snad tu nezpůsobím všeobecný posměch, ale což, chybami se člověk učí.
Nedalo mi to a vyrobil jsem si svépomocí kabely k reprobednám. Použit byl silikonový kabel (CSSS) 5x2,5, zapojen do křížové čtyřky (modrý+černý, hnědý+šedý), zemnící vodič ustřižen na obou koncích společně s vrchní izolací (4 žíla se již nedá sehnat) Osazeno klasicky banánky na straně repro, na terminálech AVR bez zacínování nebo svorek).
Pro vyzkoušení a porovnání dosavadních kabelů (klasická průhledná dvojlinka 2x2,5) jsem to zapojil následovně, terminály A nové kabely, terminály B staré kabely. Bedny Wharfedale (6ohm) mají dva páry terminálů, svorka mezi horními a spodními ponechána, nebylo to tudíž zapojeno pro bi-wiring.
AVR je Onkyo TX8050 - http://www.onkyousa.com/Products/model. ... s=Receiver - nastaven na 6ohm.
Testování kabelů probíhalo tak, že jsem měl vždycky předvoleny buď bedny na výstupu A nebo B, nikdy současně. Nepřepínal jsem to za "pochodu", ale vždy jsem dal napřed mutting a pak přepnul terminály na AVR a znovu zapnul zvuk.
Nu, po asi 10ti minutách to začalo tak trochu smrdět a než jsem k tomu stačil přiskočit, v AVR zapraskalo a zajiskřilo konečná. Všechno jsem odpojil, vše funguje, tedy bedny jsem neměl jak vyzkoušet, ale snad to také přežily. AVR však nahodit nejde, jen při pokusu o zapnutí problikne a šlus.
Výroba kabelů bylo opravdu pečlivá, oplety, bužírkování, hlídání si správných barev... Fakt nevím, kde jsem to podělal

Co myslíte, čím by to mohlo být?