první gramofon
Re: první gramofon
mám ten divnej pocit, dojem že tazatelka je informacemi deorientovaná a doblbnutá víc než na začátku diskuze 

Ja myslim, ze se tohle vlakno, vice-mene, stale jeste drzi daneho tematu (coz se az zas tak casto nestava, ze
) a take, ze tazatelka je dost inteligentni na to, aby si zde potrebne informace nasla. 

Jarda69: Zajímavý způsob, nejprve spustit zvedáček a pak mrsknout jehlu na desku rukou...
Prospero: On se hlavně SL-1200/1210 už pár let nevyrábí, takže cena posledních "brand new boxed" kusů vylítla až do nebe.
Prospero: On se hlavně SL-1200/1210 už pár let nevyrábí, takže cena posledních "brand new boxed" kusů vylítla až do nebe.
Já vím, zapomel jsem výraz novy kus dát do uvozovek ("). 

Technics SL-1210 se dočkal několika napodobenin, imitací...vizuální podobnost ryze náhodná
http://www.zbozi.cz/vyrobek/gramofon-om ... 320-cerny/
natož Dual, do ceny se vejde:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/gramofon-dual-cs-460-orech/
http://www.zbozi.cz/vyrobek/gramofon-om ... 320-cerny/
natož Dual, do ceny se vejde:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/gramofon-dual-cs-460-orech/
Taky tomu moc nerozumím, ale možná to má nějaký důvod.S499_1023 píše:Jarda69: Zajímavý způsob, nejprve spustit zvedáček a pak mrsknout jehlu na desku rukou...
lechos: No tak zrovna tenhle Omnitronic se Technicsu akorát vzdáleně podobá, jinak je to bakelitový sráč s plastovým talířem a řemínkovým pohonem. On jinak ale Omnitronic dělá i výrazně lepší kopii Technicse - DD 5220 - samozřejmě, že pak už za jiné peníze. A kde vidíš podobu mezi tím Dualem a Technicsem, to už mi uniká zcela.
asis nepochopil pointu, Dual nemá s Technicsem společného nic, je to jenom kandidát do výběrového řízení
lechos: Hm, to z vyjádření "Technics SL-1210 se dočkal několika napodobenin, imitací...vizuální podobnost ryze náhodná, natož Dual, do ceny se vejde" plyne zcela jasně
.
Topho Duala bych rozhodně za ty penízer nebral, to už raději zde tolikrát omletá AT-LP 120 USB.

Topho Duala bych rozhodně za ty penízer nebral, to už raději zde tolikrát omletá AT-LP 120 USB.
dobrá...to je věc vkusu a názoru, hlavně nebrat plastové křápy spodní cenové třídy JVC AL-A, Technics SL-BD, Pioneer PL, Sony PS-LX nebo Yamaha TT...mechanika zvedáčku a ovládání primitivně nemožná a nemožně primitivní, napohled hezké nablýskaný shit, šásko Tesla HC43 nebo MC600 Q toť vedle nich hotový audio mercedes
tazatelko: neboj se starých LP vinylů, mám archívní Supraphon, Panton, Opus - Deep Purple, Led Zeppelin, Yes, Pink Floyd, Santana, Clapton, Elton John, Fleetwood Mac, Abba, Boney M či Smokie, Bee Gees...broušené safírem Tesla HC13 a hrajou jakoby z krámu včera donesené, inu to chce péči a zacházení
tazatelko: neboj se starých LP vinylů, mám archívní Supraphon, Panton, Opus - Deep Purple, Led Zeppelin, Yes, Pink Floyd, Santana, Clapton, Elton John, Fleetwood Mac, Abba, Boney M či Smokie, Bee Gees...broušené safírem Tesla HC13 a hrajou jakoby z krámu včera donesené, inu to chce péči a zacházení
Hezká nostalgie ale se skutečně kvalitním gramofonem z imperialistického světa nesrovnatelné. A 12 tisíc jsem nedal ani za svůj Thorens TD-126MkIII s ramenem SME III.
NC450 nebyl z nejhorších před 30-35 léty...ne však pro nahodilého uživatele a příležitostný poslech starých fošen and now put record on plate and push on button and play
Ok. Díky za info.S499_1023 píše:Hezká nostalgie ale se skutečně kvalitním gramofonem z imperialistického světa nesrovnatelné. A 12 tisíc jsem nedal ani za svůj Thorens TD-126MkIII s ramenem SME III.
NC 450 nikdy více.lechos píše:NC450 nebyl z nejhorších před 30-35 léty...ne však pro nahodilého uživatele a příležitostný poslech starých fošen and now put record on plate and push on button and play
Nejporuchovější gramec od Tesly s šíleným hlukem od motorku a házejícím talířem........zlaté "bakelitové" Technicsy s tichým DD pohonem a bezporuchovým provozem.