Optimální propojení multimedií(XBOX, SAT) do analog hifi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jacq
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimální propojení multimedií(XBOX, SAT) do analog hifi

Příspěvek od jacq »

xronos píše:3. Dále bude následovat výměna 32''CRT za LED TV ... (jedním z hlavních důvodů je to, že mi leží xbox ladem, protože na analogu to není ono. Navíc mě blikající 60Hz na CRT vyloženě bolí)
jeste bych doporucil zvazit plazmu ;) u led lcd je potreba dat pozor na opravdu slusne provedene podsviceni. obraz plazmy se mi vetsinou stale jevi lepsi a dnes uz jsou na tom i se spotrebou celkem slusne.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

dadaft píše:reálný prostorový zvukový vjem je čisté stereo - máme totiž dvě a ne 7.1 nebo víc uší...
Uši jsi sice spočítal dobře, ale jinak to máš dost popletené.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tohle fórum už se fakt nedá. s odpověďmi už se zkrátka nikdo neobtěžuje.

v čem popletené?
copak to tvoje reálný svět není stereo, ale multikanálový, má mnohem víc kanálů než jen ubohých 7.1. není úplný a totální nesmysl?

p.s.: nicméně jsem tím vším nechtěl říct, že stereo je výrazně lepší než multikanál, z čehož mě asi podezíráš...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak já se obtěžovat budu. Jen jestli to bude něco platné.
Stereo je stereo proto, že jsou použity 2 reproduktory a proto, že máme 2 uši. Rozdíl mezi ušima a repro by měl každý tak nějak chápat.
Ale tady je to *offtopic*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

noaid píše:Stereo je stereo proto, že jsou použity 2 reproduktory a proto, že máme 2 uši.
Samozřejmě jsem se přepsal má být:
a ne proto,

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ano, je to offtopic, takže už jen stručně:
je mi líto, ale stereo je stereo ne proto, že jsou použity 2 bedny (ty můžou klidně hrát i mono), ale proto, že jsou vytvořeny 2 kanály a máme 2 uši.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

noaid píše:Jen jestli to bude něco platné.
Nebylo :(

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Kluci, klídek *headbang* - tohle dohadování na fóru nemá smysl, je to jen a jen vyvolávání zbytečných šarvátek. Jednomu vyhovuje mono, druhému stereo, třetímu vícekanál, čtvrtému něco jiného a tak doufám, že si navzájem zbytečně nebudete kazit den, pustěte si raději to co máte rádi ! Neodnášíte to jenom Vy dva, ale všichni ! A zbytečně :!:

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

dadaft píše:reálný prostorový zvukový vjem je čisté stereo - máme totiž dvě a ne 7.1 nebo víc uší...
*offtopic*
Trochu se nám to od rána zvrhlo. Každý preferuje něco jiného. To že máme dvě uši je pravda, teoreticky jsou to dva mikrofony, ale nejsou napojeny na stereo zesilovač, ale multikanálový analyzátor: mozek. Mozek nám nám to dopočítá do prostorového vjemu. Např. člověk stojící uprostřed rušné křižovatky nad kterou letí vrtulník. To je multikanál jak vyšitý, i bez zraku určíme směr auta, vrtulníku....Mozek to vše přepočítá (Dopplerův jev a další) a vytvoří prostorový obraz.

Jinak omlouvám zakladateli příspěvku za off topic, navrhuji založit téma fyziologie vnímání. :)

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

MartinSt4 píše:Jo 232+S4+M103 je dobrá kombinace. V případě čistého sterea bych osobně DAC na začátku neřešil, raději vzal větší televizi...a pak by se ukázala event. potřeba.
Jinak o plastovém DK tu nebyla řeč, kvalitní sestava posouvá multikanálový zvuk úplně jinam. Hodně hudebných filmů a koncertů je v multikanálu. Záleží na preferencích, osobně bych kvalitní film bez multikanálu nechtěl.
No já právě řeším tu úhlopříčku :)
Rozmýšlím se mezi 37'' a 40'' ... kdybych to měl brát finančně, tak beru 40'', ale já se spíš bojím aby 40'' nebylo moc. I ta 32'' crt (která je ve skutečnosti menší, protože to zřejmě měří i s rámem a ne jen obrazovku) ze začátku byla hodně ... a manželce se pořád zdá hodně
Dnes jsme měřili budoucí vzdálenost mezi očima člověka opřeného na sedačce a obrazovkou ... a vychází to cca 3m. Pokud se posunu kousíček, tak je to 2.5m .... čili podle "doporučeného" ergonomického výpočtu by tam přesně sedla ta 40'' (doporučuje se vzdálenost dva-a-půlnásobek až třínásobek úhlopříčky)
To teoretizování já sice neberu dogmaticky, ale u kolegy mi to dělalo vyloženě špatně od žaludku, jak se oční svaly snažily zaostřit na celou scénu (jako v kině v první řadě). Vím, že se na to většinou přivykne, ale nevím, jestli na tohle "zvykání" nakonec všichni nedoplatíme zk**venýma očima :( Já když se dnes podívám na 55cm tv, tak na ní už nerozeznám xichty.
Zároveň optimisticky doufám, že jsou to jenom moje předsudky vůči pokroku :D

ad plazma:
začal jsem uvažovat o G20 od Panasonicu, ale docela dost mě vystrašily zmínky o pískání a bručení, takže jsem dal ruce pryč (já mám štěstí, že ten můj kus by pískal určitě)
já jsem na tyhle brumy apod. hrozně háklivej ... ta crt píská taky a já z toho byl nemocnej ... když vypnu zvuk a pustím to přes bedny, tak to naštěstí nedělá

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

Aleska píše:Kluci, klídek *headbang* - tohle dohadování na fóru nemá smysl, je to jen a jen vyvolávání zbytečných šarvátek. Jednomu vyhovuje mono, druhému stereo, třetímu vícekanál, čtvrtému něco jiného a tak doufám, že si navzájem zbytečně nebudete kazit den, pustěte si raději to co máte rádi ! Neodnášíte to jenom Vy dva, ale všichni ! A zbytečně :!:
tak to je svatá pravda ... ještě bych doplnil, že čím jsem starší, tak mi vyhovuje poslouchání stromů ve větru a zpěv ptáčků v lese ... to je pro mě "přírodní multikanál"

já jsem konzerva a na multikanál se předělat nenechám ... nehledě na to, že by to stálo 2.5krát tolik a nemám na to v obýváku místo ...

co se týče těch DVD-A, SVCD apod ... já se bráním stavu, že si budu vybírat hudbu podle formátu a ne podle obsahu ... i když už i bez multikanálu mám na to trošku nakročeno (bohužel)

mě teď dohrála Sepultura Chaos A.D. ... to album mě fakt baví

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Výpočet uhlopříčky v závislosti na vzdálenosti a rozlišení obrazu:

http://www.flatpanelshd.com/focus.php?s ... 1229341535

U HD obrazu bych při vzdálenosti 3 m nebál ani 42in. Na začátku se obrazovka zdá být veliká, ale časem člověk zjistí, že to tak není. Dnes lituji, že jsme nekoupili 60in TV při vzdálenosti 5,5 m, 50 palců je málo. Plasma je výhodná při velikostech přes 50 palců, kdy cena LCD(LCD LED) roste neúměrně užitné hodnotě. Některé diskuse plasma vs. LCD jsou hodně podobné těm našim. :)

http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=41

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

uhlopricka je lepsi vetsi, na vetsi se velmi rychle zvyka, takze zalezi na financnim stropu. jestli resite 37" nebo 40", tak kompromisem bude 42" ;) na porovnavani uhlopricek mi velmi vyhovuji obchody typu datart, kde je nepreberne mnozstvi serazeno hezky vedle sebe.
nizsi tridy televizi (pry, mam tuto informaci od kamarada, ktery to sleduje) nemaji fullHD procesory, ale treba jen HD a na full to interpoluji, takze to vypada jako fullHD, ale neni to uplne ciste. ale spravne diskuze budou urcite na tvfreaku :)

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

dadaft:

přijímač = dvě uši
zvuk v realitě pochází z mnoha zdrojů umístěných kolem, nad, pod posluchačem. Nejsou jen dva, proto tebou argumentované stereo není ono. Je pravda, že většinu zvuku z různých zdrojů lze reprodukovat předními repro, ale pro dokreslení prostorové informace je dobré použít i zdroje mimo zorné pole posluchače, proto má smysl multikanál. Z mého pohledu má multikanál smysl hlavně pro filmy, koncerty (zadní efekty podávají informace se zpožděním a vytváří prostor - asi by šlo řešit odrazy) a méně pro mixování klasických stereozáznamů (slyšel jsem multikanálově Dark Side od Floydů a bylo to zajímavé, ale efekty mě odváděly od hudby samotné).

omlouvám se za *offtopic*

Odpovědět