Repro sloupy v paneláku
Repro sloupy v paneláku
Ahoj je tu někdo kdo má sloupy v paneláku? Plánuju koupit si sloupove repro bez subu do panelaku a mám strach abych nevyhodil peníze za něco co nebudu moc pouštět kvůli sousedům. Hudbu na tom pouštět nebudu, pouze to budu mit na zlepšení zvuku z tv a filmy, hlasitost normal.
Re: Repro sloupy v paneláku
Doporučuju obezřetnost. Měl jsem asi 4 roky v paneláku a manželka na mateřské si občas od sousedů vyslechla nějaké ty povzdechy. Byli naštěstí v pohodě, ale jednou jsem to testoval a ty basy po chodbě fakt lezly. Dnes bych možná volil regály a sub. Být tebou, tak si něco půjčím domů, třeba od známého.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
Hmm takže i soundbar bude naprd?......
Já používám a pokud nebudeš mít hlasitost vyloženě nahlas, tak by neměl být problém. Nejvíce se přes panel šíří nejnižší frekvence. Takže bych spíš nedoporučoval sub.
Přesně tak. Když soused nade mnou pustí občasnahlas film, nejnižší frekvence jsou nepříjemné. Nějaké třeba 2p sloupky asi není takový problem
Líbí se mi polk s55e. Sub urcite nechci, bych v paneláku nevyuzil naplno jeho prednosti, proto si taky myslim, ze sloupy nemuzou sousedi pod a nademnou slyšet, když to nebudu pouštět naplno. Je to dilema, dám spoustu peněz a pak se mi na to bude prasit
V paneláku mám sloupky B&W684 a je to celkem v pohodě ( sousedi si ještě nestěžovali), a to nehraji úplně potichu. Dvakrát jsem zkoušel sub a ten se mi noesvěddčil. Basů přibylo, ale nechtěl bych být svým sousedem. V místnosti, kde jsem poslouchal to bylo v pohodě a v dětském pokoji to hučelo jak kráva. Jestli to samé dělalo i sousedům, tak se fakt divím, že ještě nezvonili, nebo nebouchali na topení.
Ty Polk Signature S55 mám ( americkou verzi bez e ) a mohu je doporučit. Na tvoje účely budou skvělé.
A bydlíš v paneláku? Koukal jsem, že mají bassreflex dole, tak snad nepůjdou bassy k sousedovi. Nejsem žádný audiofil, jen si chci zlepšit ten hrozný zvuk co jde z tv, ale nechci nikterak rušit sousedy. Původně jsem chtěl soundbar, ale myslím, že stereo bude 10x lepší.
Jo bydlím v paneláku.
A se sousedy vše v pohodě? Co jsem četl tak polky mají zrovna kvalitní basy, tak jestli nejsou slyšet u sousedů. Pouštis i večer?
Myslím, že velký vliv by mohlo mít usazení sloupků, tedy konkrétně jestli se z nich bude vlnění přenášet do podlahy. Tomu je obecně lépe bránit, zejména s ohledem na kvalitu reprodukce. Když budou dobře izolovány od podlahy, tak myslím, že zvuk samotný nebude dělat větší problémy než nahlas puštěná televize.
Teď koukám na ty polk s55e a mají ze spoda nějakou desku, ta by mohla basy rozptylovat směrem od podlahy, takže sousedi by nemuseli nic slyšet.....
Přesně tak. Je to řešený systémem PowerPort, který vzduch proudící z velkého bassreflexového otvoru ve spodní části skříně přes mohutný "trn" posílá do všech stran. Takže žádný strach, že by to šlo do podlahy.