Repro
Repro
Mám zesilivač Goldenote S1-signature a repro bedny Xavian XN 125 ES a propojené repro kabely Kimber kable 4pr,byly původně na bi-wiring,spletl jsem je anyní je používam na Xaviany XN 125ES. Nyní bych potřeboval půjčit jiné kabely a po jejich vyzkoušení,buď je vrátit nebo je zaplatit a nechat si je. Už jednou jsem si koupil kabely musel jsem ho se ztrátou prodat. Nevím zda mi někdo kabely půjčí ale podle L.Zatloukala prý ano. Jsem zvědav. Děkuji Ivan
Re: Repro
Proc ti ty Kimbry nevyhovují. Co ti vadí na výsledném zvuku? Mohl bych ti event. nejaké kabely na zálohu zapujcit. V jaké cenové kat. za 1 metr by to melo být?
A nakonec se ukáže,že příčina bude jinde než v kabelech.
-
Datel Stepní
- Kontaktovat uživatele:
Mamut píše:A nakonec se ukáže,že příčina bude jinde než v kabelech.
taky si myslím
No to by se mělo ukázat vylučovací metodou, ani nevíme co mu vadí. ........... pán ale moc nekomunikuje, to je pak těžká věc.
Pane Milane dozvěděl jsem se že repro kabely Supra se moc nehodí k mému zesilovači,proto se na Vás neobracím. Pan Barlletta mě slíbil,že až bude víc zajemců mě nějaké speciální pošle,ale mezitím bych chtěl vyzkoušet i jiné,ale nyní bohužel jsem musel zaplatit manželce brýle,tak momentálně nemám hotovost ale jen dočasně.
Víte kupoval jsem si nové komponety,dal jsem na radu hifistů, kupoval jsem jiné signálové kabely,antivíbrační podložky pod cd, stíněný napajecí kabel Supra Lorad a co se týče repro kabelů mám kimbery je to jen základní typ,hrají dobře,ale jsou přece i jiné a možná lepší, to přece záleží na mě který mi bude vyhovat ,proto jsem se na hifisty obrátil.
Víte kupoval jsem si nové komponety,dal jsem na radu hifistů, kupoval jsem jiné signálové kabely,antivíbrační podložky pod cd, stíněný napajecí kabel Supra Lorad a co se týče repro kabelů mám kimbery je to jen základní typ,hrají dobře,ale jsou přece i jiné a možná lepší, to přece záleží na mě který mi bude vyhovat ,proto jsem se na hifisty obrátil.
-
Datel Stepní
- Kontaktovat uživatele:
To bude ta chyba...gotzila píše: Víte kupoval jsem si nové komponety,dal jsem na radu hifistů.
Lidi, vybírejte poslechem, ne podle rad hifistů.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nevím odkud jste, pokud jste schopen přijet do Ostravy můžu zapůjčit Oyaide Tunami Nigo, Xaviany XN 125Evo mám ve studiu a hrají s nimi skvěle. Chcete li z Xavů vytáhnout basy, jde jim to dobře. Pokud bych je měl někde posílat, budu chtít zálohu.
Hifi Studio Panský dvůr
Pavle jsem bohužel invalidní důchodce,špatně chodící,takže do Ostravy se bohužel nemohu kvůli zdravý dostavit. Jak jsem psal platil ,jsem manželce nové brýle a za nedlouho budu mít hotovost,proto se Vás chci zeptat kolik by stály repro kabely na zapůjčení,jednalo by se o 2x2 m. Moc děkuji. Ivan 
Repro
To Gotzila:
hlavně ten vliv kabelů na zvuk příliš nepřeceňujte.
Zvuk sestavy dráty rozhodně NEDĚLAJÍ. Kolegové mají ale pravdu v tom, že si je musíte půjčit domů / čím více, tím lépe /a vše v klidu poslechnout.
Úvahy typu, že někdo něco povídal, co se k čemu hodí a nebo nehodí, jsou zcela nesmyslné. Co se někomu líbí, jinému nemusí a naopak. Stále jsem se ale nedozvěděl, co Vám Vadí na zvuku Xavianů a italského zesilovače? Není to třeba mdlý, příliš teplý a málo detailní projev?
I to se někdy stává při nevhodné kombinaci. Pak si ale myslím, že Kimber by byl v této sestavě dobrým partnerem................ / můj osobní názor /.
hlavně ten vliv kabelů na zvuk příliš nepřeceňujte.
Zvuk sestavy dráty rozhodně NEDĚLAJÍ. Kolegové mají ale pravdu v tom, že si je musíte půjčit domů / čím více, tím lépe /a vše v klidu poslechnout.
Úvahy typu, že někdo něco povídal, co se k čemu hodí a nebo nehodí, jsou zcela nesmyslné. Co se někomu líbí, jinému nemusí a naopak. Stále jsem se ale nedozvěděl, co Vám Vadí na zvuku Xavianů a italského zesilovače? Není to třeba mdlý, příliš teplý a málo detailní projev?
I to se někdy stává při nevhodné kombinaci. Pak si ale myslím, že Kimber by byl v této sestavě dobrým partnerem................ / můj osobní názor /.
Milane,když jsem prodával Xaviany 225,přišel zajemce,pustil si moje cd,ale protože poslouchal Smetanu,Dvořáka atd. a já
bohužel takové cd nemám, povídal, že vlastní zesilovač Revox a ten by s Xaviany jinak zacvičil. Povídal a nejen on,že to mám jako pod dekou,ale zase na druhou stranu,když jdu za kamarády,tak poslech u mě daleko lepší než u nich. Mé vysvětlení
spočívá asi v tom,že oni mají dražší aparáty než mám já,proto jim připadá jako bych to měl pod dekou anebo jsem tak
nároční poslucháč,že chci vylepšovat zvuk né pomocí aparatur ale kabely.
bohužel takové cd nemám, povídal, že vlastní zesilovač Revox a ten by s Xaviany jinak zacvičil. Povídal a nejen on,že to mám jako pod dekou,ale zase na druhou stranu,když jdu za kamarády,tak poslech u mě daleko lepší než u nich. Mé vysvětlení
spočívá asi v tom,že oni mají dražší aparáty než mám já,proto jim připadá jako bych to měl pod dekou anebo jsem tak
Rozumím Ti dobře, problém je v tom, co jsem lehce předpokládal. Je to spojení 2 nebo 3 komponentů / " teploušů " - charakterem /. Výsledný zvuk je takový, jaký je. Není to jen o penězích. I relativně levné věci, když si k sobě sednou, dokáží divy!!
Pokud chceš trošku změnit poddekový zvuk, zkus repro kabely vyrobené ze stříbra, nebo alespoń stříbřenou meď. Nečekej ale velkou změnu. Já bych být Tebou začal pomalu šetřit na jiné repro nebo zesilovač / second hand /. Zmiňoval jsi vůbec zdroj signálu? Co je to vlastně za mašinku? Ta je moc a moc důležitá.
Pokud chceš trošku změnit poddekový zvuk, zkus repro kabely vyrobené ze stříbra, nebo alespoń stříbřenou meď. Nečekej ale velkou změnu. Já bych být Tebou začal pomalu šetřit na jiné repro nebo zesilovač / second hand /. Zmiňoval jsi vůbec zdroj signálu? Co je to vlastně za mašinku? Ta je moc a moc důležitá.
-
Datel Stepní
- Kontaktovat uživatele:
V tom aby se prase vyznalo, poslech u tebe je tedy lepší, než u kamarádů, kteří mají drahé sestavy? Pak je to OK.gotzila píše:Milane,když jsem prodával Xaviany 225,přišel zajemce,pustil si moje cd,ale protože poslouchal Smetanu,Dvořáka atd. a já
Jak psal Sevensound: Kabely zvuk nedělají!
Náročnost posluchače se nepozná tak, že chce vylepšovat pomocí kabelů, to je naprostej nesmysl.
Pokud ti charakter zvuku nevyhovuje, žádný kabel s tím nic neudělá!
Zdravím, co zkusit kabely od pana Bricha, www.britek.cz ? Soudím, že jeho kabely mají úroveň.
Za další bych si pohrál s rozmístěním beden, akustika místnosti dělá hodně!
Za další bych si pohrál s rozmístěním beden, akustika místnosti dělá hodně!
Jak jsem psal,dražší přístroje měli,ti co si ode mě kupovaly Xaviany 225,a né mí kamarádi,kteří aparaturu cenově dostupnou jako já. Co se týče signálu poslouchám cd Arcam Alpha9 na signálových kabelech audio triple shieded excellent.
Chtěl jsem říct,že mám rád Blues a starý rock..Pink Floyd,Led Zeppelín atd. Co se týče zesilovače Goldenote je nový cena
29900kč a bedy se stojany 37000kč + kabely. Píšete,že bych měl změnit zesilovač,bedny nebo cd,ale to byla má hotovost
a já prostě na jiné komponenty nemám.
Chtěl jsem říct,že mám rád Blues a starý rock..Pink Floyd,Led Zeppelín atd. Co se týče zesilovače Goldenote je nový cena
29900kč a bedy se stojany 37000kč + kabely. Píšete,že bych měl změnit zesilovač,bedny nebo cd,ale to byla má hotovost
a já prostě na jiné komponenty nemám.