Ano, tomu rozumím, jde o to koupit výrobek co nejlevněji. Jen je potřeba se na to podívat i z druhé strany, příjde mi trochu nefér, když příjdu do studia kde si výrobek prohlédnu, ošahám a poslechnu. Se slovy "tak já se stavím příští týden" se potenciální zákazník rozloučí a při tom už ví, že si tu věc objedná levněji na internetu.
Při tom si musíme uvědomit, že internetový prodejce neplatí žádný nájem, energie a prodavače. A taky ve studiu ten vystavený kousek už neprodají jako nový.
Jasně, nakupujme na internetu, ale bez prohlídnutí, bez vyzkoušení a bez poslechu. Tak by to bylo fér!
Když to budeme dělat jak radí Aleska, tak za čas nám nic jiného nezbyde, protože těch pár studií, které v Česku máme, zaniknou.
Nejsem prodejce a ani se nezastávám prodejců leckdy předražených výrobků. Je to jen pohled na věc a není namířeno proti nikomu. Alesko, prosím neber to osobně.
Toto už se na fóru probíralo a nemá smysl se v tom zase vrtat.
Děkuji za pochopení.
Repro
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Repro
M L má naprostou pravdu. Nezbude nám nic jiného, než nakupovat podle obrázků.Aleska píše:Měř stejným metrem. Jestliže majitelům studií jde v prvé řadě o peníze, pak převážné většině příslušníků HiFi fór také. Jsou mezi námi nejen zlatoprdelníci, ale též holoprdelníci. A jestliže mohu koupit tutéž věc lacino, nevidím důvod proč ji kupovat draho. Ten majitel studia (většinou) také nebere ohled na mne, tak proč já bych měl mít ohled na něj ?Mark Levinson píše:.......Alesko, to je teda rada na dvě věci. Potom můžeme nekonečně debatovat proč a zda-li zavádět ve studiích vstupné. Pokud se lidé budou řidit Tvou radou, tak se tomu nepochybně nevyhneme
Prodávat na internetu umí každý. Může sedět například v kuchyni u počítače a objednávat na základě poptávek. Se zbožím se nemusí fyzicky vůbec potkat. Stačí mu marže kolem deseti procent, protože u toho stihne například vést účetnictví několika firmám. Když se mu zvedne obrat, pronajme si nějakou uplivanou kancelář s telefonní přípojkou a začouzeným skladem na periferii. S tím by ale žádný slušný kamenný obchod nevystačil.
Ale no táááák.Prodávat na internetu umí každý. Může sedět například v kuchyni u počítače a objednávat na základě poptávek. Se zbožím se nemusí fyzicky vůbec potkat. Stačí mu marže kolem deseti procent, protože u toho stihne například vést účetnictví několika firmám. Když se mu zvedne obrat, pronajme si nějakou uplivanou kancelář s telefonní přípojkou a začouzeným skladem na periferii. S tím by ale žádný slušný kamenný obchod nevystačil.
To zní jakoby chudáci majitelé kamených obchodů byli ke svému podnikání donuceni proti své vůli.
Internetoví prodejci jsou hajzli podnikající z uplivaných kanceláří na periférii a kamenné obchody jsou slušné a v nich pláčou chudáci jejich majitelé, nemajíce žádnou možnost boje proti těm internetovým zlotřilcům
Romantická představa
Jasně, trochu jsem to přehnal. Ale to nemění nic na věci, že internetové obchody mohou pracovat s podstatně menší marži. Většinou nemají žádné skladové zásoby, nic moc ti nepředvedou. Nakoupí a zboží pošlou na dobírku. Mám známého, který podniká podobně. Jeho heslo je: " Běž si to někde poslechnout a já ti to seženu se slevou." Obchod má ve sklepě cca 25 m2 a v něm pár levných přístrojů a beden. Na stole kupu katalogů věhlasných značek. Ještě nedávno chodil do práce, byl státní zaměstnanec, a obchod měl pro přilepšenou. Díky němu ukončili nebo omezili prodej hifi někteří prodejci v kamenných obchodech v širokém okolí.
Takový je ale život. Proti pokroku nic nenaděláme. Nezbývá nám nic jiného, než se přizpůsobit a prodávat to co není každému lehce dostupné. To platí nejen pro hifi.
Takový je ale život. Proti pokroku nic nenaděláme. Nezbývá nám nic jiného, než se přizpůsobit a prodávat to co není každému lehce dostupné. To platí nejen pro hifi.
Však také pracují, alespoň z mých zkušeností. Výměnou za cenu jsou chudší služby a to je v pořádku. Každý má na výběr.fox píše:Jasně, trochu jsem to přehnal. Ale to nemění nic na věci, že internetové obchody mohou pracovat s podstatně menší marži.
Mé zkušenosti jsou bohužel naprosto negativní. Z valné části to co nabízejí pochopitelně nemají, a to přesto, že položka je skladem. Jednou, po měsíci čekání, jsem se rozjel do sídla takovéto společnosti, protože měli i kamenou prodejnu. Když jsem chtěl součástku kterou tzv. měli skladem, tak mi prodejce řekl: Jó pane, na internetu toho máme ! a musel jsem koupit něco jiného, stejně sloužícího, ale 3x dražšího, abych nejel těch 150 km zbytečně.Jirka83 píše:Však také pracují, alespoň z mých zkušeností. Výměnou za cenu jsou chudší služby a to je v pořádku. Každý má na výběr.
Z jednoho známého českého zasílatelského obchodu (se sídlem vedení v Německu) mi sice poslali skoro to, co jsem chtěl, ale v digitálním provedení a ne analogovém. Následovala reklamační anabáze, dokonce vedená česko-rusko-slovensko-polsky, protože ta dáma na druhé straně jinak neuměla (vzala to 3 dnech vyzvánění). Takže to s internetovým prodejem u nás není slavné a kazí si to stejně, jako ty kamené prodejny, pro které malý kšeft = žádný kšeft a pak se podivují, že zákazníci raději nakupují v cizině.
hooooo brzdete byl to dotaz a ten byl odpovezen..... nechci aby jste se tu kvuli me rozhadali...
Na ORL neboli usni tak na to chodim co 2 roky x let a to jen diky ze strany zamestnavatele... takze OK. za druhe na test. cd jsou nejake pazvuky.
Mno co se tyce studia... to je sice hezky, ale je tu ale.
Protoze v tu danou dobu bych musel do toho studia nasmykat vsechny komponenty a stare repra a poslechnout jak hraji ty stare a pak je zamenit za nove o jaky prinos to pujde.... protoze ve studiu je uplne jina akustika nez doma a komponenty - to je bez debat. Nebo vec opacna -zapujceni beden ke me (v dane cene) a ja si to porovnam doma, zda ty ci ony....
Co se tyce poplatku bych i souhlasil, pokud to bude v rozumne mire, pokud dotycny si tam pujde neco poslouchat..... pokud jen objednavat, tak bez poplatku.
Tudiz nazor na vymenu vyskace na lepsi je teda hloupost.... takze setrit na lepsi bednu z bazaru nebo novejsi......
Ale nakup neceho z netu a ne z kamennyho je fakt trochu uz pritazene za hlavu... to je jako objednavat si boty... obzvlaste u beden.... kdy regalovky v pohode pobiji sloupaky ackoliv jsou levnejsi. To je sice pekny, ze na netu to nekdo ohodnoti hezky, tak jako vy vase sestavy pri kterych jste menili mnohea mate mnoho naposlouchane, ale bezny obcan tu moznost nema... Ackoliv jsem byl parkrat ve studiu v ostrave a ted na High end... tak pres lidsky rusivy element se to nedalo moc srovnavat. A jak jsem podotkl v dane mitnosti to bude hrat pekne, u me treba priserne na me sestave.... Ale co mi zbyva..... jen spolehat se, ze bedny sednou....

Na ORL neboli usni tak na to chodim co 2 roky x let a to jen diky ze strany zamestnavatele... takze OK. za druhe na test. cd jsou nejake pazvuky.
Mno co se tyce studia... to je sice hezky, ale je tu ale.
Protoze v tu danou dobu bych musel do toho studia nasmykat vsechny komponenty a stare repra a poslechnout jak hraji ty stare a pak je zamenit za nove o jaky prinos to pujde.... protoze ve studiu je uplne jina akustika nez doma a komponenty - to je bez debat. Nebo vec opacna -zapujceni beden ke me (v dane cene) a ja si to porovnam doma, zda ty ci ony....
Co se tyce poplatku bych i souhlasil, pokud to bude v rozumne mire, pokud dotycny si tam pujde neco poslouchat..... pokud jen objednavat, tak bez poplatku.
Tudiz nazor na vymenu vyskace na lepsi je teda hloupost.... takze setrit na lepsi bednu z bazaru nebo novejsi......
Ale nakup neceho z netu a ne z kamennyho je fakt trochu uz pritazene za hlavu... to je jako objednavat si boty... obzvlaste u beden.... kdy regalovky v pohode pobiji sloupaky ackoliv jsou levnejsi. To je sice pekny, ze na netu to nekdo ohodnoti hezky, tak jako vy vase sestavy pri kterych jste menili mnohea mate mnoho naposlouchane, ale bezny obcan tu moznost nema... Ackoliv jsem byl parkrat ve studiu v ostrave a ted na High end... tak pres lidsky rusivy element se to nedalo moc srovnavat. A jak jsem podotkl v dane mitnosti to bude hrat pekne, u me treba priserne na me sestave.... Ale co mi zbyva..... jen spolehat se, ze bedny sednou....
znam taky takovehofox napsal: Mám známého, který podniká podobně. Jeho heslo je: " Běž si to někde poslechnout a já ti to seženu se slevou." Obchod má ve sklepě cca 25 m2 a v něm pár levných přístrojů a beden. Na stole kupu katalogů věhlasných značek. Ještě nedávno chodil do práce, byl státní zaměstnanec, a obchod měl pro přilepšenou. Díky němu ukončili nebo omezili prodej hifi někteří prodejci v kamenných obchodech v širokém okolí.
Priklanim se k tobe, ze to je nefer vuci prodejci... Ale ja toto zasadne nedelam tuto vycuranost.... Co ale delam, ze sosnu nejake to cd/dvd sposlechnu ci podivam a pak si to koupim pres net (bohuzel to co ja chci v evrope neni moznost koupit). Tak jeste existuje nejaky zakaznik co si rad koupi original placku.. Ale jiny vyrobek radeji kupuji zasadne z kamenneho - teda jak kterej vyrobek...treba jpn notas mi nejsou take schopni sehnat za 1/2 cenu ci repro/audio kabely.... na to tu je jeden prodejce a to Dexon a to vim, ze se na ne koukate kvasne a pak jedna elektroprodejna se syneckem o tom nema ani paru...pro nej je jedno jaky kabel ci to nebo ono... tak bohuzel.Mark Levinson napsal: Jen je potřeba se na to podívat i z druhé strany, příjde mi trochu nefér, když příjdu do studia kde si výrobek prohlédnu, ošahám a poslechnu. Se slovy "tak já se stavím příští týden" se potenciální zákazník rozloučí a při tom už ví, že si tu věc objedná levněji na internetu.
toto je vice nez trapne z prodejcovy strany.... Ale nechci vyryvat ja sice take kuknu na net, ale jeste pred odjezdem tam, si to telefonicky overim zda to je tam fyzicky a zabukuji si to k odberu.Aleska napsal:....mi prodejce řekl: Jó pane, na internetu toho máme ! a musel jsem koupit něco jiného....