Nákup subwooferu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vision
Kontaktovat uživatele:

Nákup subwooferu

Příspěvek od vision »

Chci kupovat subwoofer Velodyne CHT-12-Q (basový měnič 30,5cm), ale prodavač (hifidesign.cz) mi oznámil, že subwoofer s tak velkou membránou mi nedoporučuje. Prý je vhodný do místností od 50m2. Já mám místnost kolem 30m2 a prý mi bohatě stačí CHT-8-Q, CHT-10-Q. Já mám však rád mohutné basy a teď nevím, jestli neudělám s tak velkým subem chybu. Přebasování by nemělo hrozit, díky zabudovanému equalizeru. Jaký je váš názor?

DhifiK
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákup subwooferu

Příspěvek od DhifiK »

mám s podobným rozhodováním vlastní zkušenost:
říkal jsem si, že nepotřebuji "basovat" naplno, bohatě bude stačit, když dám subwoofer na nižší hlasitost, hlavně, že je větší a tím má i lepší frekvenční rozsah.. Zmýlil jsem se - basy buďto nestály za nic, nebo subwoofer musel prostě řvát. Při nižších hlasitostech není schopen podat projev, jaký bys čekal. Proto mé doporučení: opravdu kup buďto ten CHT-10 Q, nebo CHT-8 Q. Rozhodnutí, který z těch dvou, je na tobě, máš-li reprobedny s horším zvukovým podáním v nižších kmitočtech, zvol ten větší, ale chceš-li basy jen doplnit, ten malý ti bude bohatě stačit ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

rozhodně 2 menší.
hlavně 2 (DVA) stejné kusy!!

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Kup pořádný bedny a vyser se na subvůfr!

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Nemyslím, že bys přikoupením subwooferu/ů udělal kdovíjaký terno ... Ale jestli zrovna máš nákupní horečku, tak si udělej radost. Třeba se ti někdy budou hodit na house party.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

ja mam dva 12" menice v mistnosti 3,5 x 3,4 x 2,7 metru. je to overkill (prestehovali jsme se sice do vetsiho bytu, ale s mensim obyvakem), musim to krotit na korekcich, snazim se byt ohleduplny k sousedum...
ale jde to, nezkousel jsem u sebe nic jineho, jsem na svou aparaturu zvykly a jsem spokojeny, basu neni nedostatek. tezko rict, jak daleko to ma k idealu.

byt tebou, misto nakupu subu prodam stavajici repro a vezmu vintageho nabidku na ty jeko vulkany...

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Jestli chceš, prodávám aktivní Dynavoice SW10 kus za 8.000,- oba za 15.000,- , jsou v černé barvě.
Popis jsem vygooglil: DYNAVOICE DEFINITION SW SUB 10. Basreflexový aktivní subwoofer.. Plynule nastavitelná fáze umožní libovolné umístění v interiéru. Funkce "Frequence booster" umožňuje nastavení maximálního zisku na určitém kmitočtu a tím můžete potlačit nepříjemné dunění v místnosti. Mezi další příjemné funkce patří Automatické usínání / probouzení a možnost přemostění crossoveru výhybky. Možnost přemostění vestavěné výhybky vám zprostředkuje barevnější reprodukci basů v případě, že nastavení dělící frekvence provádíte přímo v receiveru nebo jiném zařízení. O vysoký dynamický výkon se stará digitální zesilovač 325 W . Přední a zadní sendvičová ozvučnice o celkové síle 40mm.
Obrázek zepředu je tady: http://www.hifionline.cz/photos/origina ... -black.jpg
A zezadu tady: http://www.hifionline.cz/photos/origina ... 0-back.jpg
Naposledy upravil(a) Fidas dne 29 čer 2011 23:46, celkem upraveno 1 x.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

30m2 už snese i Quadral Titan nebo JBL 250ti, ten prodavač co ti nabízel ty woofery byl totální k...t *headbang*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

k...t
na kokota mi to dělá tři tečky, nota to byl prostě čurák :D

Ano, Vulkany jsou zamluvený *thumbs up*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

vision píše:... ale prodavač (hifidesign.cz) mi oznámil, že subwoofer s tak velkou membránou mi nedoporučuje. Prý je vhodný do místností od 50m2. Já mám místnost kolem 30m2 a prý mi bohatě stačí ....
Vyměň prodavače, to jsou bludy a pověry.

Já mám ve svým kutloušku v reprech dvě basové 15" a přitom má pouze nepatrně nad 12 m2 podlahové plochy a bez problémů.

Basy tvrdí muziku - Brněnská klika měla naprostou pravdu, na velikosti záleží ! Vše, co vydává zvuky v basovém spektru je velké, tak proč se snažit to reprodukovat nějakým malým prdítkem, nebo dokonce několika prdítky v bedně ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Aleska píše:
vision píše:nebo dokonce několika prdítky v bedně ?
treba proto, ze ta prditka jsou rychlejsi a v souctu je jejich plocha stejna jako u velkyho "prda" ? (nevim, jen otazka :-) )

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

bh69 píše:
Aleska píše:
vision píše:nebo dokonce několika prdítky v bedně ?
treba proto, ze ta prditka jsou rychlejsi a v souctu je jejich plocha stejna jako u velkyho "prda" ? (nevim, jen otazka :-) )
Třeba se k tomu vyjádří některý z techniků, ale tak jednoduché to asi nebude, to by bylo zbytečné dělat bedny s velkým basákem a vštšina významných firem ve svých top modelech velký basák má. Možná 1 větší basák méně zkresluje? Možná 2 basáky jsou konstrukčně složitější? Nevím.

Každý si tu svou cestu musí vyšlapat sám. Ale většina lidí postupně směřuje k větším bednám. Málokdo mění během svého vývoje v poslechu větší za menší. Budky typu můžou hrát slušně, ale plnohodnotný poslech to není.
Ale jak píšu, každý nechť si najde to své, je to jen můj názor. Každému doporučuju postavit budky vedle pořádných beden a poslouchat.

Já bych taky suby nekupoval, jak radí bez obalu Vintage. Teta Machalíková by z něj měla radost :D

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

u subwoofru je problem, ze si nemusi sednou s basakem v bedne, pak je z toho takova hucici koule a nejschudnejsim resenim je oriznout basy v bedne a poustet je do subace. ja jsem ale spis zastance bedny s 12" basakem bez subu, subac se muze i lehce zpozdovat.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Tady je problém, že já jsem se svými Wharfedale 9.6 spokojen. Kdybych měl kupovat jiné bedny, znamenalo by to prodat ty moje. Vím, jak je to s prodejem použitého zboží. Moje bedny stály nějakých 20tis. Za kolik je prodám? Byl bych rád, když za půlku. A to je to, co nechci. Ty Wharfy by snad ani sub nepotřebovaly, ale pro můj pocit ho chci. Věřím, že Velodyne dá ještě více basů, které mám rád. Hodně jsem o Velodyne četl, že s žádným z modelů člověk neudělá chybu.
http://www.highend.cz/productpages/velodyne/cht-q.html

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ht-8q.html
zajimava recenze a hlavne zajimavy popis uskali vcleneni SW do sterea ..

Odpovědět