Repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro

Příspěvek od vadik »

gotzila píše:Povídal a nejen on,že to mám jako pod dekou,ale zase na druhou stranu,když jdu za kamarády,tak poslech u mě daleko lepší než u nich. Mé vysvětlení
spočívá asi v tom,že oni mají dražší aparáty než mám já,proto jim připadá jako bych to měl pod dekou...
gotzila píše:Jak jsem psal,dražší přístroje měli,ti co si ode mě kupovaly Xaviany 225,a né mí kamarádi,kteří aparaturu cenově dostupnou jako já.
:roll:

Datel Stepní
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Datel Stepní »

Když jsem určité věci nechápal, také jsem dal na rady hifistů a pořídil Xaviany XN125.
Jakmile se našel někdo, kdo je koupil, šly okamžitě pryč. Ohřály se asi tak měsíc.
Pro mě nepoužitelnej, sladkej neúdernej, teplej zvuk, navíc zoufale malej zvuk. Žádnej zesilovač to nenapravil. Prostě mám jiné preference.
Neříkám, že se někomu nemohou líbit, ale já to nejsem. Pro mě musí bedna umět praštit. Být dynamická.
Jediná výhoda tohoto mého kiksu byla, že mají ohromné renomé v ČR a rychle se prodaly.

Například takové Mission 780SE pro můj vkus Xaviany XN125 jednoznačně přehrajou a stojí polovic. O ceně to tak úplně není!
(Namám je, aby nedošlo k omylu, jen jsem je doma v klidu poslouchal)

Od té doby nedám na rady hifistů a věci si v klidu před koupí doma poslechnu.
Doporučuju to každému!!! Spokojenost zaručena!

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Možná,že máš pravdu Datle. Víš ,ale dal jsem na radu p. Barletty který mi italský zesilovač Goldenote osobně přivezl a to
jsem měl Xaviany XN225 a poradil mi Xaviany XN 125ES prý se na nich Goldenote testují. Co muhu ,ale říct dříve jsem měl Cantony 601Fonum byly sice 3 pásmové a stojanové,ale Xaviany je přehrály o třídu ,je to asi tak jak říkáš abych si koupil nové repra,ale ty by zase nemusely sedět s mým zesilovačem. Je pravda abych si navštívil nějaké HI-FI studio,ale já bohužel
kvůli zdravotnímu stavu nemohu a proto dám na rady hifistů i když jsem poznal,že mnohdy nemají pravdu. *jupi*

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

gotzila píše:Možná,že máš pravdu Datle. Víš ,ale dal jsem na radu p. Barletty který mi italský zesilovač Goldenote osobně přivezl a to
jsem měl Xaviany XN225 a poradil mi Xaviany XN 125ES prý se na nich Goldenote testují. Co muhu ,ale říct dříve jsem měl Cantony 601Fonum byly sice 3 pásmové a stojanové,ale Xaviany je přehrály o třídu ,je to asi tak jak říkáš abych si koupil nové repra,ale ty by zase nemusely sedět s mým zesilovačem. Je pravda abych si navštívil nějaké HI-FI studio,ale já bohužel
kvůli zdravotnímu stavu nemohu a proto dám na rady hifistů i když jsem poznal,že mnohdy nemají pravdu. *jupi*
Hifisti mají vždy pravdu.Většinou,ale jenom tu svou.A ta i kolikrát nemá dlouhého trvání :)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Gotzila

Volte cestu second hand. Toto je klasický případ toho že někdo (výrobce beden) doporučí zesilovač,člověk si kombinaci přiveze domů a po čase to dopadne tak jak to dopadlo ve vašem případě. Rady "hifistů" jsou snad to nejhorší pod sluncem. Protože ti praví "hifisti" slyšeli všechno akorát tak z internetu.
Pokud se bavíme Hifistech (bez uvozovek) tak tam už to bývá o několik řádů lepší protože tam je i předpoklad že něco slyšeli a viděli a mají zkušenosti.
Já bych prodal oboje bedny i zesilovač. Ideální by bylo kdyby se našel někdo z fora kdo bydlí poblíž a Vy jste to tak mohl slyšet.
Jsem si jist že majitelé studií Vás v rámci služby zákazníkovi odnesou i na zádech :-) S tím mám dobré zkušenosti

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Víš Mike já už nikomu nevěřím.Už žádným hifistům,prostě jen kecy.. kecy... kecy.
Nebudu prodávat komponenty,pro mě stály moc peněz a kdybych je prodal/a to možná/ jen s velkou ztrátou a šetřit na jiné
na to už jsem starý a možná by to dopadlo stejně. Víš jak člověk špatně chodící je na tom po všeckych stránkách špatně a nemůže navštěvovat HI-FI studia a má rád hudbu to je hrozné. A pochybuji,že by mě tam vzal někdo na zádech. *thumbs up*
.

Datel Stepní
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Datel Stepní »

gotzila píše:dal jsem na radu p. Barletty který mi italský zesilovač Goldenote osobně přivezl a to
jsem měl Xaviany XN225 a poradil mi Xaviany XN 125ES prý se na nich Goldenote testují.
Jeden můj kamarád - řezník a prodejce masa - tvrdí, že nejlepší je bůček
Jiný kamarád - zahradník - tvrdí, že nejlepší jsou třešně

Já mám nejraději blondýny s velkýma prsama

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Kabely, jedno zda sloužící k propojení přístrojů nebo připojení reproduktorů jsou opravdu již jen takovou třešničkou na dortu, zvuk se jimi zásadně nemění. V tom mají kolegové píšící výše pravdu. Zřejmě jsi vycházel z příspěvků které popisují změny zvuku po výměně kabelů. Ber to tak, že i ty nuance které výměnou nastanou se musí nějak popsat a některé příspěvky to docela dramatizují. Jednu a tu věc či jev, tisíc lidí popíše tisíckrát jinak.
Možná ti navrhnu kacířskou myšlenku. Myslím že by jsi měl vyzkoušet nějaký ekvalizér nutně to nemusí být drahé. Podívej se např. na inzerci Studio Line, docela slušný výběr.
Podle mne na zvuk mají největší zvuk reprosoustavy, ty měnit nechceš nebo nemůžeš z docela objektivních důvodů.
Tvoje sestava sama o sobě není špatná ale také žádný TOP High End, proto ti doporučuji zkoušku s EQ, třeba tě zvuk uspokojí. Jen pozor, nic nemá přehánět, tedy ani nastavení EQ.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Děkuji ti, Mih možná,že máš pravdu. Vím ze má sestava není Top Hing-End,možná někteří hifisti mi doporučovaly pomůcky
jako podložky pod cd a stiněný napajecí kabel atd a prý je tam takový rozdíl jako bych vyměnil komponenty. Vím že na mé sestavě neměly pravdu. Mám DSP, je to jak říkáš kacířské přidávat další *jupi* komponent,ale v nejhorším případě to udělám. Ještě jednou děkuji.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Vim ze moje tema se ted nesouvisi s predchozim.... ale uvazuji o prekopavce bedny

myslite si, ze kdybych casem napsal do Cantonu o 2 vyskace a doma si je vymenil, zda-li by to melo prinos ?
me repra jsou Canton 109 s vyskacem do 25kHz (vitez testu) a novejsi, ale levnejsi C.190 maji 30kHz.... mozna bych pokukal zda nejsou i vyse strilejici...

melo by to smysl ci radeji setrit na nove lepsi repra ???
dale uvazuji o update v reprach v kabelazi a jinak umistneni terminalu...jakou kabelaz doporucujete ?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Doporučuji nejdříve navštívit ORL, protože co očekáváš od té výměny výškáčů ? Výsledkem budou zbytečně vyhozené peníze a rozladěná výhybka /není výškáč jako výškáč /. To raději šetři a obejdi dostupná studia, kde si nech pustit repra v tvé finanční dostupnosti a srovnávej. A potom je kup z druhé ruky, bude to ještě lacinější.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Aleska píše:To raději šetři a obejdi dostupná studia, kde si nech pustit repra v tvé finanční dostupnosti a srovnávej. A potom je kup z druhé ruky, bude to ještě lacinější.
Alesko, to je teda rada na dvě věci. Potom můžeme nekonečně debatovat proč a zda-li zavádět ve studiích vstupné. Pokud se lidé budou řidit Tvou radou, tak se tomu nepochybně nevyhneme :idea:

sekal

Příspěvek od sekal »

M.L.

Obávám se, že jediné, co je tady od věci, je tvá, zbytečně hysterická reakce. Aleskovo doporučení je zcela na místě, kromě jiného i vzhledem k tomu, co tady ten kluk napsal o svých fin. možnostech..

A co se studií týče - až budou jejich ctění majitelé prodávat produkty těch kterých značek za ceny srovnatelné v EU (např. v SRN), tak nebudou muset zavádět "vstupné"... Ostatně někteří majitelé jistých nejmenovaných studií by se od němců mohli učit i v jiných směrech, ale to tady raději nebudu rozvádět....

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Sekale,
to není hysterie. To je jen konstatování skutečnosti, což je smutnější.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Mark Levinson píše:.......Alesko, to je teda rada na dvě věci. Potom můžeme nekonečně debatovat proč a zda-li zavádět ve studiích vstupné. Pokud se lidé budou řidit Tvou radou, tak se tomu nepochybně nevyhneme :idea:
Měř stejným metrem. Jestliže majitelům studií jde v prvé řadě o peníze, pak převážné většině příslušníků HiFi fór také. Jsou mezi námi nejen zlatoprdelníci, ale též holoprdelníci. A jestliže mohu koupit tutéž věc lacino, nevidím důvod proč ji kupovat draho. Ten majitel studia (většinou) také nebere ohled na mne, tak proč já bych měl mít ohled na něj ?

Odpovědět