Nákup subwooferu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odar

Re: Nákup subwooferu

Příspěvek od Odar »

Zrovna na tie Matrix 801 musi mat clovek naozaj stastie *sunglases*

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Chápu proč tu někteří zatracují subwoofery. Whooooo zvuk není nic pro poslouchání hudby. Možná snad sledování filmů.
Co ale tak infrasonický záříč? Takový Wilson Benesh Torus doplní každé bedny o chybějící spodek. Slyšel jsem ho s budkama (Trinity myslim), které samy o sobě třepou okenice, ale ten woofer jim dodal podlahu! I velkým Arcám od wilsonu tento zemětřes pomohl.
Správné seřízení, umístění a akustika místnosti je klíč. A není třeba žádných ekvalizérů které jen vlivňují reprodukci.

Já sem zatím spokojen s kombinací Neat Motive 3 budek a REL R305. 305ka je uzavřené konstrukce a dodává adekvátní zázemí pro mé ptačí budky. Hrajou opravdu sehraně. Sub je zapojen na silový výstup ze zesilovače spolu s bednama.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Jen mne napadlo k ekvalizaci - nedocetl jsem se nikde jak jsou pasma rozlozena, ale kdyz vyjdu z toho, ze SW ma uvadeny rozsah 28-120 ve 3dB (240 bez uvedeni pasma) a 5 pasmovy ekvalizer, vychazi mi pri rovnomernem rozdleni cca 18Hz na pasmo. Pri nastaveni SW pro muziku napr do 50-60Hz to pak provadi "ekvalizaci" v pasmech napr. 28-46 a 46-64 Hz. Ma neco takovyho vubec smysl ? Prijde mi, ze ne ...

Nebo je to tak "chytry", ze tech 5 pasem rozlozi na zvoleny rozsah tj. mezi 28-50Hz, tj. na uzsi pasma ? Asi ne, protoze v manualu pisou o testovacich signalech v rozmezi 20-150Hz

Odpovědět