Repro sloupy v paneláku

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Lafuka
Kontaktovat uživatele:

Repro sloupy v paneláku

Příspěvek od Lafuka »

Ahoj je tu někdo kdo má sloupy v paneláku? Plánuju koupit si sloupove repro bez subu do panelaku a mám strach abych nevyhodil peníze za něco co nebudu moc pouštět kvůli sousedům. Hudbu na tom pouštět nebudu, pouze to budu mit na zlepšení zvuku z tv a filmy, hlasitost normal.

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro sloupy v paneláku

Příspěvek od Martin_AQ »

Doporučuju obezřetnost. Měl jsem asi 4 roky v paneláku a manželka na mateřské si občas od sousedů vyslechla nějaké ty povzdechy. Byli naštěstí v pohodě, ale jednou jsem to testoval a ty basy po chodbě fakt lezly.:) Dnes bych možná volil regály a sub. Být tebou, tak si něco půjčím domů, třeba od známého.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

Lafuka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lafuka »

Hmm takže i soundbar bude naprd?......

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já používám a pokud nebudeš mít hlasitost vyloženě nahlas, tak by neměl být problém. Nejvíce se přes panel šíří nejnižší frekvence. Takže bych spíš nedoporučoval sub.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Přesně tak. Když soused nade mnou pustí občasnahlas film, nejnižší frekvence jsou nepříjemné. Nějaké třeba 2p sloupky asi není takový problem

Lafuka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lafuka »

Líbí se mi polk s55e. Sub urcite nechci, bych v paneláku nevyuzil naplno jeho prednosti, proto si taky myslim, ze sloupy nemuzou sousedi pod a nademnou slyšet, když to nebudu pouštět naplno. Je to dilema, dám spoustu peněz a pak se mi na to bude prasit 😐

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

V paneláku mám sloupky B&W684 a je to celkem v pohodě ( sousedi si ještě nestěžovali), a to nehraji úplně potichu. Dvakrát jsem zkoušel sub a ten se mi noesvěddčil. Basů přibylo, ale nechtěl bych být svým sousedem. V místnosti, kde jsem poslouchal to bylo v pohodě a v dětském pokoji to hučelo jak kráva. Jestli to samé dělalo i sousedům, tak se fakt divím, že ještě nezvonili, nebo nebouchali na topení.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ty Polk Signature S55 mám ( americkou verzi bez e ) a mohu je doporučit. Na tvoje účely budou skvělé.

Lafuka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lafuka »

A bydlíš v paneláku? Koukal jsem, že mají bassreflex dole, tak snad nepůjdou bassy k sousedovi. Nejsem žádný audiofil, jen si chci zlepšit ten hrozný zvuk co jde z tv, ale nechci nikterak rušit sousedy. Původně jsem chtěl soundbar, ale myslím, že stereo bude 10x lepší.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo bydlím v paneláku.

Lafuka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lafuka »

A se sousedy vše v pohodě? 🙂 Co jsem četl tak polky mají zrovna kvalitní basy, tak jestli nejsou slyšet u sousedů. Pouštis i večer?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Myslím, že velký vliv by mohlo mít usazení sloupků, tedy konkrétně jestli se z nich bude vlnění přenášet do podlahy. Tomu je obecně lépe bránit, zejména s ohledem na kvalitu reprodukce. Když budou dobře izolovány od podlahy, tak myslím, že zvuk samotný nebude dělat větší problémy než nahlas puštěná televize.

Lafuka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lafuka »

Teď koukám na ty polk s55e a mají ze spoda nějakou desku, ta by mohla basy rozptylovat směrem od podlahy, takže sousedi by nemuseli nic slyšet.....

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Přesně tak. Je to řešený systémem PowerPort, který vzduch proudící z velkého bassreflexového otvoru ve spodní části skříně přes mohutný "trn" posílá do všech stran. Takže žádný strach, že by to šlo do podlahy.

Odpovědět