by snad ani sub nepotřebovaly, ale pro můj pocit ho chci. Věřím, že Velodyne dá ještě více basů, které mám rád. Hodně jsem o Velodyne četl, že s žádným z modelů člověk neudělá chybu.
http://www.highend.cz/productpages/velodyne/cht-q.html
Zkusil bych najít studio, kde by ti ho proti plné záloze zapůjčili domů. Bylo by to nejlepší řešení a ty bys hned věděl jak na tom seš.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Na různých fórech hodně čtu "půjč si komponent domů a vyzkoušej ho", ale já o žádném obchodě, kde by byla taková možnost nevím. Jsem z okresu Beroun, kde máme pouze hifipartner.cz, ale tam komponenty nezapůjčí ani oproti záloze. Problém by nebyl ani s Prahou, kam to mám kousek, ale ani tam takový obchod neznám. Problém je, že např. ten Velodyne CHT-12-Q co chci já ani není nikde na skladě. Musí se objednat u dodavatele. Na skladě jsou jen ty menší 8 a 10, jenže kdo mi ho vytáhne ze skladu, rozbalí a půjčí ho domů? Ještě možná, kdyby byl sub rozbalený na prodejně.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

On velký basák není jen o basech, jak si mylně většina lidí domnívá. Jde o velikost a reálnost celkového "obrazu". Hrát na malé bedny (ať už se subem, nebo bez něj), je jako jít se podívat na pyramidy do Legolandu.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vision píše:Na různých fórech hodně čtu "půjč si komponent domů a vyzkoušej ho", ale já o žádném obchodě, kde by byla taková možnost nevím. Jsem z okresu Beroun, kde máme pouze hifipartner.cz, ale tam komponenty nezapůjčí ani oproti záloze.
a tak to je to dneska v podstate se vsim .. jedine reseni jsou asi opravdu internetove obchody a vyuziti moznosti vraceni do 14 dnu. Obchodnici na tohle budou samozrejme reagovat popuzene, ale co jineho muze zakaznik v dnesni situaci delat ... Nemluve o tom, ze na nasem malem trhu proste kazdou znacku ma jeden prodejce a ten je treba na druhem konci republiky. Ostatni prodejci jsou vetsinou spis prekupnici, kteri toho na ukazku nebo na zapujceni vetsinou moc nemaji. S hifipartner.cz mam taky spatnou zkusenost - i s jejich pristupem a aroganci jednani ..

Takze ja bych ten Velodyne proste nekde objednal, v klidu doma otestoval a pripadne vratil.

Odar

Příspěvek od Odar »

Presne toto ma napadlo, ako jedina rozumna cesta. Treba si dat ale bacha na to, ci dany EShop, z ktoreho by si cosi objednaval nema v obchodnych podmienkach nejaku divnu klauzulu. Niektore EShopy akceptuju len vrateny tovar, ktory nebol ani rozbaleny. Neviem, ako je to presne definovane v zakone a ci to nie je protipravne.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Nebo zkus prohledat inzerce. Např. na slovanetu jeden Velodyne kdosi prodává. Tam by s vyzkoušením nemusel být takový problém, pokud to bude někdo z okolí.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Objednal jsem sub už u avcenter.cz, kteří zboží do 14-ti dnů vracejí. Mají to v obchodních podmínkách.
Je to opravdu jediná možnost, jak zboží vyzkoušet.
Žil jsem několik let v zahraničí a tam je zkušební doba na výrobky 14dnů až měsíc naprostou samozřejmostí. Mluvím o kupování v kamenných obchodech, ne online.
Ta doba na vrácení zboží je právě proto, aby si zákazník mohl zboží v klidu doma vyzkoušet.
Při vrácení zboží se nikdo neptá na důvody.
V ČR to dobře funguje v zahraničních supermarketech jako jsou OBI a pod.
Jakmile však koupím elektroniku v kamenném obchodě, nikdo mi zboží zpět nevezme. Musím ho koupit přes net.
Tak uvidíme, snad budu spokojen a vracet nic nebudu.
Každopádně vám všem děkuji za příspěvky!

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DhifiK »

ano, je zákonem dáno, že máš právo jakékoli nové, či použité zboží bez dalších poplatků a zdůvodňování do 14 dnů vrátit původnímu majiteli. Toto ustanovení však pokrývá pouze zboží, koupené přes internet, na zboží zakoupené v kamenném obchodě se nevztahuje. Protistrana má povinnost ti v takovýchto situacích vrátit peníze do 30 dnů, vyjma náhrady poplatků za poštovné ;)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vision píše:Tak uvidíme, snad budu spokojen a vracet nic nebudu.
Jestli budes pak mit chut, zkus prosim neco napsat - jsem zvedavy jak to bude hrat a jak se podari zaclenit zvuk SW do muziky (taky jsem porad myslenku na reseni SW + 2p stojanovky uplne nezavrhnul )

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Sub bude na skladě až za tři týdny. Až ho budu mít, určitě se podělím se svými dojmy ;)

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

bh69 píše: Jestli budes pak mit chut, zkus prosim neco napsat
Neboj, jestli má vision uši, tak určitě něco napíše. Třeba: "Prodám subwoofer ........"
:mrgreen: :mrgreen:

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

To určitě nenapíšu, protože pokud nebudu spokojený... vrátím ho ;)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

bh69 píše:
vision píše:...taky jsem porad myslenku na reseni SW + 2p stojanovky uplne nezavrhnul
Když již toto řešení, pak dva SW a použít je místo stojanu pod dvoupásma. Já vlastně v současnosti mám to samé, jenže to napájím digitální výhybkou v tri-ampingu.
*offtopic* Mezi jednu z pranostik HiFi patří, že basy nepřispívají k vytvoření zvukového obrazu. Bohužel je to jen pověra, na jejímž základě se právě doporučuje ten jeden SW, neboť dva se najednou prodávají hůře :lol:

Ve vlákně DIY úpravy malé poslechovky jsem publikoval obrázek z měření mého kutloušku, zde je:
Obrázek
Źe by rozdíly (mezi L a R) 6 - 10 dB v basovém pásmu 63 až 260 Hz nebyly slyšet :?:

Na stránkách Humble Homemade Hifi je v PDF popsána konstrukce subu a použití Velodyne SMS-1 zde, stojí za to si jej pomocí Google přeložit.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Ale kolik stojí dva 15" subwoofery Alesko? Teď myslím komerční produkt, ne Tvé DIY. Pak vychytat vyhýbku, překopat to dvojpásmo... A stejně z toho středobasáčku co tam je, nikdy čistokrevný středák neuděláš... Ve výsledku to bude drahý jak sviňa s nejistým výsledkem... Člověk musí mít opravdu hodně naštudováno aby se dostavil dobrý výsledek. Proč ale nekoupit rovnou Matrix 801?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Vintage - naprostý a 100% souhlas, ve výsledku jsou dva špičkové komerční SW až nesmyslně drahé. To je skutečně lepší koupit špičkové bedny hrající až dolů a klidně i starší. Ony ty "starší" mnohdy přehrají i ty TOP dnešní :!:

Odpovědět