Prenoska pro SME 3009 II upgraded

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prenoska pro SME 3009 II upgraded

Příspěvek od Renown »

nedokážu si představit takovou odchylku u údajů daných výrobci.
Na druhou stranu máš pravdu s tím, že pokud bys to neměřil, tak bys o tom ani nevěděl a byl bys happy.
Myslím, že 7,2 Hz je docela v pohodě, pokud ten gramofon má vyřešeno uložení motoru tak, že jeho hluk neproniká do soustavy přenoska-rameno.

Ten vzorec je samozřejmě absolutně přesný. Je nejpřesnější ze všeho o čem se tu bavíme.
Je to obecný vzorec pro jakoukoliv kmitavou soupravu f(Hz)=(1/(2*3.14))*SQRT(C *M)
kde "C" je poddajnost a "M" je hmotnost.
Pozor na použité jednotky, protože se obvykle poddajnost uvádí v um/mN (mikrometr/miliNewton), tak je potřeba výsledek vynásobit x 1000

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Diky moc za rady, nikdy jsem se s tim nesetkal. Jo hold se clovek uci kazdy den. Koukam, ze nastavit gramofon je opravdova veda *headbang*
Ja chci urcite MC prenosku, protoze mam Phono Aqvox a oni 100% doporucuji Mc s jejich phono. Tak na 99% to bude Denon 304.
Co treba Ortofon Rondo Red?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Teti :

ke gramofonu jaký máš a ostatně i vzhledem ke zbytku aparatury, bych si rozhodně ten Denon nepořizoval. Stejně tak Ortofon Rondo Red.
Všechno by mělo být jaksi v rovnováze a to s přenoskami z Tebou zamýšlené kategorie nebude.
Minimum je podle mne Ortofon Rondo Bronze, alternativně Lyra Dorian, Benz Glider L2, Van den Hul DDT 2 Special atd.
ale spíše bych šel do ještě vyšší kategorie jako Ortofon Cadenza Bronze, Ortofon Cadenza Black, Phase Tech P1, Sumiko Celebration Pearwood apod..

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Renown má pravdu. Určitě by mu slušela přenoska kategorie kolem 20t a více.
Gramofon je to opravdu překrásný. Michell a Transrotor tehdy vyráběli podobné přístroje. Mým vintage snem je Transrotor Gold.
http://www.michell-engineering.co.uk/tu ... llery.html

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Ve skutečnosti jsem ho ještě neviděl. Ty máš asi podobný. S Tanojema to bude teprve to pravé maso.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Ja mam perfektni digital, ale analog zatim hraje jak mp3 - ve srovnani s digitalem. Opravdu je to tak hrozny. Nejsem si jisty, ze by to ten gramofon a ramenko byli schopny nejakych extremnich vykonu, tak radeji neco levnejsiho. Kamarad me porad presvedcuje, ze mam jit do denonu, ze je to velice podcenovana znacka. I v casopisech pisou, ze je to super prenoska, za ty prachy. Jinak ja mam original Transcriptors Hydraulic reference - ten je jeste vic vzacnejsi. Michell pozdeji koupil licenci od Transcriptoru. Gramofon jsem koupil pouze kvuli tomu, ze to byl muj tajny sen. Za stejny penize bych mel nejaky Michel Gyrodec z druhe ruky, ale nekdy se clovek ridi srdcem, ze ano.
Zatim jsem gramofon poradne vycistil, vymenil obe olejove lazne. trochu seridil. vymenil bronozove diy nozicky za ty originalni hlinikove. Potom jsem znovu nastavil odpruzeni motorku a do pruzinek nacpal vatu, tak jako to bylo origilne. Predchozi typek byl nejaky cernoch z Jamaiky - o gramofon se staral s opravdovou uctou, ale absolutne o tom nic nevedel a vubec si s tim nepohral. Mel tam naprosto spatny podlozky pod gramodesku, takze deska sedela jenom na okrajovych podlozkach a plavala ve vzduchu. Zatim bych rekl, ze gramofon hraje tak dvakrat lepe, nez kdyz jsem ho privezl.
Foxy jaky mas zkusenosti s vymenou dratku v SME? celt jsem, ze jsi to uz delal. Jaky byl zvukovy posun? Ja nemam problemy s mechanickou strankou a klidne si vsechno udelam sam, ale tu posledni fazi serizovani bych radeji nechal na nekom jinem. Pac opravdu se musim priznat ze nevim jak na to.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud chceš Denon Dl-304, dej si pozor na malé výstupní napětí 0,18 mV. Je pravda, že tuto přenosku na fóru nikdo moc nezná. Já jsem ji taky nějakou dobu provozoval se SME II a myslím, že si spolu velmi rozuměly. Dá se pořídit kolem 300 liber. Asi ti bude pro začátek stačit, než vychytáš všechny mouchy na gramu. Potom uvidíš. Já ji provozuji na vintage gramofonu Pioneer PL-L1000 s phonem Dynavector.I stímto starým přístrojem předčí mnohé CD přístroje a možná i některé nové gramofony.
V rameni jsem vyměnil starou, už trochu zteřelou kabeláž za stříbrnou Van Den Hul. Rameno opatrně rozeber. Jde to snadno. Poznač si akorát, který kablík je připájen ke kterému konektoru. Mám dojem, že výměna kabeláže je řešena na tomto fóru.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Blesk ukáže prach, který není při normálním osvětlení moc vidět.

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Rozuměla si i se SME V. :)

Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

fox píše:Pokud chceš Denon Dl-304, dej si pozor na malé výstupní napětí 0,18 mV. Je pravda, že tuto přenosku na fóru nikdo moc nezná. Já jsem ji taky nějakou dobu provozoval se SME II a myslím, že si spolu velmi rozuměly. Dá se pořídit kolem 300 liber. Asi ti bude pro začátek stačit, než vychytáš všechny mouchy na gramu. Potom uvidíš. Já ji provozuji na vintage gramofonu Pioneer PL-L1000 s phonem Dynavector.I stímto starým přístrojem předčí mnohé CD přístroje a možná i některé nové gramofony.
V rameni jsem vyměnil starou, už trochu zteřelou kabeláž za stříbrnou Van Den Hul. Rameno opatrně rozeber. Jde to snadno. Poznač si akorát, který kablík je připájen ke kterému konektoru. Mám dojem, že výměna kabeláže je řešena na tomto fóru.
Mna osobne budete tazko ukecávat na inu prenosku ako Denon, ich zvuk mi učaroval, mam vo výhlade vyssiu radu (DL-S1). Už sa nevyrába. ale zohnat sa dá, dúfam, ze to stihnem do konca leta...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nekoupil jsi ji náhodou ode mě? Měl jsem tehdy dvě.

http://cgi.ebay.de/Denon-DL-S1-Low-Outp ... 5707#ht_17

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

fox píše:Nekoupil jsi ji náhodou ode mě? Měl jsem tehdy dvě.

http://cgi.ebay.de/Denon-DL-S1-Low-Outp ... 5707#ht_17
Kupoval, ale ta isla kamosovi, moja je z USA

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A co takhle Ortofon 2M Black. Je to sice "pouze" MM-ka, ale s hrotem Shibata. Na zahraničních fórech je hodně chválená. S ramínkem SME by si mohla rozumět. Taky by odpadl problém s nízkým výstupním napětím.
http://www.ortofonaudio.cz/ortofon/esho ... n-2M-Black

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Kamarád má ramínko Micro Seiki s dynamickým přítlakem.
Headschel je odnímatelný, proto si může vyzkoušet jinou přenosku během několika vteřin.
To ještě slušně funguje sluchová paměť.

Používá Ortofon Jubilee a Ortofon 2M Black.
Obě mají svůj charakter a jsou desky, které se mu líbí s MM.
2M Black je opravdu podařená, lineární, neutrální a přece její detail a prostorové zobrazení (je-li to v možnostech aparátu) se podobá dobrým MC.

Acuracy of sound nepřipouští líbivé zabarvení, jaké vyznává americké Grado.
Neříkám, že se mi barevné středy nezamlouvají.
Placido Domingo zpívá velmi přesvědčivě.

Mám gramofon s dvěma raménky, ale teď je mi líto, že jsem si na 2M Black nepřiplatil.

2M Black vystoupal cenou nad mou oblíbenou značku Sumiko, model EVO III.
High Output také nepřináší velké nároky na phono MC, podobně jako MM.

Teti, když chceš Denon, poslechni intuici a nenechej plynout čas, bez dobrého hi-fi.

Odpovědět