Repro k Musical Fidelity M6SI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
tombas
Příspěvky: 371
Registrován: 30 pro 2008 15:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od tombas »

Jeden kus 4 cm bude bohatě stačit.

meek
Příspěvky: 8
Registrován: 14 led 2011 23:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od meek »

Jednu dlažbu bych tam určitě nechal , mě to pomohlo hodně .

Peťan79
Příspěvky: 4
Registrován: 08 lis 2018 18:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od Peťan79 »

Pomohlo v čem? Mám také M-103 a krmím Lyngdorfem.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od terahera »

Comboy
Tak jak to u tebe pokračuje :?:

Uživatelský avatar
comboy
Příspěvky: 140
Registrován: 16 zář 2018 18:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od comboy »

V pátek dorazily kabely Dynavox a nastala změna k lepšímu, výšky se zklidnily a basy začaly být víc slyšet. Zkusil jsem vyndat 1 dlažbu a zaklonit bedny, u toho jsem žádnou změnu nezaznamenal. Dneska jsem odpojil DAC Arcam a zkusil používat interní DAC v MF a hudba se jaksi zklidnila a začala se mi víc líbit. Nevím, jestli Arcam přidával jakousi agresi či co nebo RCA kabely. Zkoušel jsem i z lišty vyhodit Pytlova filtrační udělátka, měl jsem nejdřív pocit změny k lepšímu, ale bylo to spíš placebo. Zkusím ještě zesilovač napájet přímo ze zdi, teď ho mám zapojený taky do lišty, ale musím pořídit delší kabel. Takže jakýsi posun k lepšímu nastal, hlavě díky kabelům Dynavox, které mi krom vás zde ve vlákně doporučil i p. Holcner. Uvidíme ještě po jejich zahoření.
Takže zatím všem, kteří se mi snažili pomoc, patří velké díky, časem písnu, jak se to vyvíjí. Dnes mě hudba zase bavila.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od terahera »

*thumbs up* Jsem rád i za tebe ;)

Borek
Příspěvky: 511
Registrován: 03 kvě 2008 20:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od Borek »

Zdroj mě taky napadl. Kdysi jsem měl nějaké komponenty z řady FMJ, v některých spojeních to bylo živé, v některých až agresivní. Totéž různé lišty a filtry ze sítě, co je v jedné sestavě přínos v jiné fungovat nemusí. Co se týče reprokabelu, doporucil bych i Vincent, pokud se ti jevi jako dobrý Dynavox. Jako síťový by ti mohl dobře fungovat starý Vincent nebo ta prvni Pangea AC9... nezkusiš, nevíš.
Naposledy upravil(a) Borek dne 13 led 2019 09:45, celkem upraveno 1 x.

bryston
Příspěvky: 288
Registrován: 16 srp 2018 18:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od bryston »

Zkusil jsem vyndat 1 dlažbu a zaklonit bedny, u toho jsem žádnou změnu nezaznamenal.



Tak to bych chtěl slyšet. Výměna kabelu slyšet je, a skutečná změna, a to docela podstatná ve snížení bedny o 4cm a zaklonění slyšet není...., obzvláště u páskáče .... :roll:

Podivné jsou cesty hifisty. ;)

Uživatelský avatar
comboy
Příspěvky: 140
Registrován: 16 zář 2018 18:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od comboy »

Ještě jsem zapomněl zmínit, že jsem plechové propojky na terminálech vyměnil za měděné kabely.

Borek
Příspěvky: 511
Registrován: 03 kvě 2008 20:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od Borek »

Jake to bylo při tom prvnim zapojení, než byly provedeny první úpravy? Bylo to dobré nebo to byla euforie ze změny? Ten MF ani AC samy o sobě ostré nejsou a to ani s původní propojkou. Většina lidí tu propojku nikdy neřeší...

Uživatelský avatar
comboy
Příspěvky: 140
Registrován: 16 zář 2018 18:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od comboy »

Propojky jsem prohodil ještě před výměnou kabelů za Dynavox, zkoušel jsem, než dorazily Dynavox, obyčejnou repro dvojlinku a ta pomohla taky (agresivní výšky a basy)

koudy42
Příspěvky: 986
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od koudy42 »

Proto mam elektronkovy integrac a od te doby neresim takove chujoviny :D. Propojky origo, single wire kabel od Daliborra z armadniho telemomunikacniho vedeni. Balzam na usi poslouchat V3M. Pokud me bude "palit dobre bydlo", tak v budoucnu opet poridim nejaky tranzistorovy zesik. BTW se starickym Accuphase E206 hraly AC taky suprove, co teprve nejaka vyssi rada.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

Uživatelský avatar
comboy
Příspěvky: 140
Registrován: 16 zář 2018 18:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od comboy »

Chtěl bych Dynavox opatřit úhlovými utahovacími banánky, měli by jste nějaké doporučení?

jimmi
Příspěvky: 1123
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od jimmi »

WBT. Med. Ak chceš brilantnejší zvuk tak strieborné. :P

https://www.wbt.de/english/products.html

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od terahera »

Hlavně ne stříbrné :o :) Jinak pokud se rozhodneš pro wbt,tak počítej s tím,že budou o dost přesahovat cenu kabelů :lol:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů