Poslech hudby "ve stáří"
Poslech hudby "ve stáří"
Ahoj. Začínám si zjednodušovat život, nejen v hudbě. Schopnosti mozku na vše myslet, organizovat , ubývají. Prvotní představu, že se dopracuju k velmi vysoké kvalitě poslechu, dobrovolně opouštím. Ustálil jsem se na nějaké přiměřené kvalitě, kterou už je dnešní streamovaný poslech hudby schopen naplnit. Těch pár LP, MC, gramo někomu nabídnu, srdcovky CD si ponechám, ostatní vyházím. Kupodivu mi nevadí s dobrými sluchátky poslech Spotify na mobilu. Jako předskokana k dobrému strerameru. Uvažuju správně?
Pozn: Pamatuju se na povzdech jednoho kamaráda: "My jsme tenkrát ten starý nábytek spálili...."
Pozn: Pamatuju se na povzdech jednoho kamaráda: "My jsme tenkrát ten starý nábytek spálili...."
Re: Poslech hudby "ve stáří"
Čéče, nepal mosty... Kolik Ti je? Supervýšky jednou každému z nás odejdou, takže se streamem souhlas, ale nostalgický pohled na přiměřený Hifi koutek stále patří k radosti.
Přes řeku do stínu stromů.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Korys má pravdu, je to přece krásný kousek nábytku . Jrd
Podpisujem. Tiež si neviem predstaviť život iba s jednou "vševedúcou škatulkou". Rád sa pri posluchu aj pozerám na prístroje, aj keď to práve nie sú mašinky z ríše mojich snov, ale iba vrámci mojich možností.
Ja štetináča plne chápem. Tiež som si pred pár rokmi prešiel podobným. Gramofón a zbierku LP som predal či daroval a CD som už vyše 7 rokov nepočúval, i keď k predaju CD som sa ešte nedostal. Skoro všetko mám na disku a využívam Tidal a Qobuz a málokedy (skoro vôbec) sa stane, že mi Roon v týchto 3 zdrojoch niečo nenájde. Kvalitu mám takú, že som s ňou spokojný a užívam si posluch hudby, ktorá sa mi páči.
Dobré vlákno.
Konečně mám dost času na koníček a za málo peněz se povedlo jakštakž propojit komponenty aby to neuráželo i vyposlouchané kamarády. Nic z Vysokého konce, ale dá se to. S věkem přišel tinnitus a tím se poslechové seance omezily na pár desek a mám v uších šumák.
CD přehrávač mě baví, nějaký multibit s upravenýma operákama, hraje jak dobrý gramec. Uhnízdit se na gauči s mobilem nebo ipadem je nejvíc. Quobuz hraje dost dobře, a to ještě nemám slušný DAC jen převodník AQ Dragonfly.
K hudbě Sudoku a ani SPotify s jeho příjemným vládáním do sluchátek nepohrdnu. Ještě Apple music jen na chuť a popravdě by mi to i stačilo. Streamem se dostanu k muzice co bych ani netušil že existuje. Je to fajn služba.
Přeju všem kolegům hezké poslouchání neb hudba je lék, pozdvihuje a šlechtí.
Konečně mám dost času na koníček a za málo peněz se povedlo jakštakž propojit komponenty aby to neuráželo i vyposlouchané kamarády. Nic z Vysokého konce, ale dá se to. S věkem přišel tinnitus a tím se poslechové seance omezily na pár desek a mám v uších šumák.
CD přehrávač mě baví, nějaký multibit s upravenýma operákama, hraje jak dobrý gramec. Uhnízdit se na gauči s mobilem nebo ipadem je nejvíc. Quobuz hraje dost dobře, a to ještě nemám slušný DAC jen převodník AQ Dragonfly.
K hudbě Sudoku a ani SPotify s jeho příjemným vládáním do sluchátek nepohrdnu. Ještě Apple music jen na chuť a popravdě by mi to i stačilo. Streamem se dostanu k muzice co bych ani netušil že existuje. Je to fajn služba.
Přeju všem kolegům hezké poslouchání neb hudba je lék, pozdvihuje a šlechtí.
Tak tohle je u mne naprosto zásadní: "Streamem se dostanu k muzice co bych ani netušil že existuje" jak napsal efičák. No a úplně božsky si spustit Spotify a kliknout si na synchronizovaný text k hudbě. Tam vidím v angličtině, co tam vlastně přežvykujou a to je pro mne víc, než high end repráky.
No kolik mi je-blíží se šedesátka a mám ještě oba rodiče. Takže vím, že "pak" po nich všechny věci vyházím, jinak bych se z toho po.... Stejně tak to dcera udělá po mně. Rok jsem se rozhodoval o koupi nového CD přehrávače s USB vstupem. Rozhodnuto-odehraju starý. Spíš mám doma plno "elektronického šrotu", který de facto z 1/1 či 1/2 funguje, ale dobou je už daleko překonán. V podstatě mi vlastnění těchto věcí vysává psych. energii. Nesnesu vlastnictví věcí, které se nepoužívají....
No kolik mi je-blíží se šedesátka a mám ještě oba rodiče. Takže vím, že "pak" po nich všechny věci vyházím, jinak bych se z toho po.... Stejně tak to dcera udělá po mně. Rok jsem se rozhodoval o koupi nového CD přehrávače s USB vstupem. Rozhodnuto-odehraju starý. Spíš mám doma plno "elektronického šrotu", který de facto z 1/1 či 1/2 funguje, ale dobou je už daleko překonán. V podstatě mi vlastnění těchto věcí vysává psych. energii. Nesnesu vlastnictví věcí, které se nepoužívají....
Zrušil jsem gramofon, CD, tuner. Hraju jen z Pc a z internetu.
Holt každý to máme jinak. Já bych se s těmi "věcmi" jen tak rozloučit nemohl. A myslím si, že syn to jednou po mně jen tak nevyháže (aspon ne s čistým svědomím doufam ).
Depresivní, lehce morbidní téma žalozpěvu bývalých hifistů, nebo rádoby hifistů. Je vidět, že i stáří může posloužit k jakémukoliv zdůvodňování různých postupů i případných neschopností řešit život.
Věkem bych asi mohl mezi Vás zapadnout, ale mentálně, jsem úplně někde jinde. Mně pořád baví poslouchat kvalitní hudbu i tu reprodukovanou z kvalitních aparátů a teď teprve je na to čas. Křápy nevlastním, sentiment si nepřipouštím a zjednodušovat si život, zatím nemusím, mně to pořád baví. Každému však, co jeho jest.
BTW: že někdo neslyší samostatnou frekvenci 10 kHz? ( viz. pepazdepa3 ) To je nulová vypovídací hodnota, popř. pouze jakási informace, ale pro relevanci by to bylo nutné absolvovat dle potřebných postupů na ORL. I mně "tenkrát" řekla doktorka, že je vidět, jak často jsem na střelnici.
Jinak zkuste si pustit, né samostatných 10 kHz, ale např. souběžně 10, 11 a 12 kHz a ujišťuji Vás, že to uslyšíte. Možná, že i výš. Pánové, o tom je hudba, tam samostatná frekvence nezní skoro nikdy, ale vždy soubor různých frekvencí. Navíc, snad každý máme to kolečko "volume".
Všem hodně radostných chvil s hudbou.
Věkem bych asi mohl mezi Vás zapadnout, ale mentálně, jsem úplně někde jinde. Mně pořád baví poslouchat kvalitní hudbu i tu reprodukovanou z kvalitních aparátů a teď teprve je na to čas. Křápy nevlastním, sentiment si nepřipouštím a zjednodušovat si život, zatím nemusím, mně to pořád baví. Každému však, co jeho jest.
BTW: že někdo neslyší samostatnou frekvenci 10 kHz? ( viz. pepazdepa3 ) To je nulová vypovídací hodnota, popř. pouze jakási informace, ale pro relevanci by to bylo nutné absolvovat dle potřebných postupů na ORL. I mně "tenkrát" řekla doktorka, že je vidět, jak často jsem na střelnici.
Jinak zkuste si pustit, né samostatných 10 kHz, ale např. souběžně 10, 11 a 12 kHz a ujišťuji Vás, že to uslyšíte. Možná, že i výš. Pánové, o tom je hudba, tam samostatná frekvence nezní skoro nikdy, ale vždy soubor různých frekvencí. Navíc, snad každý máme to kolečko "volume".
Všem hodně radostných chvil s hudbou.
Tak u mě je to spíš vývoj k lepší kvalitě. I ten blbej flac je lepší než běžný gramofon. O hires nahravkach snad ani nebudu psat.
O tom by se dalo diskutovat. Ale tak to má být. Každému dle jeho výběru. Já to mám hozený opačně a jedu starý stroje . Tidal samozřejmě taky.
Baví mně to i v 72.letech.Oproti vám nedám dopustit na gramofon,ale to není podstatné.
Pochopitelně se snažím o nějakou úroveň poslechu.Pořád
Pochopitelně se snažím o nějakou úroveň poslechu.Pořád
Veď to je na tom to pekné, že i keď s rôznymi prostriedkami (LP, CD, disk, stream) všetkým nám ide o to hlavné - spokojné počúvanie hudby, ktorú máme radi.